1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Synology DS214play już jest!

Dyskusja w 'Nowości i Nagrody' rozpoczęta przez użytkownika Jerry888, 22 Październik 2013.

Ładowanie...
  1. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Z całym szacunkiem to brzmi tak - "mam supertajne dokumenty, ale ich nie pokażę, bo są supertajne" ;)

    Wiem o co ci chodzi, na pewno znajdą się ludzie którzy bez zagłębiania się w temat pobiegną kupić "playa" i będą narzekać, bo w reklamie mówili że będzie odtwarzał wszystko migiem, a nie odtwarza. Ja tak nie twierdzę, ale wiem co widzę u siebie, film 1080p z niskim jak na Full HD bitratem odtwarzam na smartfonie bez zająknięcia, czyli transkoduje, prawda? Trzeba mieć jednak świadomość że NAS to nie player i to są jego dodatkowe funkcje. Mi to pasuje, bo mam jedno urządzenie zamiast kilku, a nawet jeśli nie będzie się sprawdzać w tym zastosowaniu to uważam że jest to naprawdę solidny sprzęt w swojej cenie.
    Czekam jeszcze na jakiś porządny test, zobaczymy co mądrzejsi ode mnie odkryją :)

    @jurass
    Testowałem na różnych, najlepsze były 720p i 1080p, kontener mp4 i mkv, H264 video około 5000kb/s, audio DTS 5.1 1500kb/s i AAC 2.0 200kb/s Działało OK, z tym że obciążenie CPU było do około 60% a nie jak pisałem wcześniej (tamto było przy troszkę niższym bitrate).

    [EDIT] Aha, żeby nie było - mam na myśli Plexa cały czas, który nie obsługuje hardwarowego wspomagania transkodowania. Video Station do DS Video podaje jeszcze lepiej, bo obciążenie CPU jest o połowę mniejsze niż przy tym samym pliku w Plexie, z tym że Video Station nie lubię, bo jeden plik odtwarza, inny nie...
     
  2. Jerry888
    Offline

    Jerry888 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    27 Marzec 2013
    Wiadomości:
    111
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+,214pl
    Zanskar, daj sobie już spokój... Jesteś nawiedzonym fanatykiem zakupionego przez siebie sprzętu i argumenty innych osób, bardziej doświadczonych (nie mówię bynajmniej o sobie) do Ciebie nie docierają. Na dodatek zaczynasz obrażać co niektóre osoby na tym forum. Masz „playa”, to się ciesz i używaj. W każdym poście zaczynasz się powtarzać, a forum służy do wymiany doświadczeń, a nie do przekonywania czyiś racji na siłę.
    Tego wątku nie da się już czytać….
     
  3. kociol1978
    Online

    kociol1978 Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    794
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS1513+, DS112j, DS411+
    oooo, teraz robi się ciekawie: prawdziwe emocje, kurtuazja poszła spać, wątek nabrał akcji. A tak bardziej serio to mam wrażenie że kolega zanskar nie do końca czyta ze zrozumieniem. Bez urazy. Chodzi mi o wymianę zdań z Krwiakiem. Też uważam że jeśli ktoś reklamuje produkt, przedstawia jego największą zaletę, robi z tego ogromny atut a później okazuje się że to działa połowicznie.... no to chyba jest coś nie tak. To że być może jest to świetny NAS to inna kwestia. Wiecie jakby BMW X6 było reklamowane, że to świetny samochód terenowy to też miałbym takie same odczucia.
     
  4. jurass
    Offline

    jurass System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    156
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +11 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Tak podejrzewałem, że odtwarzałeś jakieś kiepskie materiały o niskim bitrate. Mówiąc o tym czy serwer daje sobie radę lub nie z materiałami HD nie można pomijać bitrate'u. Dla mnie HD to jakość BD, z video bitrate powyżej 20 Mb/s i jeśli nikt nie robi zastrzeżenia, to o takich materiałach ja myślę, a nie o 10x kompresowanych popłuczynach po HD. Kolega, który mówił o wysokim obciążeniu procesora przy transkodowaniu zapewne robił próby na materiale lepszej jakości niż Ty i stąd ta różnica.
     
