1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

uwaga na dsm 5.0 - 4458 update 2

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika kinta, 10 Kwiecień 2014.

Ładowanie...
  1. zibi1303
    Offline

    zibi1303 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Marzec 2012
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Gdynia
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    DS212 odpalam aktualizację [Nieprawidłowy link obrazu]:http://zapodaj.net/images/ba72527846024.png
    Pojawia się strona niebieska z informacją że proces potrwa ok 10 min.
    Wielkie koło procentowe stoi :) na 0%
    Migają kropeczki preparing... i nic dalej nie idzie ? :)
    Nie wiem czy się cieszyć :) czy nie bo nie chciałbym aby mi to uwaliło serwer, a dopiero zauważyłem ten wątek
    Wiecie coś czy to poprawią ?
    W tej sytuacji na razie odpuszczam instalację tak niebezpiecznej łaty
    pozdro
     
  2. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    DS-1513+ i DS-712+ ------------> Update 2 działa prawidłowo
     
  3. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Problem dotyczy DS 112j.
    Bylo rowniez po jednym raporcie z RS214 i DS 411 slim.

    Sent from my GT-N7105 using Tapatalk now Free
     
  4. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Problem dotyczy DS 112j.
    Bylo rowniez po jednym raporcie z RS214 i DS 411 slim.

    Sent from my GT-N7105 using Tapatalk now Free
     
  5. modelos
    Offline

    modelos Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    6 Listopad 2013
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Witam u mnie rownież na 214 play jest ok. Jedynie problem jest z dostaniemy sie na ds audio i inne aplikacje przez telefon używając ddns, niby wszystko widzi aktualizuje adres ale nie mogę sie dostać. Jak jestem w sieci domowej to ok
     
  6. zibi1303
    Offline

    zibi1303 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Marzec 2012
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Gdynia
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
  7. Stitch
    Offline

    Stitch Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Marzec 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS112j

    Działa :) DS112j resurrected :)
     
  8. kinta
    Offline

    kinta Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    51
    Miejscowość:
    Przemyśl
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112j
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    a co potem wgrałeś? update? czy full dsm 5.0?
    bo mi po procedurze nie chce wgrac update, a calego nie wgrywałem, bo się boje o dane na dysku

    --------------edit---------------------

    synek działa!
    fix jest ok
    nastepnie należy wgrać krytyka - zmieniajac mu nazwe na recovery.pat
    dojdzie do punktu 4 i wywali error
    ale w SA pojawi sie status - odzyskiwalny - dajemy przywróć i po chwili mamy działający dsm z update - 2
     
  9. Stitch
    Offline

    Stitch Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Marzec 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS112j
    Full DSM 5.0
     
  10. kinta
    Offline

    kinta Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    51
    Miejscowość:
    Przemyśl
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112j
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    dzieki
    dziala - opis wyzej
     
  11. lobozmarcin
    Offline

    lobozmarcin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    7
    Miejscowość:
    Stary Sącz
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Potwierdzam. Opis ok. Synology 112 J wróciło do życia :)
     
  12. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Eeee, coś masz chyba nie tak. Do swojego DS214play dostaję się z "zewnątrz" bez zmian, tzn. tak samo prawidłowo jak przed Update2, czy w ogóle przed zmianą DSM z 4.3 na 5.0. Zarówno z aplikacji mobilnych (DS Audio, Video, etc.) jak i z peceta. Może sprawdź przekierowania portów na routerze, firewalle, itp. Spróbuj także bezpośrednio po adresie IP.
     
  13. mwm
    Offline

    mwm Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A ja mam takie pytanie. Jak usunąć pobraną ale jeszcze nie wgraną aktualizację?
    Miałem włączoną opcję aby automatycznie pobierał aktualizacje ale po problemach z 5.0 - 4458 update 2 wolę jej nie instalować na moim DS112j.
     
  14. Stitch
    Offline

    Stitch Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Marzec 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS112j
    Pobierasz aktualizacje z ich serwera
    http://ukdl.synology.com/download/criti ... ck/4458-2/

    Ręczna aktualizacja DSM... wskazujesz pobrany plik.

    Pozdrawiam
     
  15. kociol1978
    Offline

    kociol1978 Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    794
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS1513+, DS112j, DS411+
    Nadal jest problem z tymi torentami? Bo nie wiem czy aktualizować.
     
  16. Stitch
    Offline

    Stitch Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Marzec 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j, DS112j
    Podsumowując temat... genialne podejście SYNOLOGY, spierdzielić użytkownikom sprzęt... nie odzywać się w temacie rozwiązania problemu... poczekać aż użytkowników krew zaleje i sami rozwiążą problem.

    jestem pełen podziwu dla ich kreatywności :)
     
  17. radek1234
    Offline

    radek1234 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Marzec 2012
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Re: Odp: uwaga na dsm 5.0 - 4458 update 2

    Mam to samo. Jedyny sposób to aktualizacja ręczna. Stwierdzilem, że nie aktualizuje. DS212j

    Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
     
  18. KOCUREK1970
    Offline

    KOCUREK1970 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    9 Październik 2011
    Wiadomości:
    33
    Local Time:
    17:48
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+/DX513
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Niestety, ale tak, nadal to występuje.
     
  19. hexdpl
    Offline

    hexdpl Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    54
    Local Time:
    16:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS414
    U mnie wszystko poszło bez problemu.
    Nie czytałem całego wątku, ale przypadkiem nie macie wyłączonego bonjour?

    Czy ktoś próbował wyłączyć NASa, wyjąć dyski, włączyć i zresetować, przywrócić firmware, przywrócić z backupa ustawienia NAsa i podpiąć dyski?
     
  20. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie da się zainstalować firmware bez dysków.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.