1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Zdalny dostęp - prośba o pomoc

Dyskusja w 'Ogólne zapytania o produkty' rozpoczęta przez użytkownika wildthink, 17 Styczeń 2013.

Ładowanie...
  1. wildthink
    Offline

    wildthink Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Panowie (i panie) - sukces. Poszedłem do znajomych i bez problemu zalogowałem się do DSM, a także ściągnąłem pliki po FTP. Jutro, a właściwie już dzisiaj sprawdzę ponownie z pracy, czy będzie dostęp, a z informatykiem pogadam, bo nieco się znamy. Czy w pracy blokują jakieś porty to nie wiem, mają zdaje się jakiś "sprzętowy" firewall, cokolwiek to znaczy.
    Dzięki wszystkim za pomoc i udział w dyskusji, w zasadzie najbardziej Magnetar-owi za cierpliwość i chęć rozwiązania problemu. Masz u mnie browara. To jest forum, gdzie nie zbywa się delikwenta hasłem "użyj opcji szukaj", albo "było". Dzięki.
     
  2. krakers
    Offline

    krakers Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    7 Marzec 2012
    Wiadomości:
    279
    Local Time:
    06:33
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Dlatego też wyżej napisałem, że kolega próbował z portem 80 co jest nawet na jego screenie w pierwszym poście i port ten powinien działać jeżeli inne strony internetowe działają.
     
  3. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Nie wiem o czym do mnie mówisz...
    Screen pokazuje przekierowania, więc co ma piernik do wiatraka ?
    Co ma przekierowanie portu 80 na synka do wyświetlania się stron na komputerze ?
     
  4. krakers
    Offline

    krakers Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    7 Marzec 2012
    Wiadomości:
    279
    Local Time:
    06:33
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Skoro ktoś przekierowywuje port 80 na synka to domyślam się(może na wyrost), że port ten też sprawdził i w tym przypadku powinien on działać nawet z jego sieci firmowej. Tak więc o ile do DSM na porcie 5000 i 5001 może nie móc się dostać to na 80 do serwera http już powinien móc.
     
  5. wildthink
    Offline

    wildthink Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Port 80 przekierowałem nieco na wyrost, bo nie mam postawionej strony na synku, może na próbę coś zrobię.
     
  6. wildthink
    Offline

    wildthink Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Admini w mojej firmie okazali się zapobiegliwi i puszczają tylko ruch na porcie 80. Powiedzcie jak skonfigurować DSM, żeby na tym porcie logować się do DSM, a nie na swoją stronkę http? (której nie posiadam i na razie się na jej powstanie nie zanosi). No i co z FTP?
     
  7. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Ostatnie chyba dwa posty dost-dsm-przez-internet-t3080-30.html

    Z takich prostych siłowych rozwiązań to modyfikacja przekierowania portów (to może nie zadziałać)
    Zamiast przekierowania portów 5000 na 5000 zmień 80 na 5000
    np.
    Wł TCP 192.168.1.5 Port zewnętrzny 80 port wewnętrzny 5000
    tylko to zablokuje Ci wywołanie strony www hostowanej na synku, po dokonaniu modyfikacji wywołujesz swój serwer bez dodawania na końcu portu.
    wcześniej: http://synek.synology.me:5000
    po modyfikacji: http://synek.synology.me
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.