1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Problemy z konfiguracją DS713+

Dyskusja w 'Instalowanie, Bootowanie i Konfiguracja' rozpoczęta przez użytkownika viper_2000, 26 Grudzień 2013.

Ładowanie...
  1. viper_2000
    Offline

    viper_2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Tychy
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+, DS1517+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    kolejny problem....
    Chciałbym na swoim serwerze NAS zainstalować Certyfikat SSL... i tu pojawia się pierwsze pytanie
    1. Czy robić to podając moją domenę DDNS czy do tego celu potrzebna jest dodatkowa domena ??
    2. Dlaczego kiedy zalogowałem się do panelu administracyjnego mojego DDNSa na synology.me to widzę że on jest rozłączony:
    as1.fotowrzut.pl_GB5TOZPNB0_1.
    czy to w czymś będzie przeszkadzać i jak go spowrotem połączyć ?
     
  2. kociol1978
    Offline

    kociol1978 Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    794
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS1513+, DS112j, DS411+
    Olej to co jest na stronie ddns, jeśli faktycznie ci działa to jest dobrze.
    Co do certyfikatu. Czy ty naprawdę nie umiesz szukać? wpisujesz "certyfikaty" w polu wyszukiwania i po kilku sekundach na pierwszej stronie masz link do instrukcji "za rączkę" jak taki certyfikat dodać. http://pronas.pl/post29961.html?hilit=certyfikat#p29961
     
  3. viper_2000
    Offline

    viper_2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Tychy
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+, DS1517+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A czy ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ???

    Moje pytanie brzmiało czy do rejestracji certyfikatu SSl użyć mojego DDNSa czy może potrzebna do tego celu jest dodatkowa domena ??
    a Ty mi przesyłasz linka gdzie jest odpowiedź JAK DODAĆ (i skonfigurować) CERTYFIKAT NA SERWERZE NAS ??



    A tak nawiasem mówiąc to ja ten temat przeczytałem sobie w całości i to jeszcze przed napisaniem posta.
     
  4. kociol1978
    Offline

    kociol1978 Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    794
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS1513+, DS112j, DS411+
    No to przepraszam. Skoro jednak czytałeś ten wątek to jest to pokazane na drugim obrazku, dlatego założyłem że jednak nie czytałeś. Kolega użył tam domeny z ddns. Musisz tam wpisać domenę po której będziesz wywoływał serwer. Utwórz jakiś certyfikat na próbę używając domeny ddns , zainstaluj na kompie i wypróbuj czy działa. Czy o to ci chodziło? Bo może faktycznie ja nie rozumiem o co pytasz :)
     
  5. viper_2000
    Offline

    viper_2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Tychy
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+, DS1517+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Z obrazka niestety nie udało mi się wywnioskować czy to jest DDNS czy jakaś inna (dodatkowa) domena.

    Tak o to mi chodziło :) A teraz dziękuje za wyczerpującą wypowiedź
     
  6. viper_2000
    Offline

    viper_2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Tychy
    Local Time:
    15:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+, DS1517+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Po kilku miesiącach pracy, awarii uległ mój domowy router, dlatego wymieniłem go na nowy. W miejsce dotychczasowego SWEEXa zastąpiłem nowym routerem D-Link DIR-665. Teraz moja sieć wygląda następująco :
    afotowrzut.pl_tmp_upload_UR9XA878T3_1.

    Niestety zaraz po wymianie routera w moim domu pojawiły się problemy i niestety nie wiem jak je rozwiązać, dlatego po raz kolejny chciałbym was prosić o pomoc.

    A te problemy są następujące:
    1) telewizor oraz tel komórkowy z androidem nie mają dostępu do filmów znajdujących się na serwerze (DLNA), obydwa te urządzenia łączą się przez Wi-Fi. Przed wymianą routera, działało to bezproblemowo. Dodam iż w konfiguracji mojego domowego routera jest włączona funkcja UPnP.

    2) Z poziomu mojego PC nie mogę się zalogować do panelu administracyjnego NAS poprzez DDNSa, przed zmianą routera tego problemu nie było.
    Dodam iż z poziomu laptopa, w dalszym ciągu mogę bez problemu logować się do panelu administracyjnego NAS poprzez DDNSa.




    Z góry dziękuje za pomoc
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.