1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Serwer SNMP Cacti na Synology

Dyskusja w 'SNMP - czyli monitoring stanu Synology' rozpoczęta przez użytkownika lukas282, 22 Listopad 2011.

Ładowanie...
  1. kolaborek
    Offline

    kolaborek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    92
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+
    Jeżeli mówisz o opcji " Włącz ograniczenie dostępu PHP safe_mode_exec_dir", to jest ona odznaczona... Właśnie tego nie rozumiem. Tak jakby synek nie do końca się stosował do ustawienia tej opcji.
    Może to jakiś bug...

    Jeszcze dodam, że phpinfo() pokazuje mi:
    Kod (Text):
    1. safe_mode_exec_dir  no value    no value
    Pomimo wyłączenia tej wartości w synku, nie jest ona widziana jako wyłączona w php. Być może skoro nie jest jawnie wyłączona, to jest niejawnie włączona?
    Ktoś biegły w php może to potwierdzić?
     
  2. kolaborek
    Offline

    kolaborek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    24 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    92
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+
    Na 90% chodzi o to, że synek nie ustawia trybu safe_mode_exec_dir na Off, a jedynie ustawia go na no value.
    Po włączeniu tej opcji pojawia się wartość /usr/syno/bin.

    Niech się jakiś pehapowiec wypowie jak to całkiem wyłączyć;)
     
  3. ArtiFTD
    Offline

    ArtiFTD Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j, DS110j, DS112j
    Temat umarł czy się przeniósł, bo jakoś nie mogę namierzyć...
    Wgrałem, uruchomiłem i póki co nic nie widzę (monitoringu) i pomysłów brak...
     
  4. arky
    Offline

    arky Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Październik 2011
    Wiadomości:
    90
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+, DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak na marginesie, gdyby komuś wykresów nie rysowało, w cronie zamieniamy nobody na root. U mnie pomogło.
     
  5. wojtek_gtx
    Offline

    wojtek_gtx Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    17 Listopad 2014
    Wiadomości:
    44
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:46
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam czy może ktoś podpowiedzieć jak to ogarnąć krok po kroku bo coś działać nie chce - nawet nie moge wydać komend
    ipkg update
    ipkg install net-snmp
    ipkg install rrdtool

    loguje sie na root-a
     
  6. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zainstalowałeś w ogóle bootstrapa?
     
  7. wojtek_gtx
    Offline

    wojtek_gtx Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    17 Listopad 2014
    Wiadomości:
    44
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:46
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    nie
     
  8. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Więc się nie dziw, że ipkg nie działa.
     
  9. wojtek_gtx
    Offline

    wojtek_gtx Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    17 Listopad 2014
    Wiadomości:
    44
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:46
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    zamiast tego wgrajcie Observium i bawcie się dobrze :)
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. ustawienia snmp synology

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.