1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

paczka traccar

Dyskusja w 'Inne źródła' rozpoczęta przez użytkownika river86, 12 Sierpień 2013.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Prawie sukces jest :) Paczka działa tylko bez zapisu :)
    Będę wieczorem na gg to się spiszemy i doinstalujemy bootstrap :)
     
  2. krissos
    Offline

    krissos Kierowca szefa Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    557
    Miejscowość:
    Zagłębie
    Local Time:
    04:55
    Oceny:
    +58 / 2 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ok Ja też zaraz wracam z wyprawy rowerowej i może uda się skończyć instalację

    Natapatalkane z S2

    Edycja
    Problem rozwiązany przy pomocy unr3al2 Dzięki
     
  3. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dodam tylko to, że bez paczek :
    Kod (Text):
    1. coreutils
    2. textutils
    3. gettext
    Aplikacja nie zapisuje pozycji.
     
  4. Lotrzyq
    Offline

    Lotrzyq Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213+
    Witam, wybaczcie proces odkopywania wątku paczki traccar. Jestem (nie)szczęsciwym posiadaczem synca 213+ na ppc. Pytanie brzmi czy istnieje szansa zainstalowania traccara na tymże syncu. Jak rozumiem na arma jest paczka, na Intela również, a czy jest opcja żeby to cudo zainstalować na syncu z ppc?
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Wymagana jest JAVA. Da się u ciebie ??
     
  6. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Lipa z tą apką :)
    Przynajmniej na adroidzie. Wczoraj leciałem trasę 700 km i zapisało ok 1/3 tej trasy.

    W momencie utraty połączenia na wiochach klient już nie nawiązywał jej samoczynnie lub robił to po 200 kilometrach :). Szkoda, że ta apka nie ma jakiegoś bufora zbierania pozycji telefonu w czasie braku połączenia z netem.
     
  7. river86
    Offline

    river86 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Cześć, czy sprawdzał ktoś działanie tej aplikacji na firmware 5.0?
     
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Sprawdzałem i działa.
    Obecnie z niej nie korzystam :)
     
  9. river86
    Offline

    river86 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzieki za info, jest to jeden z programów, który do tej pory powstrzymywał mnie przed aktualizacją ale już niedługo mnie to nie ominie ze względu na zakup nowych dysków.
     
  10. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Krissos obecnie korzysta z traccar na 5.0 i mu działa :)

    Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalk 4
     
  11. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    Byłbym (jednocześnie jestem przekonany, że nie tylko ja) bardzo szczęśliwy gdybym mógł nominować do medalu osobę, która umieściłaby odpowiedni, zwięzły i wyczerpujący post na ten temat w dziale Konfiguracja - Instrukcje "How To"
    :roll:
     
  12. krissos
    Offline

    krissos Kierowca szefa Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    557
    Miejscowość:
    Zagłębie
    Local Time:
    04:55
    Oceny:
    +58 / 2 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Działa i to dobrze z gps lokalizator i na telefonie z androidem :D
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

    Krótka instrujca :
    Instalujemy JAVE oraz pakiety przez SSH:
    Kod (Text):
    1.  
    2. /opt/bin/ipkg install gettext
    3. /opt/bin/ipkg install coreutils
    4. /opt/bin/ipkg install textutils
    5.  
    MYSQL musi być włączone
    Kolejnym krokiem jest instalacja paczki traccar z repozutorium :
    Kod (Text):
    1. http://update.10trum.de/packageupdate/getpackages.php
    lub z linka :
    http://sourceforge.net/projects/traccar-synology/files/Synology-x86/

    Wybieramy interesujące nas porty:
    enable Traccar Protocol log (only for debug) --Warto
    enable Port: 7777 - traccar Webinterface (recommended!) --Trzeba
    enable Port: 55005 - Android or IOS Client -- do aplikacji na telefon
    Reszta to urządzenia GPS jeśli posiadamy jakieś z listy.


    Robimy przekierowanie na routerze.
    Ja tylko mam przekierowanie portu 55005.
    Logi sprawdzam lokalnie :D

    Odpalamy traccar :http://ipsynka:7777/
    login admin i hasło admin
    Dodajemy urządzenie Nazwa oraz IMEI.

    Jak będą pytania może odpowiem jeśli będą znał odpowiedź :D
    Ze sportowym pozdrowieniem Unr3al2
    Koniec.

    26/05/2014 widziałem problem z pobraniem paczki dla atoma.
     
  14. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    04:55
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    hej,
    udało mi się zainstalować paczkę na synku, ale nie może mi zlokalizować telefonu,
    na htc port 55005, domena bez http://, gps włączony,
    Port 55005 w routerze przekierowany
    i nie wiem jak dalej ruszyć.
    jakieś sugestie ??
     
  15. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przekierowałeś ten port na routerze ??
     
  16. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    04:55
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    tak,
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie zauważyłem, że w pierwszym poście już to napisałeś :)
    Spróbuj wpisać adres ip, a nie domenę.
     
  18. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    04:55
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    po wpisaniu adres zamiast domeny ruszyło, THX!
    Zastanawia mnie tylko jak to odpalić z domeną, Ip-ka za jakiś czas mi zmienią....
    Korzystam obecnie z no-ip
     
  19. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Myślę, że to już wina aplikacji na androida.
    Może warto napisać do twórcy prośbę o dodanie domeny.

    EDIT:
    Interesuje kogoś aplikacja na androida, która pokaże ostatnią pozycję dla wybranego id_device dla aplikacji traccar??
    Bo nie wiem czy robić ją tylko pod swoją konfigurację.
     
  20. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    02:55
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Ja chętnie "przytulę" taką appkę ;)
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.