1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 2 Styczeń 2013.

Ładowanie...
  1. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    02:03
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    No to pogratulować,

    być może masz nowszy sprzęt, ale też mozliwe, że jakiś pakiet kilku osobom (w tym i mnie) "wrzodzi"...

    Ciekawe, czy kolejna wersja da się zainstalować za pomocą Assistanta ?

    Pozdrawiam,

    S.
     
  2. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    03:03
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    dla dobra forum :)

    panowie na 100% to paczka Init 3rdparty zainstalowalem i w DSM 4.2 padło logowanie.
     
  3. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    02:03
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dziękujemy :D

    Wymyśl teraz, jak to usunąć, jak nie ma SSH ??

    Pozdrawiam,

    S.

    EDIT :
    -------

    a od czego to jest ? Bo jakoś nie kojarzę, bym to miał
     
  4. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    03:03
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Wyciagasz dysk.

    Podpinasz pod innego nasa lub linuxa

    kasujesz
    Kod (Text):
    1. /usr/syno/apache/conf/httpd.conf-sys
    potem
    Kod (Text):
    1. /usr/syno/apache/conf/httpd.conf-sys.bak
    zmieniasz nazwe na
    Kod (Text):
    1. /usr/syno/apache/conf/httpd.conf-sys
    wsadzasz do synka. i juz.

    wersja 2.

    1. Wciskamy reset 4 sek i piiii
    2. Wciskamy jeszcze raz resret piiii
    3. Mamy czystego systemowo synka.
    4. Wgrywamy system na czysto... dane zostają.
     
  5. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    02:03
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    No to pierwsza opcja nie bardzo do zrealizowania,

    mam dwa dyski w RAID 1 i nie mam ani innego nas'a, ani linuxa.

    Druga opcja prędzej, ale z tego co widziałem na stronie Synology, to dane owszem zostaną, ale wszelkie ustawienia i bazy MySql pójdą w niebyt ...

    Jak nie patrzył, tak d...pa z tyłu :D

    S.
     
  6. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie musisz mieć zainstalowanego linuksa. Wystarczy jakieś LiveCD. Mint'a sobie ściągnij.
     
  7. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    03:03
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    bazy zostaja.
    udostepnienia tez
     
  8. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Uważajcie na podwójne logowanie (przy pomocy kodów z Google Authenticator). U mnie niestety raz zadziałało, obecnie Firefox, Chromium twierdzą, że: "Użytkownik nie ma uprawnień do zalogowania się w tej stacji DiskStation. Skontaktuj się z administratorem by uzyskać uprawnienia."
    Szkoda tylko, że to właśnie jest konto administratora.
    Wcześniej jeszcze twierdził system, że hasło jest złe, po 6tym razie weszło i zapytał się mnie o kod dostępu z Google Auth.
    Idea zacna z tym logowaniem, niestety nie działa.
    DSM 4.2 w moim przypadku po raz drugi mi zamknął dostęp do DSM. :-(
     
  9. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    Re: Odp: Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

    Działa Wam webdav?
    U mnie przestał działać. Ds file nie może się połączyć nawet po lanie

    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. Lukasz.N
    Offline

    Lukasz.N Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Październik 2012
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+ 4GB + DX213
    A może masz włączone blokowanie IP po nieudanych logowaniach? Zmień IPka na kompie i spróbuj.
     
  11. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

    Sprawdziłem przed chwilą. Działa zarówno DS file jak i wtyczka WebDAV Total Commander'a. Oba z sieci zewnętrznej.
     
  12. mwm
    Offline

    mwm Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    http://www.synology.com/dsm/dsm4.2_beta ... ges_tabs_2

    Czy ja dobrze rozumiem że wraz z DSM 4.2 zostanie wprowadzone coś na wzór sklepu z aplikacjami? Było by to naprawdę świetne posunięcie ze strony Synology i na pewno zwiększyło by liczbę dostępnych dodatków.
     
  13. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  14. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zaraz będzie tak, że większość będzie płatna :)
     
  15. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Niekoniecznie, a ile jest bezpłatnych apek na Google Play?
     
  16. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Niestety, nie mogę się zalogować z Chromium, ani z FireFox. Po zmianie IP pojawia się, przy wpisywaniu hasła (o błędzie nie ma mowy, to samo hasło przy logowaniu przez DS finder z iPhone'a działa od razu) komunikat: "Nieprawidłowy kod weryfikacyjny. Ponów próbę"
    Sęk w tym, że to jest login i hasło i tenże ekran logowania, nie podaję w nim kodu z Google Auth. Okno do wpisania kodu powinno pojawić się po zaakceptowaniu hasła. Nie pojawia się. System twierdzi, że kod jest nieprawidłowy bez podania go. :-(
    Restart nic nie zmienia. Pytanie, dlaczego DSM nie przyjmuje poprawnego hasła z poziomu przeglądarki WiFi twierdząc jednocześnie, że kod jest nieprawidłowy, a nie hasło. A przecież do okna do podania kodu mnie nie dopuszcza.
    ------aktualizacja------
    Udało mi się zalogować przez DS finder. Przez Safari z iOS mam identyczne problemy z tym logowaniem. Wyłączyłem tę funkcję. To nie działa dobrze. Na tyle razy udało mi się zalogować RAZ! Za pierwszym razem. Potem system twierdził to co powyżej, a następnie blokował IP.
    :-(
     
  17. wonio
    Offline

    wonio Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    9 Marzec 2012
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Po przejściu na 4.2 Beta w Download Station mam wszedzie status NIEZNANY. Wcześniej było ok. Ktoś ma podobny przypadek ??
     
  18. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    02:03
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    poszedłem za radą nr 2, czyli reset, powtórna instalacja i logowanie via www jest.

    Jednak na razie nie mam żadnego uzytkownika, ani stacji pobierania, ani forum, chmury, nic ...

    Dane na dysku może i są, zaraz sprawdzę ftp.

    S.

    EDIT :
    -------

    warto zmienić domyślny dns na ten proponowany w jednym z postów powyżej, czyli 8.8.8.8, bo nie mogłem zaktualizować ani zainstalować antyvirusa
     
  19. mwm
    Offline

    mwm Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czasem nawet warto zapłacić te 5 czy 10 zł za aplikację jeśli jest ona bardzo przydatna i dobrze zrobiona.. Darmowych też nie braknie, w końcu już teraz wiele się takich pojawia tylko nie łatwo do nich dotrzeć..
     
  20. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    01:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    Mozesz juz ten plik udostepnic ponownie skoro wersja jest juz w becie dostepna publicznie?

    Dzieki!
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.