  5. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @Jerry888
    Nie pasuje, nie czytaj, proste.
    Jak na razie to nikogo zdaje się nie obraziłem, w przeciwieństwie do ciebie, bo wyjechałeś z "fanatykiem". Nie masz żadnych argumentów to najłatwiej zaatakować osobę z którą się nie zgadzasz, tak? Właśnie w celu wymiany doświadczeń wkleiłem linki do podobnych tematów, napisałem jak to działa u mnie, poddałem w wątpliwość gadanie o "marketingu" i "ściemie" nie poparte żadnym dowodem. O ile @krwiak może mieć rację, to bez obrazy, ale nie mam ochoty wierzyć na słowo. Zwłaszcza komuś takiemu jak ty, kto mówi co mi wolno pisać na forum a co nie, choć nie jest do tego uprawniony. Nikogo też nie mam zamiaru przekonywać na siłę, napisałem swoje zdanie i tyle.

    Skoro już zacząłeś na mnie wjeżdzać osobiście, to może ty powiedz, czy nie jesteś czasem niezadowoloną ofiarą "marketingu" skoro ja jestem fanatykiem? Człowieku, mam ten sprzęt od tygodnia, jeszcze dobrze go nie zdążyłem poużywać, na co dzień mam 3 inne NASy przed oczami i okazjonalnie jeszcze kilka kolejnych, więc nie *pierdziel* mi z przeproszeniem o fanatyzmie, OK?

    @kociol1978
    Ja nie czytam ze zrozumieniem? :) Przecież sam wkleiłem linki do wypowiedzi np. ludzi od Plexa, gdzie wyraźnie piszą, że NIE MA obsługi sprzętowego wspomagania transkodowania póki co. Oczywiście racja, jeśli ktoś się łapie jak na lep na każde hasło reklamowe, to sam sobie jest winny. Sprawa jednak idzie o to, czy to hasło to prawda, czy nie. Ja uważam że tak, pod pewnymi warunkami, a nie że to z gruntu i zawsze nieprawda. Ale masz rację, taka osoba może się czuć nabita w butelkę, bo nie doczytała jak to jest faktycznie.

    @jurass
    No tak też myślałem, że mi wytkniesz bitrate :) Przecież nie spodziewałeś się chyba że mi płynnie odtwarzało materiał 1:1 zgrany z Bluraya? Bez jaj... Dla mnie to normalne pliki, nie kiepska jakość, po prostu przeciętne. I do takich wg mnie maksymalnie się nadaje serwer multimediów.

    Reasumując - proponuję poluzować gumki w majtkach, bo widzę że niektórym panom ten "play" tkwi jak sól w oku... ;)
     
  6. jurass
    Offline

    jurass System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    156
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +11 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Tu nie ma czego wytykać. Być może jestes humanistą i te wszystkie cyferki sa dla Ciebie nieważne, ale tam, gdzie mamy do czynienia z techniką trzeba być precyzyjnym. Jeśli ktokolwiek (Ty czy Synology) mówi, że serwer doskonale radzi sobie z transkodowaniem materiału HD, nie robiąć zastrzeżeń co do jakości materiału źródłowego to ja mam prawo myśleć o materiałach wysokiej jakości, takich jakich ja używam w 95%, bo to są dla mnie "normalne pliki". Jeśli urządzenie sobie nie radzi z tym to to jest właśnie ściema, o której mówi krwiak i lepiej, żeby ludzie się na to nie nabierali, bo będzie to kłopot dla wszystkich.
     
  7. lukaszko
    Offline

    lukaszko Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    Nie wiem czy wcześniej była ta dopiska ale w tej chwili synology informuje:
    A na wersji ENG w informacji o transkodowaniu jest więcej szczegółów:
    http://www.synology.com/support/faq_show.php?q_id=577&lang=enu

    Wychodzi na to że na transkodowanie w czystym serwerze DLNA nie ma co liczyć. Nie wiem czy w przyszłości może coś się zmienić.
    Co do samej wydajności procesora to zastanawia mnie że w większości testów na stronie synology ds214play jest wolniejszy od ds214, poza reaktywnością serwera www. http://www.synology.com/products/performance.php?lang=enu
    To trochę rozczarowujące.
     
