1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Oficjalny DSM 3.2-1922

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 6 Wrzesień 2011.

Ładowanie...
  1. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

    Jeśli kogoś znudziło już otwieranie aplikacji 3rd party prawym guzikiem myszki to można wymusić uruchamianie ich w nowym oknie/karcie przeglądarki. W katalogu /volume1/@appstore/ znajdują się wszystkie aplikacje dodatkowo zainstalowane w DSM. Zacznijmy np od ipkgweb.

    Za pomocą Midnight Commandera albo WinSCP edytujemy plik /volume1/@appstore/ipkgweb/ipkgweb/application.cfg.
    Kod (Text):
    1. text = IPKG Web
    2. description = A web interface to ipkg.
    3. type = embedded
    4. icon_16 = icon16.png
    5. icon_32 = icon32.png
    6. path = /webman/3rdparty/ipkgweb/package.cgi
    7.  
    8.  
    Zmieniamy embedded na popup. Odświeżamy okienko DSM klawiszem F5.

    Od teraz normalne kliknięcie lewym guzikiem myszki uruchomi program w nowym oknie/karcie przeglądarki.

    Można tak zmienić aplikacje 3rd party, np. IPKGWeb, Wake On Lan, Config File Editor, Current Connection, itp. Wystarczy edycja pliku application.cfg w katalogu aplikacji.

    Pozdrawiam

     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    867
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:11
    Oceny:
    +65 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenia co do najnowszego DSM?

    Dodano obsługę ściągajki z filserve itp. Niestety z nie wiadomej przyczyny prędkości w pobieraniu są dość słabe. Nie ma tez możliwości wznawiania ściągania pliku z powodu jakiegoś błędu.
     
  3. dtech
    Offline

    dtech Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Kwiecień 2011
    Wiadomości:
    46
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS412+
    Czy ktoś z was ma problem po akutalizacji z Synology Surveillance Station ?

    Teraz mi wysyła mi maila za kązdym razem jak kamera zmieni położenie w patrolu, przed aktualizacją wysyłał maila tylko ze zdjęciem co spowodowało aktywację patrolu.
     
  4. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    OpenERP

    OpenERP to wszechstronny pakiet open source aplikacji biznesowych, zawierający moduły sprzedaży, CRM, zarządzania projektami, zarządzania magazynami, produkcji, księgowości i kadr.

    http://www.synology.com/releaseNote_enu/OpenERP.php?lang=plk
     
  5. divemaster
    Offline

    divemaster Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    28 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Dla mnie ta wersja to jakaś porażka. (problemy pojawiły się już przy becie)
    Przestała działać mi drukarka. Mimo, że jest widziana (przez konwerter usb-lpt) to nie drukuje, z poprzednią wersją działała bez problemu.
    Synchronizacja z facebookiem... mimo, że jestem coraz mniej przekonany do facebooka- to skoro dodali funkcjonalność fajnie gdyby działało. Niestety mam błąd synchronizacji...
    Udostępnianie audio station.... działało - a teraz nie działa....
    Download Station, działało wcześniej, z tą wersją nie działa jak powinno. O co chodzi?

    Czy to czasami nie są błędy związane z firewallem i jego niewłaściwą pracą?
     
  6. luszczpawel
    Offline

    luszczpawel Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    219
    Local Time:
    17:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Witam

    Co do drukarki to się zgadzam - troszkę trwa ale drukuje - niestety jest poślizg paro sekundowy. Co do synchronizacji z FB to nie wiem nie mam tam konta.
     
  7. sp7dpt
    Offline

    sp7dpt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Luty 2010
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    W tej wersji DSM przestały działać porty RS232 na FTDI mimo iż drivery instalują się poprawnie. Komunikaty w dmesg
    wszystkie są poprawne i FTDI instaluje się na porcie ttyUSB0. Ale gdy tylko chce się go użyć wywala taki błąd:

    Kod (Text):
    1. ftdi_sio ttyUSB0: ftdi_submit_read_urb - failed submitting read urb, error -22
    Czy ktoś wie co można z tym zrobić aby przywrócić działanie RS232 na tym DSM?
     
  8. sq7fgv
    Offline

    sq7fgv Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212+
    Problem z FTDI udało mi się rozwiązać :)
    Skompilowałem moduły z nowych źródeł synology.
    Moduły dla DS210j dostępne są pod adresem http://www.landisk.tk/synology/
    Pozdrawiam
     
  9. sp7dpt
    Offline

    sp7dpt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Luty 2010
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  10. aplukasz
    Offline

    aplukasz Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
    Wracając do drukowania przez 3.2.1922 to rozwaliło mnie to totalnie.
    Podpiętą mam HP LJ2200 i od prawie 3 lat działała bez zarzutu a po aktualizacji kapilca.
    To znaczy wydruk wychodzi ale nie po paru sekundach lecz po około minucie do dwóch parodia, w sieci mam kilka komputerów w biurze i czekanie na wydruki jest jakąś pomyłką.
    Ciekawe czy nowszy dsm jak wyjdzie to coś zmieni, jak dla mnie to w tym sprzęcie przestała działać jedna z ważniejszych funkcji.

    Póki co zmusiło mnie to do wydania kasy na kartę jetdirect i zabudowania jej do drukarki.

    Tak z ciekawości - opanował ktoś ten problem ?
     
  11. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  12. siwyyy77
    Offline

    siwyyy77 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Październik 2009
    Wiadomości:
    112
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A do DS211j którą poprawkę instalować ?
     
  13. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:11
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
  14. siwyyy77
    Offline

    siwyyy77 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Październik 2009
    Wiadomości:
    112
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  15. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:11
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    tam leży nowe firmware 1924 nie 1922 do 211j
    zapewne ma nie tylko "łatę "
     
  16. siwyyy77
    Offline

    siwyyy77 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    22 Październik 2009
    Wiadomości:
    112
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Tylko czemu na forum o nim cisza i nawet na angielskiej stronie nic o tym nie ma ?
     
  17. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:11
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    hmm ... nie wiem
    "wylukałem" -zainstalowałem ... i działa ..i tak się przedstawia (1924)
     
  18. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Bo to jest wewnętrzny FTP, na którym pojawiają się czasem poprawki do zgłoszonych supportowi problemów.
     
  19. aplukasz
    Offline

    aplukasz Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Sierpień 2010
    Wiadomości:
    95
    Local Time:
    15:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1513+
    Plik:6180.pat
    Plik:6281-6282.pat
    Plik:824x.pat
    Plik:853x.pat
    Plik:854x.pat
    Plik:bromolow.pat
    Plik:ppc.pat
    Plik:x64-x86.pat

    No i ja mam w DS109 a jedyne co znalazłem to info że mój proc to "1.2 GHz (32 bitowy)" :lol: :lol:

    Więc dopomóż co mam zassać i zainstalować i może co bym drugi raz nie robił z siebie kaleki 8-) powiedz jak to zainstalować, tzn normalnie tak jak aktualizację dsm-a ?
     
  20. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.