1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Pobieranie przez pyLoad

Dyskusja w 'Download Station' rozpoczęta przez użytkownika TheAltair, 24 Marzec 2011.

Ładowanie...
  1. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    Można. Działa bez problemów

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
     
  2. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    pyLoad na androida instalować?
     
  3. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    Możesz przez przeglądarkę, ale przez aplikacje (pyload) jest znacznie wygodniej

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
     
  4. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: Odp: Pobieranie przez pyLoad

    pyLoad zainstalowany. Działa nawet przez www zdalnie. Problem pojawia się przy zdalnym na androidzie. Hasło, login napewno dobre. Port ustawiony taki jak w informacjach można znaleźć. Połączenie ssl. I się nie łączy. Jak wpisuje host? Bo ją próbowałem z www, http, https i bez tych dodatków i się nie łączy. Oczywiście port na routerze odblokowany i przekierowany.

    Wysłane z mojego GT-I9100
     
  5. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    na jakim porcie dostajesz się przez www ? Jakie porty puściłes na routerze?

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
     
  6. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: Odp: Pobieranie przez pyLoad

    Przez www na 8000 a w androidzie 7227.

    Wysłane z mojego GT-I9100
     
  7. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    I oba potry masz otwarte? 8000 i 7227?
    U mnie przy tej konfiguracji działa.
    Masz w synku włączony firewall?

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
     
  8. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tak oba otwarte, nie mam włączonego firewalla.

    Jak masz wpisany host?
     
  9. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    Przetestuj połączenie bez ssl.
    Uruchom konfig pyload jeszcze raz i nie zaznaczaj ssl (jeżeli chcesz użyć ssl to podejrzewam, że zaznaczyłeś tę opcję) i w kliencie też nie zaznaczaj.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
     
  10. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Przy połączeniu bez ssl działa :)

    Autostart też działa :)
    Problem pojawił się przy zarządzaniu pyLoadem przez DSM, jak zmienić ten numer portu na taki jaki mamy ustawiony w pyLoad?

    Już sobie poradziłem. Jeżeli ktoś ma taki problem to musi:

    Kod (Text):
    1. vi /usr/syno/synoman/webman/3rdparty/pyload/application.cfg
    Modyfikujemy linijkę:
    Kod (Text):
    1. port = 8000
     

    Załączone pliki:

  11. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Przepraszam, że post pod po postem ale muszę podbić bo mam problem z pobieraniem przy pomocy konta nopremium.pl Konto dodane, wyświetla się ilość GB pozostałych, więc dobrze się łączy. Gdy dodaje pliki to żaden nie chce się pobierać. Dodawałem ponownie konto ale to nic nie dało.
     
  12. piotrrz
    Offline

    piotrrz Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Maj 2013
    Wiadomości:
    1
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Mam pytanie co do tego skryptu. Wiem, że jest stronka 9kw.eu, jest skrypt pyload dla tej usługi. Da się to uruchomić na NASie Synology? Obecnie dopiero planuję zakup tego typu sprzętu, a zależy mi na możliwości pobierania bez konta premium ze stron wymagających kodu Captha
     
  13. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie wiem jak 9kw.eu (ta wtyczka jest domyślnie dostępna w pyload zainstalowanym z paczki), ale wtyczka http://www.captchabrotherhood.com mi działa. Właśnie pierwszy dzień testuje. Tylko trzeba powyłączać sobie inne rozpoznawacze captcha z których nie korzystamy.

    EDYCJA:
    Potwierdzam, że wtyczka 9kw.eu też działa bez problemu i rozwiązuje captcha aż miło :)
     
  14. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czy korzystał ktoś z Was z rozszerzenia do Chrome pyLCEX: https://chrome.google.com/webstore/detail/pylcex/lonijbpbhgckjaagllgmgifkidcojban?hl=pl za pomocą, którego można łączyć się z przez WebGui z naszym pyLoad na Synku i dodawać oraz śledzić postęp pobierania plików.

    Udało mi się skonfigurować tą wtyczkę, żeby prawidłowo łączyła się z NAS i mam podgląd live postępu pobierania plików. Niestety nie udaje mi się z użyciem tej wtyczki dodać prawidłowo pliki do pobrania do pyLoad na NAS. Zaznaczam link, klikam prawy klawisz myszy na nim i wybieram "add to queue". Na Synku tworzy się paczka o nazwie "unknown", ale przy linku pojawia się komunikat "No Plugin matched and not a downloadable url." Ten sam link dodany bezpośrednio do pyLoad na NAS działa ok.

