1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Oficjalny DSM 4.3

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 27 Sierpień 2013.

Ładowanie...
  1. taaatooo
    Offline

    taaatooo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Marzec 2013
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS713+
    aktualizacja w 99% przebiegła poprawnie.
    pod aktualizacja do "naprawy" lub przeinstalowania były paczki:
    Antyvir
    AudioStation
    PhotoStation
    VideoStation
     
  2. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dlatego zawsze zalecamy najpierw aktualizację spk a dopiero potem aktualizację DSM.
     
  3. adrkan
    Offline

    adrkan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Październik 2012
    Wiadomości:
    27
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    W swoim 213+ wcześniej miałem zajęte ok 20-25% ramu. W tej chwili po aktualizacji z 4.3 beta na 4.3 wzrosło to do... 70%.
    Włączyłem skanowanie antywirusowe w mail serwer to zajmuje 160MB (łącznie 6 procesów MailScanner). Do tego proces clamd zajmuje aż 184MB. Dwie funkcje i już zajęte sporo RAMu. A mam mało uruchomionych pakietów.

    Ma ktoś informację co to za proces clamd? Bardzo prosiłbym o informację.
     
  4. Busol
    Offline

    Busol Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Aktualizacja bezproblemowa. Po aktualizacji Naprawienie kilku pakietów i działa

    Czy ktoś może pomóc mi znaleźć to: (nowa cecha)

    Disk Usage Report: You can easily remove duplicated files in the disk usage report.
     
  5. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A probowales te 5 liter wpisac do google? No litosci... odpowiedzi masz na pierwszej stronie odpowiedzi z google, nawet bez wchodza do poszczegolnych stron.
     
  6. kozdracz
    Offline

    kozdracz Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Październik 2012
    Wiadomości:
    16
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam,

    Ja też poszukuje tego co kolega, ma ktoś jakieś pomysły?

     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: Oficjalny DSM 4.3

    Informacje systemu> RAPORTY

    Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Marucins
    Offline

    Marucins Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    23 Luty 2013
    Wiadomości:
    41
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Photo Station 6 to jakieś nieporozumienie.
    Lipa!
    Poprzedni "szkielet" był lepszy.
     
  9. Andy242
    Offline

    Andy242 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Po bezproblemowej aktualizacji zaczęło się ponowne indeksowanie zdjęć, którego niestety nie da rady przerwać (bo przycisk jest nieaktywny).

    Dodatkowo, po wejściu w "Aktualizację DSM" wyświetlany jest komunikat "Połączenie nie powiodło się. Sprawdź połączenie internetowe". Natomiast jeśli wejdę w "Ustawienia aktualizacji", kliknę Ok - pojawia się komunikat, że wersja DSM jest aktualna. Po ponownym wejściu w Aktualizację to samo i tak w kółko.
     
  10. adrkan
    Offline

    adrkan Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Październik 2012
    Wiadomości:
    27
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie pytałbym się, gdybym znalazł. Opanuj emocje, ponieważ nie sprawdziłeś tego co wyskakuje, a krytykujesz. Nie wnosisz nic do tematu. clamd wg większości to antywirus, ale sprawdziłem, nawet odinstalowanie nie zmniejsza ilości zużywanej pamięci.

    Jeżeli mowa o moim problemie to tak naprawdę nie ma tam raportu, który by określił, które procesy oraz aplikacje zużywają określone zasoby.

    A problem jednak jest w tym, o czym napisałem wcześniej i nigdzie w google nie jest to napisane, ponieważ funkcja została dodana w tej wersji. Skanowanie antywirusowe w mail serwer. To jest powodem wzrostu zapotrzebowania na pamięć RAM o 50% :)
     
  11. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: Oficjalny DSM 4.3

    W raportach można sprawdzić duble.(zdublowane pliki)

    Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Aktualizować czy nie aktualizować? Oto jest pytanie ;) Chyba jeszcze się wstrzymam.
     
  13. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: Oficjalny DSM 4.3

    Jak masz 4.2 to zostań przy niej do czasu kiedy synology nie da bebechów dla programistów ;)

    Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. darosw
    Offline

    darosw Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    30 Marzec 2013
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS216play
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    To chyba jakies cuda Ci się dzialy bo wszyscy narzekali ze w 4.3 beta nie działa, a zwiedziłem kilkanaście forum polskich i zagranicznych w poszukiwaniu rozwiązania i każdy pisal ze nie działa po przejściu na beta 4.3 dopiero jak teraz wyszlo 4.3 final to działa bo wlasnie sprawdziłem.

    Wiec napisz kolego jak to rozwiazales w becie bom ciekaw niezmiernie?
     
  15. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja sprawdziłem działanie z modemami 3G/LTE i już mogę powiedzieć ze z modemem LTE Huawei E3276 działa prawidłowo. Po podlaczeniu modemu połaczenie ustanowiło się automatycznie. Można ustawić aby Synek korzystał z internetu od tego polaczenia... Ale nie wiem co jeszcze się da więcej zrobić za pomocą modemu 3G. DObrze jakby np. jakos synek sprawdzal czy na LAN jest internet , jeśli nie ma to zalaczył modem LTE i przekazywal internet do całej sieci LAN. Ale to raczej chyba będzie nie możliwe.

    Na modemie LTE ZTE 821D nie działa bo sprawdziłem.



    PS
    wie ktoś gdzie przez konsole można wedytowac skroty do aplikacji w DSM pod rozwijanym menu, bo mam tam skrot do TVHEadenda i jest zly... otwiera nie strone konfiguracyjna TVHEadenda...
     
  16. darosw
    Offline

    darosw Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    30 Marzec 2013
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS216play
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sorry za dubla ale tez właśnie obyczailem ze mi ponownie indeksuje a ze mam kilkanaście tys. zdjęć to teraz będzie mulic z tydzień????

    Tez tak macie z tym indeksowaniem? I dlaczego w ogóle indeksuje znowu. Masakra jakaś, się wqrwilem na maxa teraz.
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: Oficjalny DSM 4.3

    Zawsze indeksuje po wgraniu nowego softu ;)

    Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nic nie robiłem, zawsze to u mnie działało, na 4.2, 4.3 beta i teraz na 4.3. Łączę się wtyczką do Total Commandera przez przepuszczony port. Działa na TC na kompie w pracy jak i w TC na fonie z androidem.
     
  19. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    485
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Na moim DS213+ wszystko na razie wygląda w porządku. W sumie chyba najszybsza aktualizacja ever. Robiłem koło 6-tej rano i zassało się wszystko błyskawicznie :)
     
  20. mannix
    Offline

    mannix System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    19 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    128
    Miejscowość:
    do 100 tys. mieszkańców
    Local Time:
    15:42
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+ (8GB)
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Re: Premiera DSM 4.3 na backupacademy.pl

    Przed chwilą zaktualizowałem soft Nas-a (DS-210+) do wersji 4.3 i mam takie pytanie - czy u was też po zainstalowaniu 4.3 przy użyciu funkcji aktualizacji oprogramowania pojawia się błąd "Połączenie nie powiodło się. Sprawdź połączenie internetowe"? To samo w centrum pakietów - pojawiły się aktualizacje 3 pakietów, ale przy każdym jest info "Błąd" przy próbie aktualizacji.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.