1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Problem z przekierowaniem portów

Dyskusja w 'Instalowanie, Bootowanie i Konfiguracja' rozpoczęta przez użytkownika trustworthy, 18 Marzec 2012.

Ładowanie...
  1. Garom
    Offline

    Garom Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    04:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS209
    WIem ze powinienem nazywac ta firme ORANGE ale wole nazywac TELEKOMUNA bo ich zachowanie przypomina mi lata 80 ubieglego stulecia.
     
  2. Garom
    Offline

    Garom Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    04:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS209
    Witam. Mam nadzieje ze moderator nie wyrzuci mnie z forum i pozwalam sobie na ciag dalszy historii "Neostrada Biznes a przekierowanie portow." W dniu dzisiejszym poinformowano mnie ze Telekomuna nie blokuje zadnych portow!!! Przyczyna moich klopotow jest "ustawienie najwyzszego zabezpieczenia w strefie bezpieczenstwa DSL". Jakiez bylo moje zdziwienie gdyz nawetniewiedzialem ze taka strefa istnieje!. Nikt mnie o tym nie poinformowal, a juz na pewno nie wchodzilem do niej. Okazuje sie ze istnieje mozliwosc ustawienia kilku poziomow zabezpieczen ze strony ssc1.internetdsl.pl ktora jest przypisana do kazdej uslugi DSL sprzedawanej przez ORANGE. - PODOBNO! Pisze podobno gdyz dalej nie udalo mi sie na nia dostac. Po wpisaniu tego adresu nastepuje kilka przekierowan adresowych i pokazuje sie logo ORANGE z napisem kliknij w celu przejscia do portalu. Niestety szczescie trwa krotko gdyz nie pojawia sie zaden link ale za to pojawia sie (wraz z logo Orange oczywiscie) informacja - "Brak dostepnego portalu wyboru uslug dostepu do DSL". Podobno kazdy ruter ma przypisana taka usluge i nie da sie wejsc na te strone przy uzyciu rutera innego niz dostarczonego i skonfigurowanego przez TELEKOMUNE. Ja niczego w ich ruterze nie zmienialem a rowniez nie moge tam sie dostac. Walcze dalej- wyslalem do nich zrzut ekranu i czekam do jutra co sie wydarzy. MAM JEDNAK PROSBE I PYTANIE DO TYCH Z WAS KTORZY KORZYSTAJA Z DSL TELEKOMUNY. Czy ktos z Was uzywal tej strony? Czy komus udalo sie tam dostac? Czy samo wpisanie adresu ssc1.internetdsl.pl to za malo i powinienem wpisac cos jeszcze - np /Login? Dajcie prosze znac bo moze ja jestem niedoinformowany? Jesli ktos z Was uzywa tej uslugi w TELEKOMUNIE niech sprobuje tam sie dostac i da znac czy uadalo si etam chocby wejsc.? W zalaczeniu z rzut ekranu. Jeszcze raz przepraszam ze byc moze jestem troche obok tego forum ale tak naprawde zalezy mi na tym abym dalej mogl uzywac "Synka".
     

    Załączone pliki:

  3. devnull
    Offline

    devnull Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    04:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    pisales ze zablkowany jest port 80 , tz ze nie mozesz sie zalogowac na router z internetu na port 80 ? (uzywajac stalego numeru IP)
    bo jak mozesz to nic nie jest zablkowane po prostu router uzywa juz tego portu
    probowales uzywac opcji host DMZ ? i przekierowac caly ruch na IP z LAN ? jak to by zadzialalo tz ze mozna i 80 tez przekierunkowac ale juz recznie (chociaz w intrukcji jest napisane ze 20,21,22,80 itp . sa wykorzystywane przez ISP (cokolowiek to znaczy)

    i pytanie offtopic , zmnienilo ci sie IP jak przszedles z DSL'a na neostrade biseness ?
    pozdr

    ps : a tego prowales , jest taka opcja w modemie
    WŁĄCZ FULLCONE NAT
    Opcja jest dostępna jeśli włączana jest usługa NAT. Znana jako one-to-one NAT,
    wszystkie żądania z tego samego wewnętrznego adresu IP i portu są mapowane
    na taki sam zewnętrzny adres IP i port. Zewnętrzny host może wysyłać pakiety do
    wewnętrznego hosta przez wysyłanie pakietów na zmapowany zewnętrzny adres.
     
