Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Nie wiesz gdzie zadać swoje pytanie lub chcesz przetestować link, avatara lub podpis napisz tutaj.

Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez ruffplaya » 16 sty 2012, o 12:06

Wlasnie konfiguruje sobie nowe kompa, powgrywalem programy i w jednym z nich byla prawdopodobnie opcja o ustawieniu strony startowej na http://pl.v9.com. Teraz glowie sie jak sie jej pozbyc. Czy ktos wie jak sie z tym uporac. Uzywam opery 11, w ustawieniach mam zaznaczone - kontynuuj przerwana sesje, mam też w zablokowanej zawartosci dodana ta strone, jednak za kazdym razem jak wlaczam przegladarke to i tak otwiera sie ta strona w nowym oknie. :evil:
ruffplaya
Trochę Wie
 
Posty: 160
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:43
Lokalizacja: Koge Dania
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato


Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez Przemuss » 16 sty 2012, o 13:21

Dziwne u mnie jej non stop wybrana opcja: "kontynuuj przerwaną sesję" i wsio jest ok.
Wyczyść pole strona domyślna i zobacz co będzie:)
Administratorzy dzielą się na tych, którzy robią kopie zapasowe i tych, którzy będą je robili.

Serwery NAS:
Synology DS211j, DS1511+, RS2212RP+ DS1513+
Netgear 2100

"Zasłanianie się dysleksją, to jak chwalenie się małym fiu...."- by Pati
gg 2101676
Przemuss
Godfather
 
Posty: 1446
Dołączył(a): 11 paź 2011, o 07:15
Lokalizacja: Żyrardów
Medale: 2
Syn (1) Zasługi (1)
NAS: DS211j; DS1511+; RS2212RP+
Firmware: 5.0
Dyski twarde: WD; Seagate
Internet: 10/1 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: Vista, 7 x64
Router/Switch: TP-Link TD-W8960N

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez ruffplaya » 16 sty 2012, o 13:25

Tak zrobilem, ale ciagle to samo...
ruffplaya
Trochę Wie
 
Posty: 160
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:43
Lokalizacja: Koge Dania
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez mikhnal » 16 sty 2012, o 13:28

Albo w ogóle wyczyść cache przeglądarki.
Nie udzielam porad przez PW. Będę ignorował wszelkie próby kontaktu niezwiązane z funkcjonalnością forum.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
mikhnal
Fantomas
 
Posty: 4599
Dołączył(a): 19 lut 2009, o 12:29
Medale: 27
Syn (11) Wiedza (7)
Linux (2) Zasługi (2)
Modder (1) Szpieg (1)
Pomysł (3)
NAS: DS1515+
Firmware: DSM 5.1-5004 Update 2
Dyski twarde: 4x 2TB WD Red RAID 5
Internet: JMDI 80/8 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64, Android
Router/Switch: TL-WR2543ND + Gargoyle
Kamery: ACTi ACM-4201

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez ruffplaya » 16 sty 2012, o 14:31

Bez zmian...
ruffplaya
Trochę Wie
 
Posty: 160
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:43
Lokalizacja: Koge Dania
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez ruffplaya » 16 sty 2012, o 16:17

Ok.Udalo sie. Problem byl w instalce Glary utilities,ktory ustawil ta ##### strone jako startowa we wszystkich przegladarkach. Ustawilem pusta strone w opcjach internetowych IE, odinstalowalem opere, usunalem preferencje i wszystkie ukryte pliki opery, wyczyscilem dysk i rejestr i zainstalowalem opere na nowo. Na przyszlosc bede pamietal w czym byl problem, a moze komus sie ten temat przyda.

Ps. Instalujac glary utilities tworzy sie skrot na pulpicie od Internet explorera / jego sciezka to "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" http://www.v9.com/gls/gls_1326722869 - pewno to powodowalo problem
ruffplaya
Trochę Wie
 
Posty: 160
Dołączył(a): 28 lis 2010, o 19:43
Lokalizacja: Koge Dania
NAS: DS408
Firmware: DSM 4.0-2259
Dyski twarde: WD 3/2/2/1,5
Internet: 15/15 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: 7 x64
Router/Switch: Linksys E3200 + Tomato

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez submain » 6 cze 2012, o 02:12

Możesz usunąć IE / Chrome / Firefox skrót z pulpitu i odtworzenia newone z IE / Chrome / Firefox folderu w folderze Program Files.
submain
Początkujący
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 cze 2012, o 09:53
NAS: Nie
Firmware: Nie
Dyski twarde: Nie
Internet: Nie
Płeć: Kobieta
System Operacyjny: XP
Router/Switch: nie
Kamery: Nie

Re: Wnerwiajaca strona startowa- http://pl.v9.com

Postprzez mpl » 6 cze 2012, o 08:26

ruffplaya napisał(a):
Ps. Instalujac glary utilities tworzy sie skrot na pulpicie od Internet explorera / jego sciezka to "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe" http://www.v9.com/gls/gls_1326722869 - pewno to powodowalo problem


Miałem ten problem i rzeczywiście wszędzie gdzie znalazłem skróty do IE w ścieżce był dopisany adres w/w strony co powodowało otwieranie jej jako startowej choć taka we właściwościach nie była zapisana.
mpl
Uczeń Mistrza
 
Posty: 635
Dołączył(a): 11 mar 2011, o 10:34
Medale: 3
Syn (2) Zasługi (1)
NAS: 712+ 1513+
Firmware: DSM 5.1 5004
Dyski twarde: ST2000DL003; WD30EFRX
Internet: 100/5 Mb
Płeć: Mężczyzna
System Operacyjny: XP, 7, 7 x64
Router/Switch: Buffalo WZR-HP-AG300H
Kamery: Hikvision DS-2CD2132-I,DS-2CD2032-I


Powrót do Inne oraz Testy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości