1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nowy model DS215j

Dyskusja w 'Nowości i Nagrody' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 19 Listopad 2014.

Ładowanie...
  1. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

    Oto specyfikacja nowego modelu Synology DS215j, który niedługo pojawi się w sprzedaży:



    Pozdrawiam
     

    Załączone pliki:

  2. Tommek
    Offline

    Tommek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    3 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    17:03
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51 802.11n
    Czy sprzedaż DS215j w Polsce ruszy jeszcze w tym roku?
     
  3. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:03
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Tak, w przyszłym tygodniu
     
  4. Barti
    Offline

    Barti Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Listopad 2014
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    15:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Synology DS215j
    Ciekawe, w jakiej będzie cenie...
    Podejrzewam, że pewnie w granicach "tauzena". :roll:
     
  5. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:03
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Będą w cenie DS213j czyli 140EUR+VAT
     
  6. Barti
    Offline

    Barti Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Listopad 2014
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    15:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Synology DS215j
    No to jeszcze nie byłoby tak źle. ;)
    Jest to serwer dwudyskowy. Rozumiem, że po jego zakupie można w nim zamontować tylko jeden dysk? Przynajmniej na początek... :roll:
     
  7. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:03
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Tak możesz zainstalować jeden dysk i później dodać kolejny, ale najlepiej od razu dwa dyski i skonfigurować RAID 1
     
  8. Barti
    Offline

    Barti Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Listopad 2014
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    15:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Synology DS215j
    OK, dzięki! :)
    Na początek wolałbym jednak zakupić tylko jeden dysk. Nie ukrywam, że ze względu na koszty. I dopiero w późniejszym czasie ewentualnie dołożyć sobie jeszcze jeden dysk. Dlatego chciałem wiedzieć, czy jest możliwe korzystanie z Synka dwydyskowego, w którym zainstalowany jest tylko jeden dysk.
    Tak w ogóle to czekam, kiedy w końcu będzie w sprzedaży ten model DS215j, gdyż obecnie zastanawiam się też nad nim, a na oku mam jeszcze podobny, ale jednodyskowy model DS115j i waham się, który wybrać... :roll:
     
  9. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:03
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Dwa dyski to dwa, więc jak masz kasę to bierz DS215j
     
  10. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  11. Barti
    Offline

    Barti Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Listopad 2014
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    15:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Synology DS215j
    Czy model DS215j posiada złącze eSATA?
    Bo w artykule pod ww. linkiem taką informację podają, jednak w specyfikacji tego modelu, a także na jego zdjęciach, tego nie widać. Są tylko dwa porty USB, w tym jeden w wersji 3.0. :roll:
     
  12. Krwiak
    Offline

    Krwiak SysOp Administrator

    Dołączył:
    27 Maj 2008
    Wiadomości:
    2 415
    Local Time:
    17:03
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    1
    Zapytałem u źródła tj. w Synology zobaczymy co odpiszą.

    EDIT: Nie ma portu eSATA, wpis został już poprawiony
     

Poleć tę stronę