  8. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Cyferki są ważne, masz rację, tyle że ja mam świadomość jakie mają wymagania te pliki o których ty myślisz, więc dla mnie to nie jest jakieś zaskoczenie jak się będzie zachowywał serwer przy nich, a jak przy przeciętnych, jak to nazwałeś, popłuczynach po HD. Dla każdego jest co innego, jeden będzie słuchał muzyki na smartfonie, drugi na klockach HiFi za grube pieniądze. Jak dla mnie to producent nie pojechał jakoś strasznie z tym hasłem reklamowym, choć może powinno być wyraźniej zaznaczone że nie każdy materiał 1080p da się "transcode on the fly" :)

    @lukaszko
    Widzisz, niektórym producent powinien napisać grubymi, wielkimi literami, najlepiej na obudowie sprzętu to, co wyczytać można już od dawna. Co do wydajności to mnie najbardziej dziwi niska ilość fps przy monitoringu, reszta jest zrozumiała dość. Ciekawe jak w praktyce wypada porównanie z DS214. Na pewno "play" jest gorszy przy szyfrowaniu, ciekawe jak z resztą? :)

    Aha, ze strony produktu DS214play jest link do możliwości "playa" i innych w zakresie transkodowania:
    http://www.synology.com/support/faq_show.php?lang=enu&q_id=577
    Pewnie nikt tego nie będzie czytał przed zakupem, bo po co...
     
  9. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Gratuluje w końcu zrozumiałeś o co mi chodzi, lepiej późno niż w cale :). Tak naprawdę można kupić DS712+ i będziesz miał to samo co DS214 Play, tylko bez nazwy Play :)
     
  10. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ale ja rozumiałem od początku, no chyba nikt nie twierdzi że NAS z Atomem "ugryzie" każdy plik. Pisałem wcześniej o tym :) No i nie do końca chyba to to samo co DS712+ w końcu procesor nowy. Może i w tej chwili wydajnościowo są podobne, bo bazują na samym CPU przy przetwarzaniu multimediów, ale przy pełnym wykorzystaniu nowego SoC może być już inaczej.
     
  11. sebku
    Offline

    sebku Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Marzec 2011
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    Się wczytałem w tę wojenkę, że nie dojrzałem nic na temat DS214+ czekaliście i czekaliście a on jest i nic nie mówicie, jak on wypada w porównaniu z DS214play różnicą jest tylko procek w specyfikacji stoi Dual Core 1.33 GHz ale kogo jaki to, ktoś porównywał?
     
  12. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ten wątek nie jest o DS214+. Zadaj pytanie w odpowiednim miejscu.
    I z całą pewnością kilka osób już kupiło DS214play oraz DS214+, postawiło obok siebie i wpatruje się w testy wydajności... Takich porównań szukaj np. na smallnetbuilder, cdrinfo, benchmark.pl, itp.
     
  13. geminatores
    Offline

    geminatores Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    31 Październik 2013
    Wiadomości:
    24
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Poczytałem sporo i mi potrzebny jest NAS jako centrum multimedialne Ds214play nie sprawdzi się w tej roli. Polecam sprawdzić QNAP TS-269L oraz Asustor AS-302T lub 602 wszystkie mają hdmi i obsługują XBMC.
     
  14. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Poczytaj testy, tamte są tak samo beznadziejne jak DS214play ;) Polecać wolno też tylko rackowe modele z Intel Core i3 i 5 zatokami na dyski ;)

    A serio to Asustor ma ten sam CPU co "play" tyle że do tego wyjście HDMI.
     
  15. Pit
    Offline

    Pit Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Listopad 2013
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS210j
    Zarejestrowałem się wczoraj po to aby zabrać głos w tym temacie w podobnym tonie, a tu widzę że gemini "ukradł" mi odpowiedź :)

    Fanem Synology będąc, i potrzebując odświeżyć posiadanego Synka, zawiodłem się na jego producencie. QNAP i nowy gracz Asustor mają HDMI, spodziewałem się że jednak 214play też go dostanie. A tu zawód :-( Cóż, i QNAP i Asus od lat klepią media playery, Synology czegoś takiego w ofercie nie miało...

