1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

SDownloader.spk

Dyskusja w 'Download Station' rozpoczęta przez użytkownika SyncHot, 30 Listopad 2010.

Ładowanie...
  1. Cyberghost
    Offline

    Cyberghost Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2010
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+ DS916+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    W sumie nie instalowałem SDownloader'a na DSM 3.1 gdyż robiłem aktualizacje z 3.0 i po aktualizacji działa normalnie. Może rzeczywiście są jakieś problemy z instalacją na 3.1, jednak przy upgradzie gdzie jest już SDownloader zainstalowany nic złego się nie dzieje, zainstalowany działa poprawnie. Zresztą DSM 3.1 miło mnie zaskoczył bo nie musiałem instalować żadnych paczek ipkg, wszystko zostało a przy wcześniejszych aktualizacjach wywalało mi większość. Teraz tylko podmieniłem edytowane pliki i przywróciłem katalog roota.
     
  2. adikos
    Offline

    adikos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Luty 2011
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    110j
    SyncHot sprawdziles z tym filesonic-em? Rozumiem ze pewnie jestem upierdliwy ale pewnie sam wiesz jak jest gdy na czyms Ci bardzo zalezy :)
     
  3. maras26
    Offline

    maras26 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Marzec 2011
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110J
    SyncHot możesz mi pomóc w tym temacie :s:
     
  4. HTS9
    Offline

    HTS9 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS409 DS1010
    Owszem ale umiejscowienie zmienne safe_mode_exec_dir jest teraz gdzie indziej mianowicie /usr/syno/etc/php/user-setting.ini. U mnie można było dopiero zakończyć instalacje po zmianie tej zmiennej ale w user-setting.ini
    hts9
     
  5. maras26
    Offline

    maras26 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Marzec 2011
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110J
    Wielkie dzięki "HTS9" śmiga aż miło ;)
     
  6. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
    Mozecie to lopatologicznie wyjasnic? :) Ktora linijke i na co zmienic?
    Pozdrawiam
     
  7. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Ja bym tak nieśmiało zapytał jak edytować ten plik, bo jak się łączę przez ftp nie widzę nic poza współdzielonymi , jak się łączę przez telnet nie ma komendy "edit", proszę o podpowiedź.

    pozdrawiam....
     
  8. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
    Zainstaluj ten program : http://www.xs4all.nl/~merty/syno/Config ... or-spk.zip Za jego pomoca edytujesz php.ini

    Pozdrawiam
     
  9. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac

    zainstalowalem, edytowalem , nawet dodoalem do configa /usr/syno/etc/php/user-setting.ini zeby moc edytowac to, lecz niestety nie ma tego w opcja do edycji i nadal nie moge zainstalowac sdownloadera


    Czy zechce mi ktoś pomoc ?
     
  10. Cyberghost
    Offline

    Cyberghost Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2010
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+ DS916+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  11. HTS9
    Offline

    HTS9 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS409 DS1010
    uruchom ten program i wedytuje plik konfiguracyjny Config File Editor dodaj na końcu taką linie
    #####################################
    # Configfile for 'Config File Editor'
    #
    # format:
    # full path to file,name to display
    #####################################

    /etc/SSH/sshd_config,sshd
    /usr/syno/etc/php.ini,php
    /usr/syno/apache/conf/httpd.conf-user,apache-user
    /usr/syno/etc/smb.conf,samba Daemon
    /etc/inetd.conf, inetd.conf
    /etc/profile,profile
    /etc/hosts,hosts
    /etc/crontab,crontab
    /usr/syno/etc/php/user-setting.ini, user-setting


    Zapisz zrestartuj program do edycji plików
    Pojawi się nowa pozycja do wyboru user-setting - wybierz ją i zmień jedną linię jak poniżej:
    open_basedir = /etc:/tmp:/usr/bin/php:/usr/syno/synoman:/var/packages/MailStation/target/roundcubemail:/var/run:/var/services/blog:/var/services/homes:/var/services/photo:/var/services/web:/var/spool/php:/volume1/@tmp/php
    register_globals = Off
    apc.enabled = 1
    display_errors= Off
    ;safe_mode_exec_dir = /usr/syno/bin
    safe_mode_exec_dir=""


    Na wszelki wypadek zaremuj sobie poprzedni wpis przy pomocy średnika tak jak u mnie
    Pozdrawiam
     
  12. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    dzięki, pomogło nawet nie wiedziałem ze można zasadzić tam MC to pewnie serwer radia netowego od shoutcasta też by się dało :D

    sDownloader zainstalowany ale mam problem

    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://locosp.dyndns.org:8080/photo...ame=73646f776e6c6f616465722e6a7067&type=1&v=0

    niby pobiera a nic się nie dzieje i zobaczcie na info na dole ?

    co jest nie tak ?

    EDIT:

    ok wiem już wszystko :D

    EDIT:

    Zorganizowałem sobie konto premium i owszem zaczęło coś tam ściągać ale niestety ciągnie paczki po kilkadziesiąt kilo i koniec ... rozpakowuje ... status zakończone i tyle. Jakaś bzdura

    ktoś z Was zna przyczynę lub rozwiązanie ?
     
  13. Cyberghost
    Offline

    Cyberghost Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2010
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+ DS916+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Dużo jest różnego softu który chodzi, problem polega tylko na zgodności programu z procesorem jaki masz w swojej maszynie. Z pomoca przychodzą różne wersje paczki IPKG pod różne procesory, jednak tam nie ma wszystkich programów. Jest większość i najbardziej popularne ale świat na IPKG się nie kończy. Jak masz czas, zawzięcie i potrzebę to możesz naprawdę fajne różne rzeczy poszukać w sieci.
     
  14. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Dzięki, dzięki pomału będę ogarniał temat, w końcu mam swój własny serwer :D

    a ktoś mi podpowie co się dzieje z moim downloaderem ??


    Mam taka sytuację iż mam konta premium, jak dodaje pliki to sDownloader pokazuje ich status jakby były ofline, ale sprawdzałem specjalnie ich dostępność jDownloaderem na pc i ten pokazuje ze są online
    Ja nawet kliknę aby pobierało to pobiera parę sekund kilkaset kb i koniec ( operacja zakończona itd. ) co to może być ?
     
  15. adikos
    Offline

    adikos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Luty 2011
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    110j
    SyncHot pomoz z filesonicem please
     
  16. grzegorzsa
    Offline

    grzegorzsa Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    27 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS710+, DS411+
    Nie widzę takiej informacji ale po zmianach w plikach przed instalacją SD konieczne było zrestartowanie urządzenia.
     
  17. jools
    Offline

    jools Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Listopad 2010
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    16:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    To samo można zmienić z poziomu DSM'a dla usług WWW na zakładce PHP Settings...
     
  18. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Tak tak w wersjach final DSM od pewnego czasu dodają opcję wyłączenia safe_mode ... nie trzeba wówczas edytować niczego w php.ini :)
     
  19. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    A czy możesz pomóc z serwerami filesonic ?
     
  20. adikos
    Offline

    adikos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Luty 2011
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    110j
    No i sie chyba nie doczekamy w sdownloaderze obslugi filesonica :-( bez sensu ze wykupilem sobie na rok dostep. Moze da sie nacisnac synology zemy zaimplementowali te funkcje w fabrycznym oprogramowaniu.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.