1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Pobieranie przez pyLoad

Dyskusja w 'Download Station' rozpoczęta przez użytkownika TheAltair, 24 Marzec 2011.

Ładowanie...
  1. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A usługi www i pehapy są włączone?
     
  2. zuto
    Offline

    zuto System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2009
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    17:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Teraz jestem w pracy i nie za bardzo mam jak posprawdzać, ale jeżeli wieczorem wsio działało to czemu kilku godzinach miałoby przestać?
    Wieczorem wyłączyłem Synka, rano się włączył, po powrocie z pracy chciałem uruchomić pyLoad i qpa. Reset Synca nic nie dawał. pyLoad startuje z konsoli, ale panelu web już nie da się uruchomić.
     
  3. zuto
    Offline

    zuto System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2009
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    17:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    edit.

    pyLoad uruchomiony... ale znów tylko na parę godzin.
    Próba przekonfigurowania kończy się w pewnym momencie komunikatem:

    Kod (Text):
    1.  Make basic setup? ([y]/n):
    2.  
    3. ## Basic Setup ##
    4.  
    5. The following logindata is valid for CLI, GUI and webinterface.
    6. Exception in thread Thread-1:
    7. Traceback (most recent call last):
    8.   File "/opt/lib/python2.5/threading.py", line 486, in __bootstrap_inner
    9.     self.run()
    10.   File "/root/pyload/module/database/DatabaseBackend.py", line 138, in run
    11.     self._createTables()
    12.   File "/root/pyload/module/database/DatabaseBackend.py", line 254, in _createTables
    13.     self.c.execute('VACUUM')
    14. OperationalError: disk I/O error
    doradźcie coś, bo aplikacja ciekawa, ale jakoś nie chce u mnie za dobrze działać.
    Soft w synku 1605
     
  4. zuto
    Offline

    zuto System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Maj 2009
    Wiadomości:
    103
    Local Time:
    17:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ciekawi mnie u ilu osób ta aplikacja działa bez żadnych problemów?
    Ja już sobie dałem z nią spokój. O ile po zainstalowaniu na świeżo postawionym systemie działa przez kilka godzin OK, to po niedługim czasie samo z siebie przestaje działać. Bez żadnego powodu. Nawet jak w danym czasie kompletnie nic na synku nie jest robione.
    Przekonfigurowanie przez ...... -s nic nie daje. Interfejs web nie daje się więcej uruchomić. Zdarza się że próbuje "zaskoczyć" do momentu logowania, później już tylko mieli w miejscu. Zaznaczam że nic w tym czasie nie jest zmieniane na synku.
    Pozatym polecenie .....--quit nie zatrzymuje daemona w 100%, zostają śmieci które nie pozwalają poprawnie przekonfigurować programu, stąd mój powyższy problem. Chcąc go zatrzymać trzeba "zabijać" procesy z konsoli.
    Działa komuś bez problemów?
     
  5. sussel
    Offline

    sussel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    ds110j
  6. adikos
    Offline

    adikos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Luty 2011
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    110j
    Czy dziala Wam unrar? Ja probowalem juz wszystkiego ale nie chce zadzialac i nie rozpakowuje :-(
     
  7. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    17:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    mi zamula serwer i w menadżerze zadań zżera proces unrar 90% procka ale nie ma nigdzie rozpakowanych plików ;/
     
  8. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    A czy komuś udało sie dodać nowego usera komendą "python pyLoadCore.py -u" bo mi niby dodaje niby potem jest nowy user na liście ale jak chce się na niego zalogować z poziomu webinterface to go nie ma ( nie można się zalogować pisze że zły użytkownik itd. )

    ktoś pomoże ?
     
  9. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    17:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    a próbowałeś dodać nowego usera za pomocą webgui?
     
  10. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Witajcie,

    Szukam porady jak mogę zresetować całkowicie pyload bo coś mi świruje . Komenda
    Kod (Text):
    1. python /opt/pyload/pyLoadCore.py -s
    i ponowny setup nie działa.
    A objawy są takie, że nie chce stwierdzić ważności konta premium filesonic (konta sa 100% aktywne )
    Może jest jakaś możliwość resetu samego pluginu filsonic ?

    Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam
     
  11. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
  12. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    17:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    raczej nic, ja pamiętam że mi też czegoś brakowało ale wszystko i tak ruszyło bez większych problemów
     
  13. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    A jak to w ogóle uruchomić? Przeszedłem całą konfigurcje, webui itpwpisałem mój ip synka i port 8000 restartuje pyload i nic (port odblokowany w routerze).Powłączeniu pyload mam DAEMON PID 11342. Co powinienem zrobić?
     
  14. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    a mi ktoś pomoże ?
     
  15. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    17:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    ;]

    1.otwierasz przeglądarke www
    2. wpisujesz nr ip synka:8000 np. 192.168.1.100:8000
    3. logujesz się i używasz


    wybacz zadałeś tyle pytań że już nie wiem jaki masz problem ;]
     
  16. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    Zadziałało.

    Zainstalowalem wszystko wg info na stronie

    http://setaoffice.com/2011/04/10/how-to ... on-ds211j/

    Wpisując wszystko co zapisane na niebiesko, nie wpisując żadnych nr ip, ani portów, wszędzie klikajac tylko enter( i wpisując to co podane na niebiesko). Na końcu w menu interfejsu pojawiła sie ikonka pyload, otworzyła się strona ale tez brak połączenia... Zrestarowałem synka, spróbowałem znowu i działa :lol:
     
  17. Locosp
    Offline

    Locosp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2011
    Wiadomości:
    81
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS3612xs
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Kod (Text):
    1. Witajcie,
    2.  
    3. Szukam porady jak mogę zresetować całkowicie pyload bo coś mi świruje . Komenda
    4.  
    5. Kod: Zaznacz cały
    6.     python /opt/pyload/pyLoadCore.py -s
    7.  
    8. i ponowny setup nie działa.
    9. A objawy są takie, że nie chce stwierdzić ważności konta premium filesonic (konta sa 100% aktywne )
    10. Może jest jakaś możliwość resetu samego pluginu filsonic ?
    11.  
    12. Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam
     
  18. ruffplaya
    Offline

    ruffplaya System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2010
    Wiadomości:
    169
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS408
    Co zrobic aby zaczęło ściągać z darmowych kont? Czy to w ogóle działa? Wrzuciłem linki z rapida,megaupload,fileshare i innych i w ogóle nie chce mi nic ściągnąć.
    Czy muszę byc skazany na jdownloadera na kompie żeby ściągać z kont za free?
     
  19. mareks6
    Offline

    mareks6 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Maj 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
    Ktos mi powie jak to jest z tym logowaniem SSH?? Mam Synology DS211j i chciałem pobierać pliki z filesonic gdzie mam kupione dożywotnie konto i mam problem z samym początkiem instalacji pyLoad :-( Przekopałem całe google i znalazłem różne skladnie logowania sie przez SSH i żadna mi nie działa... Używam systemu Win 7 64 bit na laptopie z którego sie próbuje zalogować. Znalazłem też gdzieś w internecie na jakimś angieskim forum informacje że w tym systemie trzeba coś jeszcze zainstalować by to działało (chyba że źle zrozumiałem) i nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć... Na chwile obecną mam jeszcze rapidshare którego nie zamierzam przedłużać, gdyż już prawie nic na nim nie ma, lecz nawet jak próbuje z tego serwera cos pobrać poprzez "Download Station" to mam problem gdyż po dodaniu plików do listy automatycznie są wrzucane na liste nieaktywnych i pisze przy nich oczekiwanie, a po jakimś czasie pojawia sie napis "odnośnik nieprawidłowy" itp. Pliki są dostępne na serwerze gdyż sprawdzałem. Dodam że w ustawieniach programu mam pod serwerem rapidshare wpisane dane do logowania (login i hasło). W ten oto i sposób jestem nie jako uziemiony :-( Nic nie moge pobrać... Ktoś może mi pomóc??? Z góry dzięki
     
  20. K45
    Offline

    K45 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    17 Luty 2011
    Wiadomości:
    134
    Local Time:
    15:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS209J
    PuTTY.exe windowsowy program do łączenia się przez SSH. Poza tym musisz uruchomić tą funkcję w serwerze- w interfejsie przez www szukaj pod hasłami "terminal" albo coś takiego. Port domyślny to 22, login 'admin' lub 'root' i hasło takie jak admina przez www
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.