1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

SDownloader.spk

Dyskusja w 'Download Station' rozpoczęta przez użytkownika SyncHot, 30 Listopad 2010.

Ładowanie...
  1. zuto
    Offline

    zuto System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2009
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzisiaj mam ciekawą sytuację.
    "Paczka" plików zciągnięta i figuruje jako "Zakończono". W katalogu "tymczasowym" nie ma już śladu po zciągniętych plikach. Natomiast w katalogu "docelowym" pojawiają się baaardzo powoli pliki RAR w dziwnej konfiguracji... plików powinno być 23, a narazie jest 13, z tym że ostatni bardzo powoli zwiększa swoją objętość. To "wypakowywanie" trwa z przerwami od 11:55 (pierwszy RAR) do teraz (16:32). Na domiar wszystkiego pliki już "wypakowane" (RAR'y) mają różne objętości a powinny mieć po 100MB (100,5 ; 103,4 ; 106,6 ; 112,8 itp...).
    Miał ktoś taki przypadek?
     
  2. Cyberghost
    Offline

    Cyberghost Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2010
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+ DS916+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja jak na razie nie ściągałem jeszcze żadnych archiwów, nie miałem czasu, ale tak przydałaby się jeszcze jedna opcja w nowej wersji. Mianowicie na koncie admina tworzy się skrót który otwiera nam stronę logowania do SDonwloadera, niestety nie idzie tego skrótu stworzyć na innych kontach użytkownika. Powinna być możliwość w opcjach wyboru jacy użytkownicy mają skrót a jacy nie .
     
  3. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+

    Dziwne, nigdy mi się nie zdarzyło coś takiego... Rozpakowywanie plików odbywa się w folderze sdownloader/downloads/twojfolder
    Potem zawartość jest kopiowana do katalogu docelowego...
     
  4. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Zobaczę co się da zrobić. W następnej wersji zastąpię możliwość dodawania użytkowników tylko z grup. Nie będzie można dodawać użytkowników spoza grupy synology.
     
  5. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Jest nowa wersja do pobrania, w pierwszym poście.
     
  6. Cyberghost
    Offline

    Cyberghost Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2010
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+ DS916+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie wiem jak u innych ale mam mały problem z wprowadzeniem ustawień (we wcześniejszej wersji tego nie było). Mianowicie chce wybrać, czy ma mi rozpakowywać, czy wysłać maila, przepustowość (wszędzie tam gdzie jest rozwijalne menu) wybieram a on ładuje mi nowa stronę z napisem false lub true ewentualnie wartością liczbową jaka tam była wybrana. W operze jak zrobię wstecz całe szczęście pamięta wybór jaki zaznaczyłem i mogę zapisać, jednak czy ten wybór działa to nie mam pojęcia gdyż ograniczenie prędkości nie działa. Ustawiam mu 500 a on leci dalej 1,25 MB. Dlatego z góry sorry dla autora jak zaczną przychodzić do niego maila z wiadomościami co pobrałem. Po prostu to nie było zamierzone :p. Jeszcze pozostaje kwestia kont premium. Na megaupload pokazało mi zielony znaczek że OK a na rapidshare że nie a oba konta normalnie działają. Narazie nie mam pomysłu co zassać z rapida by sprawdzić czy działa. Jak coś wymyśle to zdam relacje.
     
  7. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    :) widzę, że trafiłeś na niefortunną wersję z błędną bazą danych...:) po opubliowaniu 10 minut później opublikowałem paczkę która poprawiła ten błąd... (ta sama wersja 1.9). No i pojawił się kolejny błąd który wyszedł po dzisiejszej nocy (wypakowywanie archiwów większych niż 2 GB - można to zmienić wystarczy wpisać w /sdownloader/downloads/twojapazka/data/extract-id.log jakąkolwiek wartość) nie zmienia się status mimo zakończenia wypakowywania... (dzisiaj pojawi się fix) z numerkiem 1.9.1

    Co do rapida to dzięki za info... zerknę co jest :)
     
  8. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
    Witam
    Mam taki klopot. Program generalnie super dziala, jednak jest klopot z kontem na filesonic. Konto aktywne, dodaje ladnie, ale nie sciaga. Pokazuje od razu, ze sciagniete. Na koncie fileserve taka sama sytuacja, jak w poscie wyzej z rapidshare, konto aktywne, sciaga, ale pokazuje jako nieaktywne.
    Pozdrawiam
     
