1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Przesyłanie plików do NAS .... plik źródłowy nie istnieje

Dyskusja w 'File Station' rozpoczęta przez użytkownika leszcz, 7 Luty 2016.

Ładowanie...
  1. leszcz
    Offline

    leszcz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    13:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS-211j
    Witajcie
    Jestem w kropce :-( . Po ostatniej aktualizacji do wersji : DSM 5.2-5644 Update 3 model DS211j nie mogę wysyłać plików na serwer .
    Czasami idzie do 23% czasami i przy 3% się wywali .(z małymi plikami nie ma problemów)
    Nigdy nie było problemów z serwerem więc kojarzę to z tą aktualizacją .
    anaforum.zapodaj.net_thumbs_02a4f13f4df7.

    Może ktoś z szanownych kolegów wie co się mogło zmienić ?

    pozdr Tomek
     
  2. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 012
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    15:03
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zacznij wysyłać po SMB a nie poprzez przeglądarkę.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  3. leszcz
    Offline

    leszcz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    13:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS-211j

    OK a jak to skonfigurować ?
    --- Połączono posty, 8 Luty 2016, Data oryginalnego postu: 8 Luty 2016 ---
    dobra po lokalu idzie OK nie ma problemu
    Jest jak wysyłamy z różnych innych lokalizacji na serwer :-(
     
  4. wlodekh
    Offline

    wlodekh Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    67
    Local Time:
    13:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214play
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam pytanie, może ktoś mądrzejszy mi to wyjaśni. Chodzi o przenoszenie plików/katalogów pomiędzy folderami współdzielonymi. Jeżeli robię to w przeglądarce poprzez File Station to wszystko odbywa się "normalnie" - katalog się po prostu przenosi do innej lokalizacji, natomiast gdy wykorzystuję do tego Windows i zmapowane katalogi to mimo to, że daję w eksploratorze "przenieś" (lub w Double Commander F6), to i tak robi się kopia tego katalogu, która ląduje w koszu odpowiedniego folderu. Oczywiście trwa to odpowiednio dłużej, nie błyskawicznie jak w FS. Jest na to jakaś rada?
    Jest to irytujące bo jak sobie coś ściągnę do folderu Download i potem przenoszę np. do \video lub \music to długo to trwa.
    Aha, wszystko odbywa się w obrębie jednego volumenu, jednego dysku.
    Na marginesie dodam, że przy przenoszeniu w obrębie jednego folderu współdzielonego nie ma tej przypadłości.
     
  5. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    To jest normalne zachowanie. Do przenoszenia służy właśnie File Station.
     

Poleć tę stronę