1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Plex - "szukam serwerów" - i nic nie znajduje

Dyskusja w 'Plex Media Server' rozpoczęta przez użytkownika lipek81, 19 Luty 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. lipek81
    Offline

    lipek81 Nowy użytkownik Beginner

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    22:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS215j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Posiadam DS215j. Zainstalowałem paczkę dla ARM. Paczka zainstalowana, działa. Klikam na ikonkę programu - uruchamia się nowa karta w przeglądarce, mogę wybrać kilka opcji, a po lewej stronie pojawia się komunikat "szukam serwerów" - i nie znajduje.
    W tej chwili jestem poza domem, do serwera dostaję się zdalnie przez internet. Port 32400 na routerze jest przekierowany. Z resztą nawet jak łączę się do serwera po VPN, to jest to samo.
    Co robię źle?
     
  2. mari_p
    Offline

    mari_p Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    22:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215+
    Podłączam się do tematu.
    Uruchomiłem paczkę plex i w nowej karcie "szukam serwera".
    Proszę o podpowiedź jak skonfigurować.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
     
  3. Ziółek
    Offline

    Ziółek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Marzec 2016
    Wiadomości:
    10
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    00:37
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS216Play
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Miałem Plexa przez kilka dni. Instalacja bez problemów. Działało to jakoś ale moim zdaniem na moim synku (DS216 Play) Video stadion jest znacznie lepsze.

    Może wasze instalki Plexa są jakieś nie dedykowane ?

    Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
     
  4. VRx2
    Offline

    VRx2 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Luty 2017
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    00:37
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Pierwsza sprawa czy w lokalnej sieci będzie taki sam objaw.
     
  5. mari_p
    Offline

    mari_p Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    77
    Local Time:
    22:37
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS215+
    W sieci lokalnej poszło. A później spoza lokalnej tez. Dziękuje.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
     

Poleć tę stronę