  9. Cyberghost
    Offline

    Cyberghost Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2010
    Wiadomości:
    75
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210+ DS916+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Do tego nadal nie działa ograniczenie przepustowości i schedule. Ograniczenie prędkości nie działa przy żadnych kombinacjach a zaplanowane działania nie załączają się. Jeśli wbije godzinę tak by od razu ściągało (jest 10:00 a ustawiam że ma ściagać od 9:00) to po zrobieniu save zaczyna ściągać, jednak jeśli np jest godz 10:00 a każe mu ściągać od 10:05, gdy zegar dojdzie do 10:05 to niestety nie zaczyna pobierać.
     
  10. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Wiem, wiem :) wersja 2.0 nad którą pracuję wprowadzi kilka udoskonaleń :] 1.9.1 nigdzie w opisie nie było informacji o ograniczeniu prędkości pobierania... jest to tylko pierwszy krok do budowy tej funkcji.

    Proszę o cierpliwość... :)
     
  11. tmarq
    Offline

    tmarq Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Witam,

    czy jest możliwe dodanie do SD obsługi plików dlc?

    Pozdrawiam
    TMARQ
     
  12. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Nie, DLC - jest to format zamknięty dla jdownloadera.
    Szkoda, też chciałem dodać dekryptor dlc...
     
  13. tmarq
    Offline

    tmarq Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    SyncHot dzięki za szybką odpowiedź :)

    rzeczywiście szkoda - z drugiej strony ContainerEX Decrypter jakoś to robi :s:

    Pozdrawiam serdecznie
    T
     
  14. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    A nie byłoby opcji aby ściągało z darmowych kont. Ciągle używam kompa z włączonym Jdownloaderem, a byłoby dobrze gdyby zajmował się tym serwer...
     
  15. gjpivko
    Offline

    gjpivko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    22 Lipiec 2010
    Wiadomości:
    57
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Miałem wersję 1.8 z uwagi na to, że w wyższych w ustawieniach pół ekranu pokrywały jakieś cyfry zamiast ustawień i zniknął klawisz zapisywania konfiguracji. Niestety po przesiadce na wersję DSM 3.1beta, SDownloader przestał mi pobierać pliki (a przynajmniej pokazywał się napis pobieranie ale paska progresu już nie było). Postanowiłem przeinstalować program. Niestety wgranie wersji od 1.8 do 1.9.1 kończy się na ekranie "...sdownloader/installer/index.php" instalacji. Cokolwiek wpiszę w pozycje adres e-mail i admin password, po wybraniu języka i naciśnięciu "Install SDownloader" nic się nie dzieje. Przedtem nie miałem takich problemów. Proszę o pomoc. Program jest świetny. Dzień nieużywania tego programu jest dniem straconym ;)
     
  16. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Niestety też się o tym przekonałem.... :-( wersja "beta"... niby jest wyłączony w php.ini safe_mode... a mimo wszystko funkcji "exec" nie przyjmuje... coś będę kombinował, choć wydaje mi się, że to błąd DSM... (safe_mode właczony/wyłączonu - nie ma reakcji)... zgłosiłem już to do synology...
    Strasznie mnie to cieszy :)
    No takie rzeczy to trzeba pisać... :) Nie wiedziałem, że tak jest... w następnej wersji wrócę do tradycyjnych "selectów".. :)
     
  17. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Moja chęć poznawania linuxa jest tak duża, że popróbuje, jednak pewno skończy się na 1 providerze...:) w celach eksperymentalnych...
     
  18. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+
    Kurde, jak oni to zrobili, bo ja widzę znaczki jak próbuję edytować plik a w necie nic nie znalazłem na ten temat....:-( Też chciałbym DLC
     
  19. SyncHot
    Offline

    SyncHot Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    17 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    214
    Local Time:
    15:19
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS108j, DS110j, DS109+

    Jest na to sposób:
    wyedytuj /usr/syno/etc/php.ini
    zamień safe_mode_exec_dir = /usr/syno/bin na safe_mode_exec_dir = ""
    i działa...
    Dziwne, mają wyłączony safe_mode a mimo wszystko czyta safe_mode_dir.... :)
     
  20. gjpivko
    Offline

    gjpivko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    22 Lipiec 2010
    Wiadomości:
    57
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DZIAŁA! :)
    Dzięki mistrzu :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.