1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Wolumen 1 Uszkodzony - ważne, backup danych

Dyskusja w 'Pytania' rozpoczęta przez użytkownika merimel, 2 Październik 2013.

Ładowanie...
  1. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Dane są widoczne ?
     
  2. taaatooo
    Offline

    taaatooo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    jak to sprawdzić ??
    z poziomu Linux'a ?? (jeszcze tego nie robiłem)
    z poziomu SSH ?? (nie ma dostępu)
    w jakiś inny sposób ... ??
     
  3. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Jeżeli widzisz wolumen to i dane powinny być widoczne z poziomu Synology.
     
  4. taaatooo
    Offline

    taaatooo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    w File Station jest pusto, w Zarządzaniu przechowywaniem - widzę obydwa wolumeny (obydwa dyski) obydwa są uszkodzone
     
  5. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Dodaj zrzut z ekranu tych wolumenów.
     
  6. taaatooo
    Offline

    taaatooo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
  7. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Uruchom NAS tylko z jednym dyskiem
     
  8. taaatooo
    Offline

    taaatooo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    dokładnie ten sam problem, niezależnie który dysk włożę ... ;(
     
  9. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Dyski były w konfiguracji RAID ? Jak tak to w jakiej ?
     
  10. taaatooo
    Offline

    taaatooo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    nie, to były dwa niezależne wolumeny, nie było RAID.
     
  11. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:45
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
  12. taaatooo
    Offline

    taaatooo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:45
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.