1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nowy firmware DSM 4.2-3211

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 18 Kwiecień 2013.

Ładowanie...
  1. nikersik
    Offline

    nikersik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Marzec 2012
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Potwierdzam - brak temperatury
     
  2. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    Status termiczny wyświetla temperaturę wewnątrz obudowy.
     

    Załączone pliki:

    • temp.
      temp.png
      Rozmiar pliku:
      4,5 KB
      Wyświetleń:
      94
      MD5 Sum:
      0cc574faeff9518d609fdb1b37913c74
  3. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Popraw ten załącznik.
    Najlepsze jest to że w RS2212RP+ wskaźnik temp systemu jest a w DS211j nie.
     
  4. Fixer
    Offline

    Fixer Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    2 Luty 2013
    Wiadomości:
    396
    Miejscowość:
    TG
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    zaktualizowane... poszło bez problemów, paczki działają
     
  5. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    ...a co nie tak z załącznikiem, to zwykły TIFF ?
     
  6. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    chociaż to że nie każda dobrze obsługuje ten forma. Na operze nic nie mogę z nim zrobić. Na chromie udało się ściągnąć i zobaczyć ale to tylko życie innym utrudniasz innym życie.
     
  7. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    @towi: popraw załącznik.
     
  8. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Brakuje statusu termicznego
     

    Załączone pliki:

    • 1status.
      1status.png
      Rozmiar pliku:
      1,2 KB
      Wyświetleń:
      138
      MD5 Sum:
      f4e8f36996c953e07c12c09f8ebc9509
  9. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja mam Chrome i załącznik w tiff mi się nie wyświetlał.
     
  10. niewiesznic
    Offline

    niewiesznic Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    24 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1 171
    Miejscowość:
    Internet
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS210j/DS211+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zainstalowałem w obydwu swoich DS'ach.
    Działa. Zmian nie zauważyłem. Co do szybkości, to swoim subiektywnym odczuciom związanym ze zmianą na nowszy DSM nie wierzę. :D
    Ikony z informacją dot. temperatury są dostępne.
     
  11. towi
    Offline

    towi System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    112
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112+
    Załącznik poprawiony ... dlatego używam Apple aby wszystko działało :) , taka mała dygresja i proszę nie kontynuować tej opinii w tym dziale :)

    Odnośnie braku wskaźnika termicznego, czy na różnych przeglądarkach Wam nie pokazuje (IE, FF, Opera, Chrome, Safari ) ?
     
  12. redi
    Offline

    redi Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    613
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS109, DS213+, DS415+
    U mnie w 213+ był i jest zaś w 109 nigdy go nie było i teraz też niema.
     
  13. kasiarz
    Offline

    kasiarz System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    164
    Miejscowość:
    Prospect Heights
    Local Time:
    21:58
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS211j, DS107e, DS112j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    W DS211j nigdy nie bylo statusu termicznego http://pronas.pl/ds211j-temperatura-procesora-t1948.html
     
  14. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jestem pewien że temperatura systemu tam była.
    Proszę (wystarczy poszukać) https://forum.synology.com/enu/viewtopic ... 40&t=39002 Albo to jest zamierzone albo błąd DSM.
    Status terminy miały modele przed serią 11 wiec to mało prawdopodobne żeby tą opcję wyłączyli. Ciekawe czy system monitoruje temperaturę systemu pomimo że jej nie widać.
     
  15. hak71
    Offline

    hak71 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Listopad 2012
    Wiadomości:
    6
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+ 2GB RAM
    Ethernet:
    null
    null null
    U mnie w DS 412+ też brak wskazania temperatury. Ale po najechaniu kursorem myszy temperatura się pojawia.
     

    Załączone pliki:

    • Status.
      Status.jpg
      Rozmiar pliku:
      20,7 KB
      Wyświetleń:
      128
      MD5 Sum:
      2a10291b999315a1c427e7bc6c5277a8
  16. kasiarz
    Offline

    kasiarz System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    164
    Miejscowość:
    Prospect Heights
    Local Time:
    21:58
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS211j, DS107e, DS112j
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x53 100 GbE
    Nie wystarczy poszukać trzeba tez przeczytać w linku z wątku właśnie pisze ze w niektórych nie ma tego statusu i właśnie w DS211j go nie ma i nie było.
     
  17. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Jest ok tak było. Po najechaniu kursorem pokazywała się temperatura.
    Mówię ci że miałem w poprzedniej wersji DSM informacje o temperaturze systemu. Zadam pytanie do supportu. Może oni coś więcej wiedzą.
    Fakt faktem od wersji DSM 3.2 włączyłem ten model synka może 5-8 razy i najczęściej na ok 1-2 godziny by wrzucić dane. W tym czasie nie sprawdzałem co i jak. Ale do informacji o systemie wchodziłem wiec rzuciło by mi się to oczy szybko tym bardziej że mam także model: DS1511+ i RS2212RP+
     
  18. eject
    Offline

    eject Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    323
    Miejscowość:
    Bydgoszcz
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS109+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    po instalacji z 4.1 na 4.2-3211 padła mi cała poczta nie pomaga włączanie/wyłączanie pakietów i synka od nowa właśnie przeinstalowuje mailstation i mail server od nowa mam nadzieje że pomoże ;/




    niestety nadal nie działa, teraz chociaż pojawia się ekran logowania ale prawidłowa para loginu i hasła i tak nie pozwala się zalogować :/ jakieś pomysły jak to rozwiązać?
     
  19. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 042
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    04:58
    Oceny:
    +36 / 1 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wywala ci błąd hasła czy napis trwa logowanie i na tym wisi?
    Jak to drugie to użyj innej przeglądarki mam to samo na operze. Raz wejdzie a raz nie.
    Jeśli masz to pierwsze to może system antywłamaniowy zadziałał.
    Spróbuj zmienić sobie IP komputera i sprawdzić. Jak dalej to samo zto z tyłu obudowy masz przycisk reset. Przytrzymaj go aż zapiszczy. Zresetuje się hasło administratora, adres IP jak i zostaną wyłączone wszelkie role w firewall-u.
     
  20. zangieff
    Offline

    zangieff Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Lipiec 2012
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    02:58
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Dziwna sprawa z DL station

    Posiadam router dlinka z wgranym DD-WRT. Wszystko pięknie ładnie śmigało do czasu aktualizacji do najnowszego firmware na synku.
    Ściągam dwa pliki, nagle tracę ping do mojego WANU, ping jest " dziurawy " . Patrzę co się dzieje, Wbijam się na router który rusza się jak mucha w smole, patrzę a tam ustawienie max connections = 4096 jest zapchane.

    Router mi się zaczyna wieszać, dopóki nie wyłączę ściąganie tych dwóch plików w synku. W ustawieniach BT próbuję nastawić max connections na 50 zamiast 100(default u mnie) ale to nic nie daje, dalej jest 100 węzłów.

    Poza tym modyfikacja " max download speed " w kliencie nic nie zmienia, a do tej pory działała cudnie. Teraz właśnie widzę że za cholerę nie mogę się połączyć z moim domem, nie idą pingi aż się boję wracać do domu ...
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.