1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 2 Styczeń 2013.

Ładowanie...
  1. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przykro mi, ale to jest wewnętrzny dokument Synology i nie można go publikować. Taką dostaliśmy odpowiedź. Wcześniej to naprawdę była pomyłka.

    Tu jest skrót tego dokumentu: http://www.backupacademy.pl/dsm-4-2-beta-gotowy
     
  2. juh
    Offline

    juh System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    7 Listopad 2012
    Wiadomości:
    119
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS713+
    Re: Odp: Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

    A co się stanie jak ja opublikuje bo mam go na dysku :) ?

    Mam go nawet 2x bo w Raid1 ;)
     
  3. Lukasz.N
    Offline

    Lukasz.N Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Październik 2012
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+ 4GB + DX213
    Re: Odp: Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

    Wpadnie do Ciebie tajna policja Synology i zabierze Ci NASa.:)) Sorry za offtop.
     
  4. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nawet tego nie próbuj.
     
  5. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    A ja mam pytanie :
    jak zrobić aktualizację aby nie mieć przygód z brakiem możliwości logowania się do DSM przez www :s:
     
  6. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Odinstalować paczkę Init 3rdparty oraz Init 3rdparty Helper i nie instalować ich później.
     
  7. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    to może być dość trudne, jednym się udaje, inni mają przygody... to zaleta bycia testerem BETA :D

    A na marginesie : po resecie i ponownej instalacji wszystko działa, poza forum. Nie chciało się zainstalować w poprzednim katalogu, założyłem więc nowy, stary nazwałem jak poprzednio z dodadtkiem _old i mam pełną kopię tego, co tam było wcześniej.

    Miałem włączone robienie kopii forum, ale nie mogę zmusić nowego forum, by odtworzyło ostatnią kopię. Zaryzykować przegranie "na chama" ??

    Co sądzicie ?

    Pozdrawiam,

    S.
     
  8. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    a co robi ten pakiet ?

    S.
     
  9. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    Synology oficjalnie juz potwierdzilo, ze ten pakiet jest przyczyna problemow i pracuja nad fixem. Doszlo do tego nawet, ze pobranie bety poprzedzone jest komunikatem z ostrzeżeniem.
     
  10. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Świetnie,

    a powie ktoś wreszcie, co on robi ?

    Bo nie przypominam sobie, bym go miał, a problemy i owszem :lol:

    S.
     
  11. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
  12. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A dziękuję bardzo :)

    Nie przypominam sobie, bym to świadomie instalował, ale może to była część jakiegoś pakietu...

    Nic, zrobiłem reset, 90% aplikacji przywrócona, pozostało odzyskać z kopii forum, reszta dyga miodzio.

    S.
     
  13. damianas
    Offline

    damianas System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    17 Marzec 2011
    Wiadomości:
    149
    Miejscowość:
    Złotów
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+, DS110j, DS214+, DS115j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    no, żeby nie było tak złowrogo w temacie Bety 4.2 to napiszę, że u mnie aktualizacja przebiegła bez niespodzianek i jak narazie nie zauważyłem nic niepokojącego. Syno działa prawidłowo. Zaznajamiam się z nowymi funkcjonalnościami.
     
  14. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:47
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Być może dlatego, że masz nowy model.

    Ja męczę staruszka DS-209.

    S.
     
  15. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    Rozumiem, ale na moim DSM 4.1 nic takiego nie widzę (ani w pakietach zainstalowanych , ani w pakietach do zainstalowania).
    Jak znaleźć ten pakiet , jak odinstalować ?

    A może wystarczy wykonać : ?
    I jeszcze jedno co może "paść" (jakie pakiety) po odinstalowaniu tej paczki ?
    Pytanie dotyczy jaki i DSM 4.1 tak i 4.2 BETA
     
  16. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    mpl, mącisz wodę tylko. Nie masz tej paczki to nie masz, instaluj.
     
  17. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    No dobra, mącę :oops:
    Bałem się , że paczka tą instalowałem wraz z innym oprogramowaniem poprzez konsolę ... ale teraz wiem już, że nie - tyle na usprawiedliwienie :D
    Zrobiłem restart NASa i znalazłem ją w "inne źródła" - swoją drogą ciekawe czemu jej wcześniej nie widziałem. :roll:
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pogubiłem się... Więc ją masz czy nie?
     
  19. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:47
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    Re: Odp: Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

    Zobacz mój post i sprawdź czy masz wpisy dot tej paczki.
     
  20. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Widzę, że pojawiła się nowość "Harmonogram zadań" - pozwalający konfigurować chyba crona z panelu tj uruchamiać i zatrzymywać zadania/skrypty ...
    Tylko jest lipa - bo cron pozwala na definiowanie zadań z interwałem co minutę natomiast betatwórcy ograniczyli to do minimum 1 godzinnego cyklu. Nie wiem dlaczego takie ograniczenie.

    jedynym rozwiązaniem dla skryptu który ma się uruchamiać co np 5 minut jest utworzenie 12 wpisów co 5 minut z opcją powtarzania co godzinę. Gorzej jak chce sie co minutę :p
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.