1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Pobieranie przez pyLoad

Dyskusja w 'Download Station' rozpoczęta przez użytkownika TheAltair, 24 Marzec 2011.

Ładowanie...
  1. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Żeby cokolwiek zmienić w sesji terminalowej logować trzeba się TYLKO na roota.
     
  2. mareks6
    Offline

    mareks6 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Maj 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
    No dobra, w końcu instalacja mi sie powiodła. Teraz mam inny problem - jak włączyć wersje graficzną tego programu by byla widoczna w przeglądarce tak jak całe menu dysku?? Dodam że podczas instalacji pyLoad ustawiłem adres IP taki sam jak dysku (192.168.1.234) port również (5000), a login i hasło o które byłem w trakcie instalacji proszony ustawiłem takie same jak te do logowania na dysk. W samym menu dysku nigdzie nie mam ikonki pyLoad itp, a podczas gdy wpisuje w PuTTY komende:
    "python /opt/pyload/pyLoadCore.py --daemon" - wyskakuje mi odpowiedź "Daemon PID XXXX", gdzie te XXXX to jakiś numer - za każdym razem inny...
     
  3. TheAltair
    Offline

    TheAltair Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    275
    Local Time:
    17:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1010+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Czemu taki sam numer portu? Na porcie 5000 masz przecież ustawione logowanie do DSM. Daj port 8000 dla pyLoad.
     
  4. mareks6
    Offline

    mareks6 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Maj 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
    ojj, :-( A mozesz mi kolego powiedziec jak to zrobic gdy juz mam zainstalowany program?? Musze na nowo go instalowac?? Przepraszam za ewentualne glupie i proste pytania ale jestem kompletnym laikiem w przypadku linuxa...

    Co mi da zmiana portu? Zauwazylem ze w przegladarce gdy wpisze adres IP dysku to automatycznie po dwukropku wypisuje mi jego port - czy po zmnianie portu bede musial w przegladarce wpisac recznie po adresie IP port na ktory jest ustawiony pyLoad i wtedy wejde na graficzna wersje tego programu zamiast na dysk??
     
  5. TheAltair
    Offline

    TheAltair Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    275
    Local Time:
    17:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1010+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
  6. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
    Witam
    Mam problem z kontem filesonic. Ladnie to dzialalo, jednak od jakiegos czasu nie moge sie zalogowac na filesonic.com . Konto oplacone, smiga nawet przez downlad station, jednka z pyload nie da rady. A dzialalo:)
    Zna moze ktos rozwiazanie problemu?
    Pozdrawiam
     
  7. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
  8. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    17:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    jakaś podpowiedź poza linkiem?? bo nie za bardzo kumam co mam zrobić ;]
     
  9. TheAltair
    Offline

    TheAltair Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    275
    Local Time:
    17:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1010+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Nie wiem, czy o to dokładnie chodzi, ale filesonic ostatnio korzysta z dość ciekawej metody - redirect, np. z domeny z końcówką com na pl w przypadku Polski. Niestety pyLoad sobie z tym nie radzi. Można spróbować zmodyfikować sam skrypt.
    Kod (Text):
    1.  
    2. module/plugins/accounts/FilesonicCom.py
    3.  
    I zmienić wszystkie wystąpienia .com na .pl
    Oczywiście radzę zrobić kopię bezpieczeństwa "FilesonicCom.py", tak na wszelki wypadek. ;)
     
  10. cojestzajete
    Offline

    cojestzajete Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Jest tak. Chce to zainstalować. Już się dowiedziałem co to jest SSH i ten PuTTY i to mam. Wklejam to co jest na początku. I nic. Jakieś file not found mi pisze. Jak by nie było tego co ma być. Ale w momencie pobierania tego to pobiera bo widać ale potem jest że coś nie bardzo z uruchomieniem. No to teraz mi powiedzcie czemu?
     
  11. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A może dasz zrzut ekranu? Bo tak bajkowo opisałeś problem że wiem tylko że nie działa.
     
