1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Przekierowuję. Proszę czekać...

Dyskusja w 'Cloud Station' rozpoczęta przez użytkownika wojtekj, 18 Sierpień 2012.

Ładowanie...
  1. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Najprościej to sprawdzić tak:

    Wejdź do tego katalogu i zobacz czy przy plikach są zielone ptaszki.
     
  2. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Teoretycznie, logicznie to chyba nie bo po co skoro masz stałe IP - a gdy konfigurowałeś to podałeś adres czy identyfikator ?
     
  3. wojtekj
    Offline

    wojtekj Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    52
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Nie mam Homes/user. W katalogu homes mam trzy podkatologi: admin(wyłączony), aga(wnuczka, której udostępniałem dostęp) i ja jako admin.
    W żadnym nie ma tych plików wszystkie są puste
     
  4. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    A zielone ptaszki masz przy plikach ? Post wyżej....

    Edytuj post tylko wtedy gdy nikt nie odpisze...
     
  5. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    Instalując oprogramowanie Synology Cloud Station na testowym komputerze musiałeś podać
    ID CS lub adres IP czy też nazwę domeny podpiętej do Twojego adres IP
    oraz użytkownika i hasło.
    W katalogu Homes powinien znajdować się katalog właśnie o tej nazwie i tam powinny znajdować się rzeczone pliki, jeśli tak nie jest to jeszcze sprawdź w DSM :
    CloudStation -> Uprawnienia i czy tam jest zaznaczony dany użytkownik jako "włączone"
     
  6. wojtekj
    Offline

    wojtekj Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    52
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Z pewnością było tak jak piszesz, tylko ja instalowałem CloudStation na laptopie bez specjalnej świadomości tego co robię. Wydawało mi się, że trzeba to zrobić.
    W CloudStation -> Uprawnienia mam katalog admin-wyłączony i dwa katoalogi Aga-wnuczka i mój-admistrator.
    Te same katalogi są w homes, ale tam nic nie ma
     
  7. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Tak to powinno wyglądać:
    Windows

    Na DSie file station
     
  8. wojtekj
    Offline

    wojtekj Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    52
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    U mnie tak wygląda:
     

    Załączone pliki:

    • Przechwytywanie6.JPG
      Przechwytywanie6.JPG
      Rozmiar pliku:
      62,8 KB
      Wyświetleń:
      41
      MD5 Sum:
      9b8966e0b31103acf2b3768657a89dd5
    • Przechwytywanie5.JPG
      Przechwytywanie5.JPG
      Rozmiar pliku:
      57,8 KB
      Wyświetleń:
      41
      MD5 Sum:
      40dcccfe8f32f166e381f1ab838d1059
  9. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    Co bym zrobił na komputerze :
    1. Przekopiował dane z katalogu w komputerze do innego katalogu.
    2. Odinstalować oprogramowanie Synology Cloud Station
    3. Zrestartować komputer.
    4. Zainstalować ponownie Synology Cloud Station / http://ukdl.synology.com/download/ds/Cl ... p-2251.exe /
    5. Podać odpowiedniego użytkownika i jego hasło co go masz na DS i mającego uprawnienia do Cloud Station oraz Cloud Station ID. Uważaj : podany katalog w komputerze może być wyczyszczony w procesie instalacji programu)

    Po tym wszystkim sprawdź w komputerze status Cloud Station :
    - ptaszki przy ikonach plików
    - zawartość katalogu CloudStation ( na DS ) podanego użytkownika w trakcie instalacji na komputerze
    - status połączenia -> ikonka chmury obok zegarka na pasku startu (prawy przycisk myszy)
     
  10. wojtekj
    Offline

    wojtekj Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    52
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Nie wiem czy ta informacja może coś wnieść, ale w sytuacji kiedy DS jest podłączone kablem do routera, to zewnętrzny komputer(telefon) ma dostęp do plików udostępnionych, jednak trzeba użyć adresu IP. Nazwa hosta z ezCloud nie wchodzi.
     
  11. wojtekj
    Offline

    wojtekj Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    52
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Wróciłem do domu, podłączyłem się pod Netgear DGND3700V2 i znowu mam "Przekierowuję proszę czekać". Zaktualizowalem DSM(Krwiak przysłał mail, że można instalować), zaktualizowalem firmware routera(bo się tego domagał) i po różnych próbach skonfigurowania mam w panelu sterowania(DDNS) komunikat: "nie można wykryć adresu zewnętrznego".
    Może ktoś będzie miał cierpliwość i spróbuje mi pomóc?
    Z góry dziękuję.
    Połączenie z internetem jest ok. Czy to może być coś z routerem? Jak byłem przez parę poprzednich dni połączony przez Axesstel(CDMA) to tam był status DDNS "Normalny", chociaż nie udawało się połączenie przez nazwę hosta w DDNS, jedynie przez IP(192.168...).

    Dzisiaj przyszedł informatyk. Długo nic mu się nie udawało. Zaproponowałem, żeby przejrzał wskazówki, których mi udzielaliście. Jak je przczytał zrobił co trzeba i jest ok.
    Wszystkim jeszcze raz serdecznie dziękuję. :D
     
  12. arkus16
    Offline

    arkus16 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2012
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    04:39
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Można jeszcze raz otworzyć temat. Mam dokładnie ten sam pronlem co wojtekj ale niestety informatyka brak :-(


    Realizując Wasze wskazówki nie udało mi się przejść sprawdzenia portu 6690 na canyouseemee.org twierdzi że nie widzi tam usługi. może to są jakieś ustawienia Nortona 360? port 80 odblokowany 5000 też. Dodam, że ustawiłem formuły przekierowania portu na routerze dla portu 6690. Ustawiłem je dla ruchu wychodzącego, potem dla przychodzącego. W obie strony nie chce tego portu otworzyć. TO źle?

    Możecie pomóc?

    P.S. właśnie odkryłem że co prawda status w myds.synologycom jest ok to niestety różni się adres IP od tego z Synka wymazany na pierwszym zdjęciu ... co to znaczy?
    A i dodam, że EZ-Internet przeszedł pełną konfigurację i dane w routerze są tylko w zakładce upnp a nie ma ich w regułach
     

    Załączone pliki:

    • port 6690.jpg
      Rozmiar pliku:
      134,2 KB
      Wyświetleń:
      31
      MD5 Sum:
      bfe80d5098bebd5b2830ddc6cab76b0e
    • port 6690_3.jpg
      Rozmiar pliku:
      78,7 KB
      Wyświetleń:
      28
      MD5 Sum:
      13245f1d4ff43cae3e028552fc55ba46
    • port 6690_2.jpg
      Rozmiar pliku:
      68,2 KB
      Wyświetleń:
      27
      MD5 Sum:
      b4a899fca8815234a6b4f381ec348436
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.