    Dziś, chcąc kupić urządzenie posadowione koło TV (czyli pod multimedia), moja krótka lista:
    - QNAP 269L lub Pro - oba z XBMC ale drogie, ten ostatni wręcz absurdalnie drogi. Więcej aplikacji niż w Synku (w tym "fabryczny" dropbox)
    - Asustor 302/602 - dobra cena, ale raczej nie zaryzykuję, dam czas na dopieszczenie softu
    - DS713+ lub DS214play - oba dlatego że używam Plexa i daje radę, mam też stare Synology które trafi na zdalny backup do znajomych; ten ostatni bo ... rozsądnie wyceniony.

    Będę wdzięczny dla pierwszych posiadaczy 214play jak faktycznie wygląda użycie nowego CE5300 do transkodowania. Poszedłbym w tę stronę jeśli np. jest w stanie wypchnąć video na ipada. Niestety informacje od producenta są dośc ostrożne - transcode up to 1080p może oznaczać że na 480p się skończy.


    [EDYTA]


    @zanskar, przejrzałem wątek, nie widzę aby ktokolwiek mówił że ds214play jest beznadziejny. Jest zarzut że sprzętowe wspomaganie transkodowania może być tylko nigdy nie spełnioną obietnicą. Poza tym - dobra cena za tego Atoma z dobrym softem Synology.

    Zdaję sobie sprawę że NAS nie dla każdego musi być multimedialnym kombajnem z HDMI. Ja sam się waham czy nie zostać przy Synku bo Plex daje radę. Dziś - o dziwo - z DS210j (128MB, stare 800MHz) daje radę nawet dla plików 13Mbit!!! i przy odtwarzaniu nie tnie (oczywiście nie transkoduje bo nie musi, player w TV łyka plik nawet bez przepakowania). Ale wiem, że prędzej taki QNAP dostanie nowy kodek niż mój TV który po 2 latach od wyprodukowania nie będzie upgrade'owany przez producenta. A media player to dodatkowe pudełko, zasilacz, kable...

    mikhnal: używaj funkcji edycji swoich postów!
     
  16. jurass
    Offline

    jurass System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    156
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +11 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Ds214play sprawdzi się w podobnym zakresie jak NASy Qnapa i Asustora. Wszystko zależy od tego jakiej jakości materiały maja odtwarzać czy transkodować. Każdy z nich będzie miał problemy z wysokiej jakości materiałem. NASY NIE SĄ DO TEGO.

    Pit, nie myl odtwarzania na NASie z wysyłaniem do innego odtwarzacza. To kompletnie różne rzeczy. Strumień 13 Mbps, to nawet nie 2 MB/s, każdy NAS potrafi zapewnić taki transfer.
     
  17. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No tu jest cała historia, bo "up to 1080p" oznacza jak na razie to, co opisano tu:
    http://www.synology.com/support/faq_show.php?lang=enu&q_id=577
    Trzeba czytać :)

    Ja też się mocno zastanawiałem nad jakimś NASem z HDMI żeby nie pchać się w playery, kable itd. Skończyło się na tym że Synology nie wypuściło takiego modelu, więc kupiłem "playa" i postawiłem na Plexa, którego znałem już wcześniej i go lubię. Pewnie do kompletu dokupię jeszcze Roku, bo jego okablowanie jestem w stanie przeżyć, a daje fajne możliwości. Wtedy się nie będę martwił już praktycznie o nic, jedynie mogę czekać na dodanie obsługi sprzętowego wspomagania transkodowania w Plexie, żeby pliki z wyższym bitratem i z napisami śmigały na smartfonie/tablecie bez obciążania CPU NASa i bez zacięć.

