Blokowanie wielu IP z Rosji, Chin, Tajwanu itp.

Discussion in 'Firewall' started by crayo, Jul 29, 2011.

Loading...
  1. Graffy
    Offline

    Graffy System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    191
    Local Time:
    3:24 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Kolega to chyba nie czytał tego wątku.

    Dla niezorientowanych, od DSM 5.0 firewall ma wbudowaną opcję blokowania IP per kraj ( GeoIP )
    Nie trzeba już modzić we własnym zakresie :)
     
  2. Skie
    Offline

    Skie Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    40
    Location:
    Hbg
    Local Time:
    3:24 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS415play
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Kolego a mógłbyś dokładnie powiedzieć jak to zrobić? Np zablokować całe Chiny i Rosję.
     
  3. alientm
    Offline

    alientm Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 19, 2012
    Messages:
    40
    Local Time:
    1:24 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213
    Czasami łatwiej zablokować wszystko, a zezwolić tylko wybranej puli adresów.