1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Synology DS210j

Dyskusja w 'Archiwum działu' rozpoczęta przez użytkownika Krwiak, 16 Listopad 2009.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mnbvcx1971
    Offline

    mnbvcx1971 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Październik 2009
    Wiadomości:
    50
    Local Time:
    02:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS109+
    ale cena znacznie mniejsza :D no i możliwości większe więc biorąc pod uwagę stosunek ceny/do możliwości znacznie lepiej wypada chyba 210j
    i znów mam ból głowy....
     
  2. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Właśnie do mnie doszedł i jestem na etapie odpalania. Obiecuję, że jak tylko dam sobie radę, to jeszcze dzisiaj coś napiszę - OBIEKTYWNIE :D
    Na razie ściągam najnowszą wersję 959 firmware, bo na CD jest 947.
    JA się zastanawiałem nad DS-209+II, ale w wyniku oddziaływania marketingowego dałem się namówić na DS-210j. Także jakby co, to zemsta będzie straszna :twisted:
     
  3. prezmer
    Offline

    prezmer Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    61
    Local Time:
    02:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS-409+
    Proponuję utworzyć wątek na forum zawierający tylko screenshoty tego samego benchmarka (np. ATTO) przy tych samych ustawieniach ale na różnych modelach.
     
  4. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Problem w tym, że to w zasadzie mogłaby robić tylko firma EPA System. Dlatego, że na wyniki ma wpływ również w jakiej sieci się to robi. A Oni mają dostep do wszystkich modeli i mogliby zapenić stałe warunki testów.
    Mało tego, te warunki testów musiałyby być określone i opisane. A komu by się chciało to robić :D

    Ale wyniki pokazywane przez użytkowników, osiągane w ATTO na zasobach zmapowanych dałby już jakiś pogląd. I to popieram.
     
  5. sirm
    Offline

    sirm System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    23 Maj 2009
    Wiadomości:
    166
    Local Time:
    02:33
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS209+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Na mojej 209+II , z dyskami 1.5TB WD15EADS w RAID1, podlaczonej z laptopem przez switch 1Gbit , wyniki sa nastepujace.
     

    Załączone pliki:

    • synology-209.
      synology-209.jpg
      Rozmiar pliku:
      76,5 KB
      Wyświetleń:
      57
      MD5 Sum:
      878438f3a2d6df333b56c2294212f5dd
  6. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zazdroszczę wam takich osiągów...
     
  7. NicoSkulls
    Offline

    NicoSkulls Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    02:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    Czytam i czytam i widzę że te dyski biją na głowę rynkowa konkurencje?

    zatem czy z DS210J są odrazu dyski czy trzeba je dokupic ?
     
  8. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Do zakupionego Synka sam decydujesz jakie dyski zamontujesz.
     
  9. NicoSkulls
    Offline

    NicoSkulls Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    02:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    to chyba niemalo 800 zl za sam serwer. jak mysliscie ?
     
  10. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Hej

    Jak sam powiedziałeś bije ono na głowę całą konkurencję, ale zawsze możesz znaleźć jakiś inny serwer, który będzie tańszy, ale gwarantuje ci, że funkcjonalnie to będzie tylko Samba, FTP i klient BT do tego słabe osiągi. Najlepiej zastanów się jakich funkcji chcesz używać i wtedy się zastanów czy warto kupować ten serwer.

    Pozdrawiam
     
  11. NicoSkulls
    Offline

    NicoSkulls Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    02:33
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    Maz racje wertuje po necie i szukam rozwiazania... powiedz czy ten dysk po sambie ma dostep po ip czy login i haslo ?
     
  12. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:33
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Synology ma dostęp po loginie i haśle oraz po przez IP to od ciebie zależy, którą metodę zastosujesz, możesz też zastosować dwie na raz lub żadną :).

    Pozdrawiam
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.