1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Przenoszenie WP do głównego katalogu /WEB/ na synology

Dyskusja w 'Wordpress' rozpoczęta przez użytkownika jutahjazz, 9 Listopad 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. jutahjazz
    Offline

    jutahjazz Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    42
    Local Time:
    14:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111
    Witam
    Na wstępie witam wszystkich i zaznaczam że nie jestem super fachowcem w tych sprawach także bardzo proszę o wyrozumiałość.
    Posiadam DS111 DSM 6.1.3-15152 Update 8
    Zainstalowałem worpressa na swoim synology, aby otworzyć stronę muszę wpisać adres 192.168.1.2/wordpress a chciałbym aby było tylko 192.168.1.2.
    Znalazłem taki opis jak przenieść ale u mnie nie działa Przeniesienie WordPressa do innego katalogu – Jak przenieść i jak skonfigurować
    Po wklepaniu strony 192.168.1.2 wyskakuje komunikat "500 Wystąpił błąd podczas przetwarzania tego żądania".
     
  2. jaworowi.cz
    Offline

    jaworowi.cz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    NMP-1000P
    Ethernet:
    100 Mbps
    NMP-1000P 100 Mbps
    Witaj - jeżeli poradnik nie działa prawdopodobnie (z doświadczenia wiem), że często w wp-configu zjadłeś ukosnik :)

    Dla potomnych - podaj mi proszę zawartość konfiguracji - zobaczę co w moim poradniku mogłobybyć ewentualnie nie tak.
     
  3. webmasterflamaster
    Offline

    webmasterflamaster Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Luty 2018
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Prosnę własnie o rozwinięcie tematu bo tez stanąłem na tym problemie mam
    adres np. 192.168.1.1 a strona otwiera się na 192.168.1.1/wordpress

    Na stronie ładnie opisane jak dla domeny: /public_html/dev a jak ktoś nie ma domeny tylko sam adres 1892.168.1.1 co tam jka to zrobić ?

    przed ....... /wp-blog-header.php' ) gdzie są kropki wpisać 192.168.1.1
     
  4. jaworowi.cz
    Offline

    jaworowi.cz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    NMP-1000P
    Ethernet:
    100 Mbps
    NMP-1000P 100 Mbps
    Właśnie z tego powodu pisałem, aby nie korzystać z localhosta jako instalacji testowych i produkcyjnych.
    Zakładam, że masz w public html pusty folder główny i katalog /dev

    WordPress lokalnie na localhost (XAMPP)… dlaczego tego nie robić?

    Więc procedura jest taka sama.
    Wskazane pliki przenosisz do /public_html a w konfiguracji bloga zamiast domeny wpisujesz adres IP.
    Wtedy wszystko się ładnie zaciągnie.
     
  5. webmasterflamaster
    Offline

    webmasterflamaster Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Luty 2018
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Dziękuje za odpowiedz
    Jeszcze spytam początkujący jestem to jeszcze wszystko jest nowe dla mnie. W załączniku załączam fotkę
    Jeśli chodzi o pliki index.pl JEST, to jest do zmodyfikowania OK ale plik htaccess takiego nie posiadam.
    Jeśli chodzi o "public html katalog /dev" te pliki trzeba dopiero stworzyć ?
    W załączniku załączam fotkę plików dla rozjaśnienia :)
    awww.fotoszok.pl_upload_8ad97c95.
     
  6. jaworowi.cz
    Offline

    jaworowi.cz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    15:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    NMP-1000P
    Ethernet:
    100 Mbps
    NMP-1000P 100 Mbps
    Włącz pokazywanie ukrytych plików i będziesz widzieć .htaccess
    Modyfikacji dokonujesz w plikach PRZENIESIONYCH przed folder dev

    --/dev
    .htaccess
    - index.php - Ten plik modyfikujesz "require( dirname( __FILE__ ) . '/dev/wp-blog-header.php' );"

    Jeżeli pliku htaccess nie ma - wejdź w ustawienia, bezpośrednie odnośniki i wybierz format "nazwa wpisu" i zapisz.
    P.S. z przyczyn bezpieczeństwa filezilla i totalcommander nie są zbytnio zalecane dla WordPressa :) Najlepiej korzystać z cyberducka.