1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

VirtualBox na Synku.

Dyskusja w 'Inne źródła' rozpoczęta przez użytkownika unr3al2, 2 Listopad 2014.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Daj :
    Kod (Text):
    1. /var/package/virtualbox/scripts/start-stop-status start
    Będzie OK :D
     
  2. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wielokrotnie próbowałem :-(
    Niestety, to u mnie nie działa.
     
  3. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak, nawet teraz. Ciągle to samo.

    Od momentu opublikowania tej paczki, głowię się, jak ją uruchomić bez błędu. Ten bład nie zapobiega wyświetleniu phpvirtualboxa, ale nie mogę nic więcej tam zrobić, nie mogę zainstalować żadnego systemu, próbowałem importować, też nie działa.
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Buuu szkoda.
    Mi nowa wersja już nie działa jak poprzednia.
    Wszystko działa bardzo powoli...
     
  6. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie wiele mnie to pociesza :) ale dzięki i za to :)
    Wolałbym żeby i Tobie i mi działała, tak po prostu.

    PS. A ta nowa paczka, to wogóle mi nie dopuszcza logowania po nazwie, tylko po gołym IP/phpvirtualbox.
    Jak próbuję po domenie się logować to to otrzymuję błąd, że php nie jest wykonywany przez apache, tylko bezpośrednio uruchomiony lokalnie w przeglądarce, co jest oczywiście nieprawdą.
     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ale stawiałeś system od nowa ??
     
  8. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie, w końcu nie.
    Dostałem tego Netgear ReadyNAS-a od znajomego, ale transfer plików szedł jak krew z nosa, więc sobie dałem spokój.
    Netgear teraz stoi i się kurzy. Będę musiał w sumie go odnieść.
    Wogóle to bym zrobił downgrade do 5.0 jakbym miał reinstalować system.
    5.1 to jakaś totalna porażka jest.
     
  9. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może teraz będzie 6.0 :)
     
  10. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Znowu?
    Niech oni dobrze dopracują 5.0, bo cały czas jak im zgłaszam bugi w 5.1 to otrzymuję mejla przepraszającego za opóźnienie w odpowiedzi, z powodu dużej ilości zgłoszeń problemów z 5.0.
    Nawet pytałem, czy automat omyłkowo nie wysyła 5.0 zamiast 5.1, ale ponoć to nie pomyłka <weird>

    W sumie pół roku od 5.1 minęło. Więc czas na kolejną odsłonę.
    Niech jej będzie Wacek tzn. 6.0.
     
  11. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A może to wina przeglądarki ??
    Patrzyłeś na innej ??
     
  12. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jak dotychczas testowałem na FF i Chrome i Operze i Safari. IE nie ma na Mac'a, a przynajmniej nie jakaś nowa wersja. (ostatnia to chyba była 6tka i nie wiem, czy wogóle by działała, a raczej jestem prawie pewien, że nie na Yosemite).
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zobacz czy uda Ci się do mnie wbić :) Wysłałem PW :)
     
  14. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dzięki. U Ciebie hula aż miło.
    A u mnie problem jest z wyświetleniem zawartości głównego okna tej o sprzęcie. Tej częsci mi nie pokazuje wogóle.
     
  15. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  16. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jaki był domyślny user i pass po instalacji ? Bo nie pamiętam. Mam na myśli instalacje pierwszy raz.
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  18. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    To mnie nie działa na tej nowej wersji. Wywala mi błąd:
    Kod (Text):
    1. Exception Object
    2. (
    3.     [message] => Could not connect to host (http://127.0.0.1:18083)
    4.     [string:Exception:private] =>
    5.     [code] => 64
    6.     [file] => /volume1/web/phpvirtualbox/lib/ajax.php
    7.     [line] => 128
    8.     [trace:Exception:private] => Array
    9.         (
    10.         )
    11.  
    12.     [previous:Exception:private] =>
    13. )
    14.  
    15.  
     
  19. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak, pisał unr3al2, że zmienił się kernel na 3.10.
     
  20. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:40
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja wracam na DSM 5.1 bo mam też problemy z Debian Chroot. Nie uruchamia sie automatycznie jak startuje DSM. A mam na Debian CHroot serwer TVHeadend i musi z automatu startować.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.