1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Uruchomienie GLPI

Dyskusja w 'GLPI' rozpoczęta przez użytkownika BWaliszewski, 20 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. BWaliszewski
    Offline

    BWaliszewski System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    10 Październik 2009
    Wiadomości:
    188
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    19:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    RS'y, DS'y... co tam wyprodukują
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Panowie,

    Może mój problem jest błachy... staram się uruchomić GLPI, zainstalowałem [również dodatek o który prosi - czyli MariaDB]. Po instalacji obu, kreator GLPI prowadzi krok, po kroku - ale mutknąłem na KONFIGURACJI POŁĄCZEŃ Z BAZĄ DANYCH... Program prosi o wskazanie serwera MySQL, Usera i hasła do bazy. Czy ktoś zechciałby mi pomóc w tej kwestii?
     
  2. Zoltar
    Online

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    871
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    19:34
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Instalowałem jakiś czas temu więc nie wszystko pamiętam ale jako serwer spróbuj localhost, użytkownik to raczej root a hasło to co ustawiłeś dla roota bazy danych. Domyślnie było chyba puste ale oczywiście trzeba zmienić bodajże przy użyciu phpmyadmin
     
  3. BWaliszewski
    Offline

    BWaliszewski System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    10 Październik 2009
    Wiadomości:
    188
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    19:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    RS'y, DS'y... co tam wyprodukują
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Bardzo dziekuję za pomoc. Działa - teraz spróbuje to to zmusić do skanowania sieci :)

    -----

    No i jest tak - aplikacja sama w sobie działa. Żeby jednak rozpoczęła skanowanie, to musi mieć dodatk, PLUGINY. W zakładce USTAWIENIA -> PLUGIN jest przycisk DODAJ... po nacisnięciu którego pokazuje się WYKRZYKNIK z napisem LOST. No i tyle... Dodam tylko, że próbuje dodać zalecany w innym wątku FusionInventory. Jeśli ktoś przeszedł ten punkt i wie jak to "obejść", to będę zobowiązany za informacje :)
     
  4. jampan
    Offline

    jampan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Grudzień 2014
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    19:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214Play
    Dziś w pracy to instalowałem (chociaż sam używam OCS NG).
    Po pierwsze jak chcesz instalować ten Fusioninventory? Rozumiem, że wrzucasz w odpowiednie miejsce na serwerze? Na pewno odpowiednia wersja pluginu?
    Później wystarczy odświeżyć stronę lub wylogować się i zalogować ponownie, a następnie zainstalować plugin w wspomnianej przez Ciebie lokalizacji.
     
  5. BWaliszewski
    Offline

    BWaliszewski System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    10 Październik 2009
    Wiadomości:
    188
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    19:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    RS'y, DS'y... co tam wyprodukują
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Może inaczej - zainstalowałem tylko GLPI na RS815+ i... nie wiem jak zmusić go do dalszej pracy. Zakładam, że musze doinstalować jakiś plugin, żeby w ogóle zaczał skanować sieć. Wstępnie wybrałem PLUGIN Fusioninventory. Jako najszerzej opisany [dobre notowania]. Zaciąłem się jednak w banalnym, być może, miejscu - czyli jak dodać ten PLUGIN do GLPI. Bo jeśli w MENU USTAWIENIA -> PLUGINS nacisnę znak "+" to pokazuje mi się LOST i znak "!". Sam PLUGIN mam pobrany i być może powinienem go gdzieś umieścić, żeby się zainstalował - ale nie wiem gdzie... taki banał i nie mogę go przejść ;)

    ----

    Plugin trzeba rozpakować i wrzucić do katalogu \\Serwer\web\glpi\plugins\. Potem należy go zainstalować i aktywować. Jednak GLPI nadal nie skanuje mi sieci
     
  6. pyrrhias
    Offline

    pyrrhias Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Lipiec 2016
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    21:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Witam, Tez sprobuje zainstowac GLPI. Dodalem plugin OCS inventory i kiedy testuje polaczenia z bazy dane : "brak polaczenia". Nie wiem co zrobic ?
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. glpi konfiguracja

    ,
  2. glpi opinie

    ,
  3. instalacja glpi na ds synology

    ,
  4. synology glpi błąd konto lub hasło