1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Transmisja, backup, FTP, itp.

Dyskusja w 'Instalowanie, Bootowanie i Konfiguracja' rozpoczęta przez użytkownika jack182, 9 Maj 2012.

Ładowanie...
  1. jack182
    Offline

    jack182 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Maj 2012
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    02:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Pokazuje się AirOS i niestety admin admin nie wchodzi.
    Jeśli uda mi się znaleźć hasło to co powinienem tam ustawić lub może co powinien ustawić mi dostawca netu?
     
  2. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    02:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Spróbuj ubnt, ubnt
     
  3. jack182
    Offline

    jack182 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Maj 2012
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    02:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Sprawdzałem - nie wchodzi:-(
     
  4. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    02:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Przede wszystkim poproś o hasło :) nie wiem jakie ten AirOS ma możliwości ale masz kilka wyjść i wszystko zależy od tego urządzenia - możesz przekierowywać porty tam a później na swoim routerze - możesz jeśli się da zamapować otrzymywane IP żeby trafiało na router i potem działać tylko na routerze i tak dalej - próbuj się zalogować admin, password albo przejrzyj dokumentację może gdzieś tam jest to hasło bo dziwne byłoby żeby blokowali dostęp.

    Znalazłem na necie coś takiego i to chyba dla ciebie będzie najlepsze - ustawienie modemu w tryb bridge


    modem będzie przezroczysty i powinien podać na interfejs WAN routera, adres publiczny wtedy będziesz konfigurować wszystko na routerze.
     
  5. jack182
    Offline

    jack182 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Maj 2012
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    02:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Porty przekierowane na AP od anteny, doszło jeszcze stałe IP i dostęp się otworzył :D
    Dzięki za pomoc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
     
  6. MAT199134
    Offline

    MAT199134 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    02:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    a jak ty sie zalogowales na ten airos bo mi tez nie wchodza hasla?
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.