Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Nie wiesz gdzie zadać swoje pytanie lub chcesz przetestować link, avatara lub podpis napisz tutaj.
ruffplaya
Trochę Wie
Posty: 166
Rejestracja: 28 lis 2010, o 19:43
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato
Lokalizacja: Koge Dania

Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: ruffplaya » 16 sty 2012, o 12:06

Wlasnie konfiguruje sobie nowe kompa, powgrywalem programy i w jednym z nich byla prawdopodobnie opcja o ustawieniu strony startowej na http://pl.v9.com. Teraz glowie sie jak sie jej pozbyc. Czy ktos wie jak sie z tym uporac. Uzywam opery 11, w ustawieniach mam zaznaczone - kontynuuj przerwana sesje, mam też w zablokowanej zawartosci dodana ta strone, jednak za kazdym razem jak wlaczam przegladarke to i tak otwiera sie ta strona w nowym oknie. :evil:

Przemuss
Voldemort
Posty: 1653
Rejestracja: 11 paź 2011, o 07:15
Medals: 2
NAS: DS211j; DS1511+; RS2212RP+
Firmware: 5.0
Dyski twarde: WD; Seagate
Internet: 10/1 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: Vista, 7 x64
Router/Switch: TP-Link TD-W8960N
Lokalizacja: Żyrardów
:
Syn Zasługi

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: Przemuss » 16 sty 2012, o 13:21

Dziwne u mnie jej non stop wybrana opcja: "kontynuuj przerwaną sesję" i wsio jest ok.
Wyczyść pole strona domyślna i zobacz co będzie:)
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+
Netgear 2100

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676

ruffplaya
Trochę Wie
Posty: 166
Rejestracja: 28 lis 2010, o 19:43
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato
Lokalizacja: Koge Dania

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: ruffplaya » 16 sty 2012, o 13:25

Tak zrobilem, ale ciagle to samo...

Awatar użytkownika
mikhnal
Fantomas
Posty: 4630
Rejestracja: 19 lut 2009, o 12:29
Medals: 27
NAS: DS409+
Firmware: DSM 4.2-3254
Dyski twarde: 4x 2TB WD Red RAID 5
Internet: JMDI 100/10 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64, Android
Router/Switch: TL-WR2543ND + Gargoyle
Kamery: ACTi ACM-4201
:
Syn Wiedza
Linux Zasługi
Modder Szpieg
Pomysł

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: mikhnal » 16 sty 2012, o 13:28

Albo w ogóle wyczyść cache przeglądarki.
Nie udzielam porad przez PW. Będę ignorował wszelkie próby kontaktu niezwiązane z funkcjonalnością forum.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruffplaya
Trochę Wie
Posty: 166
Rejestracja: 28 lis 2010, o 19:43
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato
Lokalizacja: Koge Dania

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: ruffplaya » 16 sty 2012, o 14:31

Bez zmian...

ruffplaya
Trochę Wie
Posty: 166
Rejestracja: 28 lis 2010, o 19:43
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato
Lokalizacja: Koge Dania

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: ruffplaya » 16 sty 2012, o 16:17

Ok.Udalo sie. Problem byl w instalce Glary utilities,ktory ustawil ta ##### strone jako startowa we wszystkich przegladarkach. Ustawilem pusta strone w opcjach internetowych IE, odinstalowalem opere, usunalem preferencje i wszystkie ukryte pliki opery, wyczyscilem dysk i rejestr i zainstalowalem opere na nowo. Na przyszlosc bede pamietal w czym byl problem, a moze komus sie ten temat przyda.

Ps. Instalujac glary utilities tworzy sie skrot na pulpicie od Internet explorera / jego sciezka to "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" http://www.v9.com/gls/gls_1326722869 - pewno to powodowalo problem

submain
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 5 cze 2012, o 09:53
NAS: Nie
Firmware: Nie
Dyski twarde: Nie
Internet: Nie
Płeć: Kobieta
System Operacyjny: XP
Router/Switch: nie
Kamery: Nie

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: submain » 6 cze 2012, o 02:12

Możesz usunąć IE / Chrome / Firefox skrót z pulpitu i odtworzenia newone z IE / Chrome / Firefox folderu w folderze Program Files.

mpl
Uczeń Mistrza
Posty: 657
Rejestracja: 11 mar 2011, o 10:34
Medals: 3
NAS: 712+ 1513+
Firmware: DSM 5.2-5565
Dyski twarde: ST2000DL003; WD30EFRX
Internet: 100/5 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: XP, 7, 7 x64
Router/Switch: Buffalo WZR-HP-AG300H
Kamery: Hikvision DS-2CD2132-I,DS-2CD2032-I
:
Syn Zasługi

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postautor: mpl » 6 cze 2012, o 08:26

ruffplaya pisze:
Ps. Instalujac glary utilities tworzy sie skrot na pulpicie od Internet explorera / jego sciezka to "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" http://www.v9.com/gls/gls_1326722869 - pewno to powodowalo problem


Miałem ten problem i rzeczywiście wszędzie gdzie znalazłem skróty do IE w ścieżce był dopisany adres w/w strony co powodowało otwieranie jej jako startowej choć taka we właściwościach nie była zapisana.


Wróć do „Inne oraz Testy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości