1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 2 Styczeń 2013.

Ładowanie...
  1. kramer
    Offline

    kramer Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Luty 2012
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    no radius to miodzio. ale jeszcze by porawil obsluge snmp do v3. obecnie musze korzystac z wtyczki Panorma9 Extended SNMP - wolalbym natywnie. poza tym logowanie dwuetapowe to NAS to gruba paranoia - wiekszosc z nas i tak laczy sie najpierw przez VPN. dla mnie fajnie byloby gdyby zaportowali IPSec L2TP vpn.
     
  2. lidi
    Offline

    lidi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    aplikacje na androida tez maja byc gotowe na 8 stycznia?
     
  3. Spooner
    Offline

    Spooner Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    73
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS715, DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wziąwszy pod uwagę, że dużo plików konfiguracyjnych różnych usług, tj. WordPress czy phpbb, ma jawnie podane informacje użytkownika i hasło bazy danych, które pewnie z przyzwyczajenia lub niewiedzy często ustawiane są na root'owe, dwustopniowe uwierzytelnianie przestaje być aż taką paranoją... zwłaszcza jak dodamy do tego równania próby złamania hasła 'na brutala'.
     
  4. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ciekawe czy nowe rozwiązania "only for x86" będą poza betą dla ARM i PPC?
    Swoją drogą fajnie, że poprawiono szybkość transferu plików via AFP. :) Zobaczymy czy "aż o 35%", czy też "w porywach do 35%".
    Dziwne, że Synology wciąż się zastanawia czy wprowadzi wsparcie dla HFS+ (dyski zewnętrzne).
     
  5. Spooner
    Offline

    Spooner Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    73
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS715, DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Słuszna uwaga, bo sporo pozycji w prezentacji opatrzone jest adnotacją x86...
     
  6. lukas282
    Offline

    lukas282 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS111
    Re: Odp: Prezentacja nowości w DSM 4.2 Beta

    Już jest do pobrania dsm 4.2 beta :)

    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Prezentacja czy beta :) daj linka :)
     
  8. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:24
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
  9. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    ... się właśnie instaluje ...


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  10. 314TeR
    Offline

    314TeR Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    5 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    23
    Local Time:
    17:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Pewnie raczej "pora abyś kupił nowy sprzęt". ;)
     
  11. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No to po pracy czeka mnie aktualizacja :) Czy wiadomo coś o aplikacjach dla Androida?
     
  12. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:24
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    x10 pewnie zakonczy na DSM 5
     
  13. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    Po instalacji o dziwo wszystko działa :) Oczywiście aktualizacje pakietów (tu mała niespodzianka z logowaniem do usługi), ponowne ustawienie reguł w zaporze, aktualizacja aplikacji CloudStation. Wszystko działa !
    Zauważyłem trochę zmian w samych ustawieniach ale pewnie zaraz o tym będą się wszyscy rozpisywali.
     
  14. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy komuś też nie uruchamia się interfejs DSM?
    Wszystko działa, nie mogę się tylko zalogować do DSM...
     
  15. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:24
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ds110j po instalce :-(
    SSH - dziala
    stare udostępnienia - działają
    logowanie do DSM - brak...
     
  16. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    Mi się uruchomił tak jak miałem w 4.1 ( wraz z prawidłowym certyfikatem https). Instalację przeprowadziłem zdalnie ...
     
  17. gjpivko
    Offline

    gjpivko Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    22 Lipiec 2010
    Wiadomości:
    57
    Local Time:
    17:24
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Po zdalnej aktualizacji z pracy wszystko działa ok. Loguję się bez problemu do DSM. Właśnie aktualizuję pakiety.

    W panelu rzuciła mi się od razu nowa ikonka Bluetooth. Wymagany adapter... jak wrócę do domu to podłącze i zobaczymy co tam ciekawego jest do zabawy ;)
     
  18. maadto
    Offline

    maadto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    70
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    17:24
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS110j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    U mnie poszło wszystko gładko
     
  19. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    15:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    Niestety , użytkownicy procesorów Marvell trochę rzeczy nie dostali (McAfee,JavaManager,Tomcat) - http://ukdl.synology.com/download/beta/ ... /packages/
    Widać ,że Synology zmienia stopniowo platformę i wychodzi z Marvell'i ale tak naprawdę nie ma co się dziwić.
     
  20. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:24
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    tak a modele na x13

    3 marwelle
    2 atomy
    2 freescale
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.