1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Strona www i przekierowanie portów

Dyskusja w 'Serwer WWW' rozpoczęta przez użytkownika Mystik, 20 Listopad 2009.

Ładowanie...
  1. MiChalSzy
    Offline

    MiChalSzy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    375
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 207+
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Ad. 1. Mam włączone DHCP, adres IP NAS'a nie zawiera się w tym zakresie, ale mam również ustawione DHCP statyczne i tam ustawione przydzielanie konkretnego IP dla NAS'a po MAC adresie jego karty sieciowej.
    Ad. 2. Wszystko otrzymuje automatycznie.
     
  2. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A to takiego czegoś to ja w moim routerze nie mam. Albo nie wiem gdzie jest :)
    No nic, na razie w tej kwestii się poddaję.
     
  3. MiChalSzy
    Offline

    MiChalSzy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    14 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    375
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 207+
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Opcja ta jest dostępna w alternatywnym firmwarze Tomato. Kiedy miałem standardowy to miałem ustawione DHCP, a w Synku wpisałem IP nie zawierające się w przedziale DHCP i też działało.
     
  4. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No ja dokładnie mam tak wpisane i nie działa. Widać nie jest mi dane :)
     
  5. tomasz-dominik
    Offline

    tomasz-dominik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    hmm, port 443 przekierowany na Synka, dałem nawet dodatkowy port 4676 na web i photo ... i nic, stronka się nie odpala :-(

    coś jeszcze trzeba ustawić ?

    jakie prawa dostepowe powinien mieć katalog web ?
     
  6. Rudi1204
    Offline

    Rudi1204 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    26 Listopad 2009
    Wiadomości:
    147
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    2*209
    nie bardzo rozumiem w czym problem... ja np przekierowałem na port 443 i po sprawie w kat web pliki mi się otwierają na https :]
     
  7. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Mi np. nie działało przekierowanie a problemem było to, że mój ISP blokował ten port, ale po zmianie protu na inny jest ok :)
     
  8. tomasz-dominik
    Offline

    tomasz-dominik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    Dodałem jakiś abstrakcyjny port dodatkowy w stylu 12021 i ustawiłem go na routerze i na nim działa ....

    hmm banał :oops: wystarczyło ustawić przekierowanie HTTP na routerze :oops: teraz działa :D
     
  9. Anonymous
    Offline

    Anonymous Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witaj

    wczoraj mialem podobny problem u siebie z tym ze ze stacja photo , poszukalem na zagranicznych forach i znalzlem rozwiazanie:
    u mnie byl problem z dostempem do PhotoStation (port 80) z zewnatrz w lanie wiadomo wszystko dzialalo.
    Moglem to zrobic na dwa sposoby :
    1) Na moim routerze ustawic port np 3001 i przekierowac go na port 80 , czyli z zew. do synka do photo station był by dostep: http://xxxxxx.pl:3001/photo i tak zrobilem i ok dzialalo
    ale jak uzytkownicy Synka najpierw sie logowali do DSM a pozniej klikajac ikone photo station nic sie nie wyswietlao gdyz photo station automatyznie jest startowana przez DSM na porcie 80. tak wiec w moim przypadku lipa

    2) Port 80 uzywam do czego innego u mnie tak wiec w DSM ustawieniach HTTP dodałem dodatkowy port np : 84
    i na routerze przekierowalem port zewnetrzy 80 na port 84 na moim synku to jest external port 80 forwarded to 192.xxx.xxx.xxx:84 i działa teraz photo station urouchamia sie z pulpitu DSM bez problemu ,

    pytanie na marginesie : bo moj DSM zawsze dziala na https czy zauwazyliscie duze roznice w predkosci dzialania po http a https i czy rozumiecie to do konca co sie dzieje w DSM tzn w dwoch miejscach jest mozliwosc ustawienia http na https automatyczne przekierowywanie itp itp i do samo jest web services jak to sie ma wszystko do siebie moze mi ktos to wyjasnic bo wg mnie jest to niezle zakrecone , do tego jeszcze ejst pozycja : zabezpiczaj wszystkie polaczenia http ssl/tls itd , balagan straszny albo ja czegos nie kumam do konca , ktos moze mi to jasniej przedstawic?
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.