Cóż, a chciałem iść z duchem czasu i miało być tak pięknie...
mikhnal napisał(a):Właśnie zrobiłem test, przepuściłem port 9 przez router i skierowałem na ip kompa, potem rozgłoszeniowy 255. Za pomocą tego programu próbowałem wybudzić sprzęt. Nie działa takie rozwiązanie.
mikhnal napisał(a):To musi być urządzenie wewnątrz sieci z dostępem z zewnątrz, więc aż prosi się żeby to był router z funkcją WoL.
asd321 napisał(a):Innymi słowy to opis marketingowy rzeczywiście mocno naciągnięty...czyli nici z wybudzania z zewnątrz?(...)
WOL nie działa (bez zakupu dodatkowego sprzętu, bo i po co komu WOL wewnątrz sieci, skoro można sobie podejść do stacji i kliknąć
MiChalSzy napisał(a):Niestety mój staroć nie obsługuje WOL, ale za to komputer stacjonarny tak. Działa mi WOL z internetu, ale pewnie dlatego, że na routerze mam zestawionego VPN'a, więc włączać kompa mogę nawet komórką.
mpl napisał(a):MiChalSzy napisał(a):Niestety mój staroć nie obsługuje WOL, ale za to komputer stacjonarny tak. Działa mi WOL z internetu, ale pewnie dlatego, że na routerze mam zestawionego VPN'a, więc włączać kompa mogę nawet komórką.
Co działa u Ciebie jako serwer VPN i co budzisz
mpl napisał(a):mikhnal napisał(a):Właśnie zrobiłem test, przepuściłem port 9 przez router i skierowałem na ip kompa, potem rozgłoszeniowy 255. Za pomocą tego programu próbowałem wybudzić sprzęt. Nie działa takie rozwiązanie.![]()
Co nie działa ? Na konkretny IP czy na konkretny IP i na rozgłoszeniowy ??
Jaką maskę ostawiłeś w programie wysyłając pakiet
mpl napisał(a):mikhnal napisał(a):To musi być urządzenie wewnątrz sieci z dostępem z zewnątrz, więc aż prosi się żeby to był router z funkcją WoL.
A tu mógłbyś jaśniej... tego tez nie rozumiem ...
Nie wiem - może ja jakiś mało kumaty jestem ...![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości