1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 2 Styczeń 2013.

Ładowanie...
  1. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:42
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    raczej nie miałem ani SSH ani Telnetu.

    S.
     
  2. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  3. maadto
    Offline

    maadto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    70
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS110j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    U mnie też się posypał poszedłem na skróty wtyczka z gniazdka i jest ok. Wiem że można stracić dane itp. itd ale poskutkowało.
     
  4. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:42
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    wygląda to na powtóną instalację, gdzie wszystko idzie się "szczekać" ...

    Na razie mam dostęp do drukarki, photo station działa, forum też, a tej wtyczki, co piszesz to sobie nie przypominam, bym instalował...

    Poczekam na mniej inwazyjne rozwiązanie, właśnie odpaliłem kilka dni forum, nie bardzo chcę je wywalać w powietrze.

    Ale dzięki za podpowiedź.

    S.
     
  5. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:42
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    No to ciekawe rozwiązanie, może jutro spróbuję ...

    Chmura też działa ?

    S.
     
  6. siwy218
    Offline

    siwy218 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Październik 2011
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111
    mikhnal serdecznie Ci dziekuję w moim przypadku rownież pomogło :D
     
  7. siwyyy77
    Offline

    siwyyy77 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Październik 2009
    Wiadomości:
    112
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DS211j poszło bez problemu, przed instalacją zrobiłem profilaktycznie reset (jak zalecano)
    NA razie testuję ale jako "zielony" user nie będę tu nic ciekawego pisał... chyba, że o problemach na które nie liczę ;)
     
  8. lidi
    Offline

    lidi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Co do filmów na synku. Czy nazwy plików muszą mieć polskie nazwy czy oryginalne angielskie by informacje o filmach zostały pobierane. Patrzac na zdjecia z apki na androida przypomina mi troche oprogramowanie z popcorna c200.
     
  9. keff
    Offline

    keff System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x82
    Synology:
    DS-710+
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x82 1 GbE
    Beta zainstalowała się bez problemu, oprócz oczywiście dostępu do DSM.
     
  10. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Masz rozwiązanie kilka postów wyżej.
     
  11. papcio
    Offline

    papcio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS415+ 8GB, DS211j + xpenology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    RADIUS działa znakomicie, co ciekawe łączę się z AP z prędkościo 144 (WPA2 Enterprise), a wcześniej na WPA2 PSK miałem max 72 ;)

    Mam jeszcze pytanie, jak jest z bezpieczeństwem Quick Connecta, jakoś nie przepadam za pośrednikami.
     
  12. koRnac
    Offline

    koRnac Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    intryguje mnie ikonka Bluetootha w nowej wersji softu. Niestety Synology nie wykrywa mojego modułu D-Link DBT-122
     
  13. Sycamor
    Offline

    Sycamor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    29 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    197
    Miejscowość:
    niedaleko Dublina
    Local Time:
    16:42
    Oceny:
    +12 / 3 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,

    poszedłem za Twoim pomysłem, ale nic nie pomogło.

    Zauważyłem, że coś się zmieniło w próbie połączenia, kiedyś Synology Assistant wywoływał stronę www z adresem : https:/192.168.1.15/webman/index.cgi, a teraz już tylko próbuje sam adres, bez końcówki /webman/...

    Czy ktoś może mi pokazać, jak mam się zalogować do tej magicznej konsoli ? Jeżeli pytanie nie na miejscu, to proszę nie łajać 8-) , sam stanę do kąta :)

    S.
     
  14. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  15. branetre
    Offline

    branetre Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    :D Działa Karta wifi TL-WN 722 na DS112 Doczekałem się :D
     
  16. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    SHA działa całkiem fajnie, odłączyłem zasilanie dla Aktywnego serwera straciłem kilka pingów, ale kopiowania nie przerwało.
     

    Załączone pliki:

    • SHA.
      SHA.png
      Rozmiar pliku:
      116,8 KB
      Wyświetleń:
      112
      MD5 Sum:
      e73c30827485071db266420ce32c6e28
  17. BoGuTow
    Offline

    BoGuTow Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411slim
    Po restarcie serwera, dalej jest kicha i nie mozna wejść przez www
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Podmieniałeś pliki czy tylko restartowałeś Synka?
     
  19. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Daj się pobawić i pożycz te dwa synology :D
     
  20. BoGuTow
    Offline

    BoGuTow Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS411slim
    wczoraj lokalnie zrobiłem wg Twojej procedury i było OK. W nocy Synek był wyłączony i załączył sie wg harmonogramu rano. Dzisiaj zdalnie nie potrafię połączyć się z nim przez www.
    FTP i Cloud Station działają - sprawdziłem. Po powrocie do domu zobaczę czy po restarcie WWW działa lokalnie.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.