Widzialnośc sklepu z zewnątrz

Discussion in 'PrestaShop' started by lucky, Jan 23, 2014.

Loading...
  1. lucky
    Offline

    lucky Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 21, 2014
    Messages:
    5
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    3:05 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Synology DS213j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    hej,
    zainstalowałem prestashop ale mam problem z widzialnością witryny z zewnątrz - cały czas server chce przekierować na adres wewnętrzny a nie domenę..... Inna aplikacja (joomla, oscommerce) działa prawidłowo, może ktoś wie gdzie mam szukać?
    w bazie zmieniałem adres z wew na zew, wpisywałem nazwę domeny ale to nic nie daje. w DSM nie mam żadnych hostów virtualnych skonfigurowanych
     
  2. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    199
    Location:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    4:05 AM
    Ratings:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witaj,

    wczoraj też z tym walczyłem, w końcu się udało :D

    Nie wiem, czy używasz jakiegoś systemu do "uzewnętrzniania" swojego serwera ? Osobiście przeszedłem z dyndns.com na dns od Synology, dzięki temu mam spokój.

    Jeżeli też tego używasz, to wówczas podajesz w tabeli Web taki właśnie adres i powinno zadziałać.

    U mnie wygląda to tak :

    http://sycamor.synology.me/prestashop/index.php

    Jak wejdziesz w Advanced Parameters / Configuration Information powinieneś zobaczyć coś takiego :

    Store information
    Prestashop version: 1.5.3.1
    Shop URL: http://sycamor.synology.me/prestashop/

    Oczywiście adres po http musi być Twój :D

    Potem podajesz komuś to : http://xxxx.xxx/prestashop/ i powinno dygać.

    Pozdrawiam,

    S.
     
  3. daniel1219
    Offline

    daniel1219 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Aug 14, 2017
    Messages:
    1
    Local Time:
    5:05 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps

    ja mam ten sam proglem moglby mi ktos przeslac jakis filmik instrukcyjny instalacji prestaschop na synology ds716 plus