1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Powiadomienia SMS

Dyskusja w 'Inne źródła' rozpoczęta przez użytkownika Jerry888, 29 Grudzień 2013.

Ładowanie...
  1. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wysłałem smsa o treści A na 6677 a potem zmieniłem hasło i krzyczy ze aby korzystac z sms sponsorowanych trzeba wyraźić zgode na otrzymywanie informacji przez wysłanie smsa TAK na 80888. Wysłełem ale aktualizacja danych moze trwać do 7 dni.


    A jak sie to konfiguruje w sieci PLUS ? Jak mam tel służbowy w PLUS i chce w pracy zrobić to na synku to czy bede musiał miec jakies dostepy do logowanie w internecie z sieci plus ? Bo takie dane ma osoba zajmująca sie telefonami u nas w pracy.



    Tylko gdzie był ten formularz ?
     
  2. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Formularz miałem po wejściu w edytuj profil.

    A co do plusa to tylko zakłada się konto.
     
  3. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Logując sie na numer telefonu i hasło z smsa ? Bo mnie od razu komunikat sie pojawil o koniecznosci wyslania smsa o treści TAK na 80888. A wczesniej tylko kazano zmienić hasło na swoje.
     
  4. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czy komuś działa skrypt dla bramki Play?
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  6. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A ktoś jest w stanie opisać dokładnie jak zrobić działanie w T-Mobile ?



    Zrobiłem wszystko dla sieci PLUS zgodnie z opisem i nie działa. Konto na PLUS założyłem jednak po zalogowaniu to w BRAMKA SMS mam zero dostępnych punktów. Trzeba pewnie doładować płatnie. Czyli lipa darmowe to nie jest.



    Lipa z tymi powiadomieniami. Troche pic bo z Tmobile na aktywację czekam już od 17 listopada a w smsie podali ze 24h. Teraz wysłałem ponownie i pewnie też nie aktywują...
     
  7. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Udało mi się wreszcie po walce z T-mobile uruchomic bramke sponsorowaną. Jednak po konfiguracji Synka i kliknieciu wysłania testowego SMSa , sms na numer telefonu nie dociera. Z bramki jak wejde przez www działa ok(dochodzi sms).
    Czy moge prosic o pomoc co źle zrobiłem ? Unr3al2 mozesz sprawdzić u siebie czy dalej Ci działa i pomóc mi ?
     
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie mam już dostępu do telefonu z T-Mobile :-(
    Sprawdź jak wkleisz API do przeglądarki jaki błąd ci pojawi.
     
  9. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Już działa :)
    Jedyne mam jeszcze problem ze zrobieniem w plusie. Nie wiem juz jak to zrobic dokladnie po kolei bo w pracy chcialem zrobic. Jak zarejestrowalem sie na PlUS to nie mam zetonow zeby wysylac.
     
  10. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W plusie właśnie sprawdzam, bo coś mi też nie działa :)
     
  11. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Oki daj znac...
     
  12. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  13. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A gdzie dokładnie rejestrowałes sie na stronie plusa ?
     
  14. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  15. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zalożone mam tam konto... a jakie zgody masz wyrazone ? Moze trzeba jakies aby dzialalo ?
     
  16. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie mam wyrażonych.
    Musisz tylko uważać na niektóre słowa, których nie można używać w bramce.
     
  17. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Bramka tam po zalogowaniu w ogóle nie działa.
     
  18. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  19. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:32
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ten działa ale niestety po zalogowaniu mam 0 PUNKTÓW i nie mogę wysłać smsa...
     
  20. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja też mam 0 punktów ale do plusa mogę wysyłać.
    jest tam do zaznaczenia :
    Użyj darmowej bramki SMS (tylko do sieci Plus)
    pod odbiorcą.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.