1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Skrypt do pobierania okładki napisow i konwercja do srt

Dyskusja w 'Cichociemni' rozpoczęta przez użytkownika kasiarz, 11 Maj 2010.

Ładowanie...
  1. shakul
    Offline

    shakul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS413j
    Jeśli ktoś ma ochotę sprawdzić repozytorium z paczką SubtitlesSH: http://subtitlessh.no-ip.biz/repo_spk/ to też proszę o info czy działa tak jak powinno. Pierwszy raz wystawiam repo do Synk'a ;)
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Takie coś mi wyskakuje przy próbie instalacji:


    Repo widać, tylko co trzeba doinstalować aby paczka działała?
     

    Załączone pliki:

    • sub.
      sub.png
      Rozmiar pliku:
      8,8 KB
      Wyświetleń:
      114
      MD5 Sum:
      042af728dd3b7044417d3118747a3f4e
  3. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie dokładnie to samo. Odinstalowałem paczkę, którą wczoraj zainstalowałem ręcznie. Dodałem repo i próbowałem ponownie zainstalować i wylądowałem dokładnie z takim samym błędem jak mikhnal (paczka SubtitlesSH nie zainstalowała się).

    Python od Synology oraz mediainfo mam oczywiście zainstalowane i na chodzie.
     
  4. shakul
    Offline

    shakul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS413j
    Wywaliłem z repo info o wymaganych paczkach. Musiałem gdzieś popełnić błąd wczoraj wieczorem jak to pisałem. Sorki wszystkich.
     
  5. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    17:48
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    mi przy instalacji wyświetla że pakiet uszkodzony ;/
     
  6. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie rozpoczyna się pobieranie (piszę 0%) i po chwili komunikat nie udało się pobrać.
     
  7. shakul
    Offline

    shakul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS413j
    Jeszcze raz przepraszam. Jak widać nie można wykonywać rzeczy w pośpiechu na kolanie.

    Mam nadzieje, że już będzie działać :)
    Jak sprawdzałem na zewnętrznym Synku to udało się zainstalować pakiet.
     
  8. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    OK, teraz u mnie pobiera się prawidłowo z repo i instaluje bez zająknięcia.
     
  9. MikeN
    Offline

    MikeN Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Listopad 2012
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    1512+, DS110j
    Witam

    U mnie instalacja przebiegła bez problemów. Jednak po odpaleniu paczki wyświetla mi się okienko i nic nie mogę zrobić.
    aimages40.fotosik.pl_2026_baf0bc698f2e512dm.

    pozdrawiam
     
  10. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:48
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    na 413 ok
    na 211j /410 ten sam komunikat
     
  11. shakul
    Offline

    shakul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS413j

    Standardowo po instalacji w konfiguracji jest zapisana ścieżka /volume1/video/ ... jeśli tego folderu nie ma to jest błąd jak na screenie.
    Po zalogowaniu jako 'admin' w stopce jest link do konfiguracji - tam można zmienić ścieżkę.
    Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie - zapisałem już jakiś czas temu, aby ustawiać tą ścieżkę - pytać podczas instalacji paczki... dajcie mi jakiś czas na zrobienie i testy :)
     
  12. MikeN
    Offline

    MikeN Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Listopad 2012
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    1512+, DS110j
    Dodam jeszcze, że na DS110j wszystko śmiga, a na DS1512+ pomimo zalogowania się jako admin nie ma stopki i możliwości wejścia w menu konfiguracji. Sprawdziłem też ścieżkę i jest dokładnie tak jak w pliku konfiguracyjnym.

    pozdrawiam
    Tomek
     
  13. shakul
    Offline

    shakul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS413j
    Poleciała szybka poprawka, która umożliwia wejście w konfigurację w przypadku kiedy domyślnego folderu nie ma w systemie.

    Testowałem i osoby, które korzystają z repozytorium nie powinny mieć problemu z aktualizacją.

    Niestety nadal nie jest rozwiązana kwestią nadpisywania konfiguracji domyślnej ... czyli po aktualizacji zostanie przywrócony konfig z paczki.
     
  14. MikeN
    Offline

    MikeN Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Listopad 2012
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    1512+, DS110j
    Zainstalowałem najnowszą poprawkę i na DS1512+ wejście i ustawienie konfiguracji działa bez problemu.

    pozdrawiam
     
  15. shakul
    Offline

    shakul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS413j
    Jest dostępna nowa wersja paczki do pobierania napisów - http://subtitlessh.no-ip.biz

    Wprowadzone zmiany w wersji 0.4.0:

    • Podczas pierwszej instalacji paczki trzeba podać ścieżkę gdzie znajdują się pliki wideo, ustawić język napisów oraz opcję usuwania lub nie napisów w formacie TXT (podczas instalacji paczki jest weryfikowane czy podana ścieżka - folder istnieje, jeśli nie istnieje paczka się nie zainstaluje).
    • Można już bez problemu zaktualizować paczkę zarówno przez repozytorium jak i instalując paczkę ręcznie.
    • Po aktualizacji jest zachowywana konfiguracja aplikacji.

    Standardowo ... poproszę o testy i uwagi, w razie problemów postaram się w rozsądnym czasie poprawić :)
     
  16. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    ...nowa wersja działa rewelacyjnie :) potestowałem na kilkunastu plikach i jest jak najbardziej OK.


    [EDYTA]


    ...@shakul - powinieneś dodać packę do wątku - Ciekawe paczki SPK. - niech userzy dodają instalują, testują ! :)

    mikhnal: wiesz, jakie zdanie tu powinno być...
     
  17. trustworthy
    Offline

    trustworthy Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    404
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    @shakul, jak wejść do panelu administracyjnego? Mam zainstalowany Perl i MediaInfo. Instaluje Twoją paczkę i nic. W centrum pakietów jest widoczna, ale nie wiem, gdzie wejść do panelu administracyjnego, żeby włączyć wyszukiwanie napisów... Pewnie jest to banalnie proste, a ja tego nie widzę, ale proszę o wskazówki.
     
  18. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Hej,
    Nie testowałem jeszczem, choć zainstalowałem. Na pierwszy rzut oka, mogę powiedzieć, że brakuje mi możliwości wpisania kilku katalogów. Np. U mnie seriale siedzą sobie na dysku zewnętrznym, a jedynie filmy pełnometrażowe w standardowym katalogu "video".
    Poza tym, fajnie by było, gdyby można było taki katalog wskazać, a nie wpisywać z pamięci, nie każdy użytkownik wie gdzie znajduje się katalog "video". :)
     
  19. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    15:48
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Generalnie to można by w danej chwili faktycznie ustawić sobie jako katalog główny /volume1/ Wtedy nie ma problemu, że nie widzi się jakiegoś katalogu, no bo dyski zewnętrzne oraz katalogi w których tylko tymczasowo składujemy filmy np. katalog pobierania czy też ukryty tymczasowy (@download) Download Station są widoczne.

    W sumie kwestia folderów może nabrać większego znaczenia przy wprowadzeniu funkcji cyklicznego sprawdzania folderów i pobierania odpowiednich napisów w razie ich braku.

    PS: Czy aktualizacje do takich paczek spoza oficjalnego repozytorium powinny się pojawiać w Centrum Pakietów > Aktualizacje automatycznie? Bo nie pojawiała mi się informacja do SubtitlesSH, że mogę aktualizować tą paczkę do nowszej wersji w tym miejscu.

    3mam kciuki za dalszy rozwój tego projektu!
     
  20. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.