1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Synology DiskStation Manager 2.3-1118 Beta

Dyskusja w 'Kosz' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 25 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. jarema34
    Offline

    jarema34 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    8 Listopad 2009
    Wiadomości:
    208
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS213j, DS109j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam panowie,a czy ta wersja 2.3-1118 Beta jest po polsku ?
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie, Polski to jedyny język pominięty w tym fw.


    :lol: Wybacz, nie mogłem się powstrzymać. Skąd ci przyszło do głowy, że nie ma języka polskiego?
     
  3. jarema34
    Offline

    jarema34 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    8 Listopad 2009
    Wiadomości:
    208
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS213j, DS109j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    może dlatego,że niema tego Firmware w centrum pobierania mam nadzieję że wersja oficjalna będzie po polsku bo dość ciekawie się zapowiada :roll:
     
  4. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Każda wersja oprogramowania dla Synology, czy to pełna czy beta, jest wypuszczana również w języku polskim. A dokładniej, jest wypuszczana w kilkunastu lub nawet kilkudziesięciu językach, w tym w polskim.

    PS. Mam prośbę. Używając wszystkich dostępnych i znanych zasad gramatyki języka polskiego (w tym znaków przestankowych i dużych liter), ułatwisz mi zrozumienie tego co piszesz.
     
  5. marcias
    Offline

    marcias Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-112 100 Mbps
    U mnie na DS109+ nie zauważyłem dziwnych zjawisk. Bardzo teraz mi sie podoba Audio Station 2, nareszcie można z tego rozsądnie korzystać [:oklaski: !] z Photo Station jest też już lepiej, jednak jeszcze daleko do tego co mogłoby mnie ucieszyć ;)
     
  6. szczetyk
    Offline

    szczetyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Luty 2010
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam koledzy :)
    tylko mi wpadla w oko inf, ze po upgrade'dzie do wersji 2.3 beta nie mozna juz wrocic do stabilnej 2.2 ?
    Zastanowilbym sie powaznie przed wrzuceniem nowgo softu do synka.

    Pozdrawiam i czekam na komenty.
     
  7. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Kto ci takich bzdur naopowiadał?
     
  8. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zawsze da się wrócić do w zasadzie dowolnej wersji firmware. Jest to opisane Tu na naszym forum. Wystarczy zmienić jeden wpis w jednym pliku.
     
  9. szczetyk
    Offline

    szczetyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Luty 2010
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jesli dobrze zrozumialem to oficjalna strona sybology ;)

    http://www.synology.com/enu/support/bet ... 3_2010.php
    "Read before applying"
    Pozdrawiam
     
  10. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  11. szczetyk
    Offline

    szczetyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Luty 2010
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziekuje :)
    Swoja droga, nie wiem czemu Synology podaje takie informacje, i po co sprawdzanie wersji poprzedniej przed instalacja innego systemu.
    Pozdrawiam
     
  12. Rudi1204
    Offline

    Rudi1204 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    26 Listopad 2009
    Wiadomości:
    147
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2*209
    - nie wiem czy to bug, ale mnie z kolei nie działają w MC strzałki :-( mimo iż łączę się przez SSH << z tym sobie poradziłem wystarczyło w ustawieniach mc przypisać klawisze i zapisać konfigurację
    - podczas połączenia przez SSH poza siecią lokalną ( z neta) z serwerem jest ok ale jak wywołuję komendę mc -c to się zawiesza :-(
    - no i jeszcze mam problem z powrotem do starszej wersji firmware :-( (po dużej ilości prób i rozmaitych sposobach wychodzi na to, że jest to niemożliwe :x )
     
  13. tomasz-dominik
    Offline

    tomasz-dominik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    A u mnie wogóle nie działa PhotoStation ... dodałem fotkę, ale jej nie prezentuje na zewn :-( a indeksował tyle czasu, że mógłby mi chyba cały dysk zjechać, a nie tylko tą jedną fotkę w katalogu foto.
     
  14. Rudi1204
    Offline

    Rudi1204 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    26 Listopad 2009
    Wiadomości:
    147
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2*209
    A próbowałeś dodawać przes Synology Assistant?? naprawdę to skraca czas indeksowania i tworzenia miniatur (przynajmniej mi skróciło :p)
     
  15. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    17:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A to jest ultra ciekawa uwaga. Muszę spróbować.
     
  16. mnbvcx1971
    Offline

    mnbvcx1971 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Październik 2009
    Wiadomości:
    50
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS109+
    jest możliwość zainstalowania samego audiostation?
     
  17. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeśli chcesz mieć nowe Audiostation musisz zainstalować całe oprogramowanie, nie da się wyodrębnić tylko jednej aplikacji.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.