1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Zdalna kopia

Dyskusja w 'Data Replicator' rozpoczęta przez użytkownika redi, 12 Wrzesień 2009.

Ładowanie...
  1. maly_miki
    Offline

    maly_miki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2x 409+ / 509+ / 1512+
    Witam

    DR 3, powala mnie na kolana.

    Na końcówka można bez problemu mapować zasoby z serwerka z wykorzystaniem użytkownika "nazwadomeny\nazwauzytkownika", odbywa się to bez problemu i bez użycia hasła, użytkownik nie ma założonego hasła.

    W trakcie konfiguracji DR 3 podaję identycznego użytkownika do połączenia z serwerem (DS509+, DSM 2.3-1118), oczywiście dany użytkownik ma niezbędne uprawnienia do korzystania z serwera, nie ma problemu z połączeniem się z serwerem, i wyborem miejsca składowania kopii.

    Przy próbie tworzenia kopii "natychmiastowej" ma log:

    02/09/2010 08:34:31 Usunięto punkt przywracania 2010/02/09 08:32:28.
    02/09/2010 08:34:28 Błąd[64]: Określona nazwa sieciowa już jest niedostępna. .
    02/09/2010 08:34:28 Kopia zapasowa ukończona.
    02/09/2010 08:34:21 Nie udało się mapować dysku sieciowego. Data Replicator zduplikuje pliki i zapisze je bezpośrednio w miejscu docelowym. Ostrzeżenie: Długie nazwy plików mogą prowadzić do niepowodzenia kopii zapasowej. Odwołaj się do Loga.
    02/09/2010 08:34:20 Kopia zapasowa rozpoczęła się

    Natomiast podczas próby wykonania kopii "synchronizacja" czy też "zaplanowana" mam informację o braku dostępności serwera w sieci, pomimo podmapowanego zasobu na końcówce.
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  3. maly_miki
    Offline

    maly_miki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2x 409+ / 509+ / 1512+
    Witam

    Dzięki za linka, na moim komputerze, log wskazuje na

    02/09/2010 10:56:49 Niektóre pliki nie mogą być skopiowane podczas przygotowywania do synchronizacji. Mogą nie być skopiowane po rozpoczęciu monitorowania przez Synology Data Replicator 3.
    02/09/2010 10:56:49 Kopia zapasowa ukończona.
    02/09/2010 10:56:49 Błąd[2]: Nie można odnaleźć określonego pliku. .
    02/09/2010 10:56:49 Błąd[108]: Dysk jest w użyciu lub zablokowany przez inny proces. .
    02/09/2010 10:56:47 Kopia zapasowa rozpoczęła się

    pomimo iż synchronizowany ma być katalog, który jest całkowicie wolny jakichkolwiek procesów, które mogą go używać.


    Niestety !
     
  4. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Witam

    U mnie na tej nowej wersji wszystko śmiga aż miło:
    Kod (Text):
    1. 02/09/2010 11:30:37 Automatycznie natychmiast wykonaj kopię zapasową zmian w określonych folderach.
    2. 02/09/2010 11:30:37 Usunięto punkt przywracania 2010/02/09 11:30:00.
    3. 02/09/2010 11:30:33 Kopia zapasowa ukończona.
    4. 02/09/2010 11:30:26 Kopia zapasowa rozpoczęła się
    5. 02/09/2010 11:30:13 Zaplanowana kopia zapasowa zakończona.
    6. 02/09/2010 11:30:13 Usunięto punkt przywracania 2010/02/09 11:26:22.
    7. 02/09/2010 11:30:09 Kopia zapasowa ukończona.
    8. 02/09/2010 11:30:00 Kopia zapasowa rozpoczęła się
    9. 02/09/2010 11:30:00 Zaplanowana kopia zapasowa rozpoczęta.
    10. 02/09/2010 11:28:43 Utwórz zaplanowaną [O 11:30 codziennie, od 2010-02-09].
    11. 02/09/2010 11:27:07 Kopia zapasowa ukończona.
    12. 02/09/2010 11:26:22 Kopia zapasowa rozpoczęła się
     
  5. maly_miki
    Offline

    maly_miki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2x 409+ / 509+ / 1512+
    Synchronizacja !!



    Natychmiastowa !!

    Ale 50GB przesłał.
     
  6. maly_miki
    Offline

    maly_miki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2x 409+ / 509+ / 1512+
    Witam

    No to fajnie, że działa.
    Niestety u mnie na komputerze domowym, też działa, a w pracy niestety nie, i brakuje mi już pomysłów na poprawne uruchomienie DR 3.
     
  7. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Jaką masz różnice czasową między serwerem a PC, czy próbowałeś przy wyłączonym firewallu i anty virusie?
     
  8. maly_miki
    Offline

    maly_miki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2x 409+ / 509+ / 1512+
    Witam

    Różnica czasowa żadna, zresztą to już przećwiczyłem :)

    Próbowałem z wyłączonym programem antywirusowym i na przeróżnych konfiguracjach firewall'a :)


    A teraz uwaga !!!

    Programem, który z jakiś niejasnych całkowicie absurdalnych powodów zapewne ogranicza możliwości DR 3, jest
    Novell NetWare Client !!

    Z klientem kopia synchronizowana nie działa, a bez klienta działa, mapowanie zasobów czy z klientem czy tez bez odbywa się tak samo bezproblemowo.
     
  9. maly_miki
    Offline

    maly_miki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    1 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2x 409+ / 509+ / 1512+
    Rozwiązanie problemu:

    Ustawienie odpowiedniej kolejności dostawcy usług sieciowych we właściwościach zaawansowanych.
     
  10. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:45
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A możesz to rozwinąć, co napisałeś ?

    Bo przeczytałem cały wątek i informacja od Ciebie nic mi nie mówi ;)

    Pozdrawiam,

    S.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.