    Sprzętowe wspomaganie transkodowania - proszę bardzo, zobacz co Synology pisze w release note do ostatniej aktualizacji Video Station. Chyba nie kłamią? Po prostu trzeba brać poprawkę na to, że na razie nie wiadomo jak w praktyce to działa i czy jakiś soft poza tym Video Station to wykorzysta. Mam nadzieję że tak (Plex!), bo będzie to jeszcze jeden miły dodatek do niezłego NASa.
     
  18. geminatores
    Offline

    geminatores Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    31 Październik 2013
    Wiadomości:
    24
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No nie do końca to samo, mocniejsze CPU ma QNAP i model Asustora 602T i jednak aplikacja XBMC jest o niebo lepszym rozwiązaniem, odtworzy każdy format z dużym bitrate, napisy też obojętne czy w TXT czy STR zostaną nałożone na obraz. Skoro masz ds214play i plexa to zrób test i "zdobądź" powszechnie dostępne pliki MKV z jakimś filmem ok. 20GB z bitrate ~20 Mb/s i powiedź czy play dał radę odtworzyć film na telewizorze który normalnie nie otwiera MKV ;) Każdy ma inne potrzeby, skoro Tobie wystarczy play no to super, ja muszę niestety mieć bardziej multimedialny kombajn a HDMI daje mi więcej spokoju z odtwarzaniem na TV niż wszystko ma iść "po sieci" i z problemami formatów/napisów itp. NASa potrzebuję jako backup danych z RAID1, chmurę na dane dostępne wszędzie, downloader torrentów i odtwarzacz filmów. Nie chce mnożyć urządzeń, do tej pory miałem Asrock ION 330 1,6Ghz/4GB/750GB/Wifi/Pilot i się nie sprawdzał, HTPC chcę sprzedać i zainwestować w NASa. Początkowo byłem mocno nastawiony na Synology jednak brak hdmi i możliwe problemy przy odtwarzaniu mnie zniechęciły wolę postawić na QNAP gdyż Asustor dalej się rozwija i jest ciągle krok wstecz jeśli chodzi o system i aplikacje, wygrywa za to ceną, za tą samą kwotę co QNAP 269L mają mocniejszy procesor.
     
  19. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No i takie też jest moje zdanie, mi "play" powinien wystarczać, a jak komuś nie wystarcza to kupi co innego, proste :) Jednak wydaje mi się że branie ciut mocniejszego na papierze NASa i liczenie na to, że będzie odtwarzał wszystko jest gorsze, niż godzenie się na ograniczenia słabszego NASa, możesz się rozczarować bo wcale QNapy i Asustory z HDMI nie mają za dobrej opinii. W takiej sytuacji wolałbym już tańszego, zwykłego NASa jako magazyn i jakiś kombajn do odtwarzania typu Dune, Xtreamer czy podobny player. Dopiero wtedy masz pewność że odtworzy ci wszystko bez problemu. Ja wychodzę z innych założeń (jak najmniej urządzeń, jak najprościej) nawet kosztem nieco niższej jakości, więc mi np. nie przeszkadza że jakiś film z którym sobie nie poradzi NAS będę musiał przekonwertować tak żeby dawał radę.
     
  20. rychu
    Offline

    rychu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Październik 2013
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    17:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-212 100 Mbps
    Wracając do tematu DS214play. Mam takie pytanie dotyczące korzystania z plików MKV na TV Sony z serii HX z roku 2011. Na stronie:
    http://www.synology.com/support/faq_sho ... u&q_id=577
    jest napisane:
    Media Server
    * For PlayStation 3 and Sony TV, remuxing is available to support MKV.
    Czy na moim TV dam rady odtworzyć wtedy plik MKV? Jeśli tak do ograniczenia mogą co do płynności przy wysokim Baudrate?

    Śledząc wątek zauważyłem że niektórzy mówią tu o QNAP 269L, który posiada HDMI razem z XMBC.
    Pytanie czy po to by oglądać np. pliki MKV na TV o którym wspomniałem wystarczy mi DS214play czy lepiej inwestować w DS712+,DS713+ (ze względu na procek bo na razie i tak wspomaganie transkodowania w playu jest ograniczone) albo QNAP 269L.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.