    Ma ktoś pojęcie co może być nie tak?
     
  15. kufcio
    Offline

    kufcio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Luty 2014
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213j
    Witam wszystkich
    Podziwiam Was wszystkich za posiadaną wiedzę, wytrwałość i chęci przy "dłubaniu" Synology. Ja próbuje zainstalować PyLoad ale mam tak duże braki z linuxem że po prostu wysiadam.
    Czy zechciał by ktoś to zrobić na moim 213J ?

    Odwdzięcze sie pomoca przy elektronice hardware, sharingu lub innych:)
     
  16. Borsuccio
    Offline

    Borsuccio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214+
    Witajcie, jestem w miarę swieżym użytkownikiem DS 214+.
    Próbuje od kilku dni wyszukać sposób na instalację pyload, a wczesniej IPKG wlasnie na modelu ds 214+ i nie wychodzi mi nic z tego?
    Czy mi się wydaje czy póki co nie ma możliwości na uczynienie tego ?
    Chodzi mi głównie o sposób na ściaganie z serwisów premium.
     
  17. castortray
    Offline

    castortray Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Maj 2014
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1813+
    Ja przy instalacji pyload 0.4.9-5 na DSM 5.0-4493 Update 1 ciągle mam błąd:

    ai.imgur.com_DeceiAe.

    Mimo iż share folder istnieje:

    ai.imgur.com_3pzePGV.

    Paczka pyload pokazuje się w zainstalowane i gdy ją uruchamiam to mam błąd:

    ai.imgur.com_B9oHXkX.

    Na niemieckim forum wyczytałem ze pyload działa wtedy jak zainstaluje się go na DSM 4.3 a następnie zaktualizuje DMS do 5.0
    http://www.synology-forum.de/showthread.html?38180-pyLoad-0.4.9-.spk-(x86)-alpha-Test/page18

    Próbowałem ręcznie zainstalować wersje dla x86 http://spk.unzureichende.info/ ale niestety ten sam błąd.
    Jeżeli komuś się udało zainstalować pyload na DMS 5 to bardzo bym prosił o jakieś wskazówki, z góry dzięki.
     
  18. domestos007
    Offline

    domestos007 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Maj 2012
    Wiadomości:
    56
    Local Time:
    17:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS215J
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    Musisz najpierw przed instalacją utworzyć katalog po zalogowaniu się na synka przez SSH,
    Kod (Text):
    1. mkdir /volume1/pyload
    następnie instalujesz paczkę pod swój procesor i odpalasz z przeglądarki wpisując ip_serwera:8000
    logujesz się przez admin i hasło takie jak podałeś przy instalacji, konfigurujesz według własnych upodobań.
     
  19. m82
    Offline

    m82 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    14 Październik 2009
    Wiadomości:
    136
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS209
    Witam, mam taki może nie do końca typowy problem. Mam w domu dosyć słabe jakościowo łącze od Neostrady, aktualnie synchronizuje się na ok. 5 Mb/s, podczas pobierania plików przez mojego Synology i przez komputer zrywa połączenie tzn. z punktu widzenia rutera połączenie ADSL nie było przerwane, natomiast transfer pliku jest zrywany. Zainstalowałem pyLoad, ponieważ ma funkcję wznawiania pobierania, w przeciwieństwie do Download Station. Niestety nie działa to do końca tak jakbym chciał, próba ponownego pobierania odbywa się 4x60 sekund, po tym czasie plik otrzymuje status "niepowodzenie" i rozpoczyna się pobieranie następnego. Po zakończeniu pobierania wszystkich plików pyLoad nie próbuje ponownie pobrać plików które mają status "niepowodzenie".

    Czy jest dostępny jakiś skrypt do pyLoad który po zakończeniu pobierania wszystkich plików próbowałby pobrać pliki umieszczone w kolejce ze statusem "niepowodzenie" ?


    EDIT: OK, nie ma tematu, znalzałem plugin "RestartFailed" który chyba rozwiąże mój problem.
     
  20. castortray
    Offline

    castortray Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Maj 2014
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1813+
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.