1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

PLEX dla ARM !!!

Dyskusja w 'Plex Media Server' rozpoczęta przez użytkownika niewiesznic, 3 Lipiec 2012.

Ładowanie...
  1. Busol
    Offline

    Busol Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A w centrum pakietów będzie ?
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A skąd mamy wiedzieć?
    Pisz do twórców.
     
  3. danielfie
    Offline

    danielfie System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    110
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212, DS212j , DS211j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: Odp: PLEX dla ARM !!!

    Chyba główną różnicą między dlna a plex jest to że plex śle to poza lan. Czyli sweter Plex na Nas a oglądasz np: w pracy czy u kolegi w tv przez internet.

    -- Wysłane z mobila, ewentualne przeprosiny za swype :)
     
  4. zanskar
    Offline

    zanskar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    558
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS710+ DS410 DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Plex ma więcej możliwości od DLNA np. transkoduje materiał wideo i dobrze mu to idzie (z tego co testowałem). Poza tym fajnie prezentuje multimedia, bez zbędnych ceregieli pobiera dane o multimediach z baz w sieci - tytuły, autorów, sezony seriali, to wszystko z grafikami i opisami. Jakby mi zadziałał wydajnie na NASie z ARM to byłbym cały szczęśliwy :)
     
  5. Terminator007
    Offline

    Terminator007 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+/DS209+II
    Na DS212+ z ARM pracuje prawidłowo.
     
  6. lucetius
    Offline

    lucetius Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    4 Listopad 2011
    Wiadomości:
    40
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211j
  7. psi2338
    Offline

    psi2338 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    26 Listopad 2009
    Wiadomości:
    47
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    DS 211+ działa prawidłowo ale... strasznie długo indeksuje pliki photo, i jest mega obciążony NAS w tym czasie. Niestety dla mnie aplikacja bezużyteczna oferuje dokładnie to samo co wbudowany serwer multimediów albo minidlna apk albo servilio. Poszukiwałem apki która by ożywiła napisy w filmach mkv na moim TV Panasonic G30E, niestety pozostaje stary sposób z muxowaniem. Cyba że ktoś znalazł sposób to z chęcią przetestuję. BTW napisy w PLEX testowane w we wszystkich możliwych formatach, taki urok panasonica
     
  8. pmcomp
    Offline

    pmcomp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    po aktualizacji systemu do wersji 4.1 nie mogłem zaktualizować Plex'a. Po deinstalacji i przy powtórnej próbie instalacji dalej nic i system wypisał mi coś o niezgodności portu 34000. Możecie pomóc jak i co ustawić?
    Stacja DS2411+.

    Pozdro
     
  9. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  10. pmcomp
    Offline

    pmcomp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może lamerskie pytanie ... ale jak to teraz zaistalować?

    Pozdro
     
  11. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Logujesz się na synka i tam szukasz ikonki : Centrum pakietów.
     
  12. marcusp
    Offline

    marcusp Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    8 Marzec 2011
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czy komuś udało się obejrzeć filmy na Panasonic TX-PVT30 lub podobnym z serii 30?
    U mnie większość filmów ma komunikat "format nie obsługiwany", na serviio wszystko działa ok, razem z napisami.
     
  13. pmcomp
    Offline

    pmcomp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No to inaczej: a gdzie ten plik ( PlexMediaServer-0.9.6.9.240-8fd9c6a-arm.spk ) wgrać przed znalezieniem ikonki?

    Pozdro

    [EDIT]

    OK, znalazłem, instaluję, zobaczymy co będzie.

    Pozdro

    [EDIT 2]

    Prawie sukces, coś podobnego już widziałem tj. komunikat że port 32400 uzywany jest przez inną usługę lub system. Co i gdzie mam teraz przestawić?

    Pozdro

    mikhnal: używaj funkcji edycji postów
     
  14. bociek
    Offline

    bociek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Maj 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    witam
    mam pytanie czy można zainstalować plexa na ds 110j bo jakoś mnie się nie udaje:-(
     
  15. pmcomp
    Offline

    pmcomp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No to moim zdaniem po upgrade'dzie do 4.1 to jakaś tam doopa jest. Żaden z adminów pomóc nie umie. Znaczy błędy są. Ja dzisiaj na uPnP zauwazyłem mnówstwo "podwójnych" fajli zgłaszanych dla playera. Na 4.0 takich jaj nie było.
    Chętnie do 4.0 bym wrócił a tu nie można.

    Pozdro
     
  16. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No weź mnie nie obrażaj. Nie mam modelu na armie, nie mam telewizora z dlna to jak mam Ci pomóc?


    Można.
    http://pronas.pl/post23120.html#p23120
     
  17. pmcomp
    Offline

    pmcomp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Eeee, obrażać nikogo nie chciałem i nie zamierzałem. Myslę tylko że jak coś wychodzi po testach w wersji beta to powinno działąć a tu takie kwiatki.

    Dzięki za link, chyba dzisiaj wrócę do wersji 4.0. Myślałem że sie nie da, takie jest info, a tu taka miła niespodzianka.

    Pozdro
     
  18. bociek
    Offline

    bociek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    29 Maj 2011
    Wiadomości:
    43
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    kiedy staram sie zainstalować plexa wyskakuje taki oto komunikat :
    Nie udało się przesłać pliku. Sprawdź połączenie sieciowe

    coż uczynić z tym fantem:)??
     
  19. augusrad
    Offline

    augusrad Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Maj 2011
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja mam inny problem, zainstalowałem, utorzyłem konto na myPlex, server jest widoczny na zewnątrz ale jest jedno małe albo chyba największe ale, jak próbuję odtwarzać cokolwiek za pomocą klienta Pleax na iPhone/iPad lub przez Apple TV to otrzymuję komunikat " Nie mogę rozpocząć odtwarzania - Plex nie był w stanie odtworzyć tego wideo"

    Czy ktoś wie o co chodzi ?
     
  20. pmcomp
    Offline

    pmcomp Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    30 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    44
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No dobra, z tym portem sobie poradziłem. Trzeba było po prostu zrestartować Synka.

    Teraz mam kolejną zagwostkę. Plex jest zainstalowany i po wybraniu ikony Plex Media serwer z pulpitu DSM 4.1 otwiera mi się okno a w nim 404 Not Found (w wierszu przeglądarki było: http://192.168.0.11:32400/manage/index.html ).
    Z tego co pamiętam poprzednio otwierało sie okno konfiguracyjne w celu ustawień multimediów.

    Macie pomysły?

    Pozdro
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.