  12. cojestzajete
    Offline

    cojestzajete Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Teraz wiesz jak ja się czuję gdy czytam co piszecie. Chodzi o to(tak się domyślam) że nie mam poinstalowanych paczek ipk... czekaj poszukam czego nie mam i napisze zanalzłem :IPKG to to trzeba mieć. tak pisze w pierwszym poście. Wnioskuję to bo jak wklejam po kolei to co tam jest to za każdym razem jest "file not found". Więc teraz pozostaje mi dojść jak mam te paczki instalować. Pewnie trzeba do tego jakieś znowu programy itd. Do niedzieli nie bedę miał czasu siedzieć i grzebać. Oczywiście jeżeli ktoś skieruje mnie tam gdzie jest to jakoś wyjaśnione to będzie fajnie. Jak nie to sam znajde ale w niedziele.
     
  13. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Najpierw musisz zainstalować bootstrap, opis masz tu: http://pronas.pl/post547.html#p547. Dal twojego modelu Synka punkt #4. Zainstaluj MC, przyda się później. Potem możesz próbować zainstalować pyLoad.
     
  14. cojestzajete
    Offline

    cojestzajete Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    No wyszło fajnie zakończyło sukcesem tylko że jak wpiseuje adres to nie może znaleźć strony. Czy trzeba zresetować synka?
     
  15. cojestzajete
    Offline

    cojestzajete Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    PyQt4: brakuje
    potem jak chce kreator by mu zrobić ustawienia domyślne ustawić login wpisuje go a potem że błąd i staje konfiguracja
     
  16. grzegorzsa
    Offline

    grzegorzsa Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    27 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS710+, DS411+
    Jakbyś mógł bardziej po polsku pisać... Trudno zrozumieć z czym masz problem...
     
  17. cojestzajete
    Offline

    cojestzajete Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Wybaczcie ale tak mam jak robię kilka rzeczy na raz.
    To jest tak. Jak sprawdza system to pisze że brakuje tego PyQt4: .
    Ale jade dalej i podczas konfiguracji web gui (chyba) konfigurator chce zrobić domyślnego użytkownika i podaje mu login to mi errorami wali. jak wezme że nie chce to idzie dalej aż do podania adresu web potem portu. podaje jak zaleca autor adres synka i port 8000 instalacja sie kończy pisze że jest ukończona sukcesem. no się chce zalogować ale niestety nie mogę bo nie da rady się połączyć z serwerem. a normalnie na synka wchodze bez problemu.
     
  18. cojestzajete
    Offline

    cojestzajete Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Witam ponownie.
    Cały problem polegał na tym żę instalator zainstalował mi py load w folderze opt. Chyba wtedy gdy pytał czy zmienić ścieżkę dostępu z pamięci flash na inną. Bo z tej pamięci flash słabo działało. allbo nie dało skonfigurować. Potem poszło do końca dobrze. Z tym że podczas nadanie nazwy użytkownika do web gui był problem. Pisało że available web gui czyli że nie może połączyć ale konfiguracja konta niby była tylko że każde hasło waliło errorem. To pewnie przez zmienioną opcje dostępu. No i nie dało rady zalogować. Ale pod menu logowania jest ta komenda do dodawania użytkownika zmiany hasła itd. No tylko że nie działała. Nic dziwnego jeżeli brzmi ona: python pyLoadCore.py -u a pyload zainstalowany jest w folderze: opt/y. Zmieniłem zmieniłem komendę z uwzględnieniem innel lokalizacji pyload i zadziałało. dodałem usera i teraz loguje się jak ta lala. Nie pobierałem nic. Ale zaraz spróbuje.
     
  19. cojestzajete
    Offline

    cojestzajete Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2011
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Miałem powiedzieć jak pobiera... No i jest tak. Pobrało mi jeden plik cudownie. Ale jak zacząłem dawac następne to tylko kawałek pobiera chyba z 3 sekundy i pakuje go do pobranych jako skończony. Albo daje w kolejce i nawet nie zaczyna pobierać tylko jest na liście i nic się nie dzieje.
     
  20. mareks6
    Offline

    mareks6 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Maj 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
    mam ten sam problem co kolega wyżej. Każdy pobrany plik ma po nie całe 40KB, a jak czasami program już coś pobiera to zostawia nie do końca pobrane pliki z rozszerzeniem "chunkX", gdzie X to jakis numer (podejrzewam że jest to numer partu). Dodam że pobieram z wykupionego dożywotnio konta na filesonic i w programie pisze na zielono "Dostępne". Ktoś już opanował ten problem???
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.