  4. adach
    Offline

    adach Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    46
    Local Time:
    04:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam, ja stałem się posiadaczem usługi DSL wraz z routerem CellPipe 7130. Mam możliwość dostania się do panelu urządzenia. Nie wychodzi mi niestety przekierowanie portów. Korzystałem z porad znalezionych w internecie. Jeżeli ktoś może udzielić porady, to byłbym wdzięczny.
     
  5. adach
    Offline

    adach Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    46
    Local Time:
    04:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam, próbuję udostępnić porty, jak pisałem mam dostęp do panelu admina. Korzystam z funkcji virtualservers, o ile np. port 5000 po udostępnieniu jest widoczny, to już udostępnienie w ten sam sposób portu 6881 nie daje oczekiwanego rezultatu. Nie jestem specem od sieci, do tej pory dzięki poradom czy też info z sieci radziłem sobie z ustawieniami. Z cellpipe nie mogę sobie poradzić. Miał ktoś z tym do czynienia?
     
  6. adach
    Offline

    adach Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    25 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    46
    Local Time:
    04:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam, okazuje się, że konfigurację przeprowadzałem dobrze, źle za to sprawdzałem czy otwarte są porty ;) Jeżeli ktoś ma/będzie miał Cellpipe z DSL, to potwierdzam, że można dostać się na konto admina i wszystko skonfigurować samodzielnie.
     
  7. theodenpl
    Offline

    theodenpl Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    19
    Local Time:
    04:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214
    Mam ten sam problem. Krew mnie zalewa jak widzę tego typu obostrzenia. Modem mam ten sam. Wszystkiego jeszcze nie testowałem, ale wystawienie czegoś a świat przez standardowe porty nie wchodzi w grę przez ich p******* NAT.
    Od 10 lat mam z tą firmą same problemy, życzę jej oczywiście jak najlepiej :p
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    867
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:43
    Oceny:
    +65 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Witam.

    Przyłączam się do tematu szczególnie że początek tematu mówi o dostawcy UPC. No i tak się stało że ja również stałem się posiadaczem internetu od dostawcy UPC (wcześniej Vectra) który to sprezentował mi modem TC7200, który to utrudnia mi życie od jakiegoś czasu z próba podłączenia mojego NAS-a aby był widziany z zewnątrz.

    Chciałbym wiedzieć czy macie lub mieliście styczność z tym modemem? Czy udało Wam się udostępnić komunikację z NAS-em na zewnątrz?

    Na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja tak że do modemu od UPC został podłączony ruter obsługujący DDNS z no-ip (wcześniej na nim wszystko działało gdy providerem netu była vectra z modemem podłączonym jako "most"). Dzięki DMZ został przeniesiony ruch z modemu na ruter Cisko. No-Ip zostało skonfigurowane i aktualnie po wpisaniu nazwy domeny udaje mi się wejść na ruter Cisko z zewnątrz. Mimo przekierowania portów już na ruterze nadal nie mogę wejść na serwer a jedynie na ruter.

    Czy ktoś ma może jakiś pomysł lub sugestię?
     
  9. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    867
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    06:43
    Oceny:
    +65 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Przepraszam że post pod postem.

    Po pewnych kombinacjach i ustawieniach jest bardzo dziwna sytuacja. Po wpisaniu domeny w przeglądarce na komputerze stacjonarnym który jest podłączony kablem do rutera gdzie jest również podłączony serwer łączy się do logowania NAS-a. Natomiast po wpisaniu na innym urządzeniu w tej samej sieci ale po WiFi (telefon i netbook), po wpisaniu domeny z NoIp przechodzi mi do ustawień rutera który ma przekierowywać porty na NAS.

    Więc jest bardzo dziwna sprawa ponieważ z jednego komputera można przejść przez domenę do NAS-a, a mimo tego z innego urządzenia w tej samej sieci już nie, nie mówiąc już o próbie połączenia się ze świata zewnętrznego do serv.

    Czy jest ktoś kto posiada internet z UPC i miał podobne problemy, lub miałby chęć pomóc mi w ustawieniach na ruterze?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.