1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nowy firmware DSM 4.2-3202

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 4 Marzec 2013.

Ładowanie...
  1. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Tzn ruszył ci bluetooth ?
     
  2. koRnac
    Offline

    koRnac Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Potwierdzam problem. Też dostałem zapewnienie, że w finalnej wersji ten moduł BT będzie działał a tak nie jest.
     
  3. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Melduję posłusznie, że pobrałem v 4.2 i zaraz biorę się za instalację.

    A co to za babol !?


    zaraz się okaże że firewall nie działa...
     

    Załączone pliki:

    • ble.
      ble.jpg
      Rozmiar pliku:
      18,9 KB
      Wyświetleń:
      201
      MD5 Sum:
      d576cba224b63c0b862fac157900589c
  4. lidi
    Offline

    lidi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    U mnie dwa dni temu aktualizacja po bólach się udała poza aktualizacją pakietów. Tylko Photo Station poszedł. Pierwszy raz jest taki problem.
    O cicho bo się ruszyło. Ale trzeba próbować wiele razy.
     
  5. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    IP nie może mieć 0 (zero) na końcu.
     
  6. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mi nie wykrywa dwóch kart DVB-T, co wcześniej były widoczne w Video Station :-(
     
  7. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja wczoraj sprawdzałem z karta DVB-T AverMedia A835 której nie ma w liscie zgodnosci Synology i działa... Tylko ze nie znajduje wszystkich kanałów... Tzb mam tv z kablówki co nadaje w sygnale DVB-T i jak wybrałem swoje województwo to znalazło z 85 kanałów bo tyle mam w kablowce tylko chyba ok 12 kanałów... Nie wiem czemu. Pewnie do województwa moze jakos zakres jest przypisany...

    Napisałem do supportu kazali mi wyslac log kernela. Juz to zrobiłem... Jak cos bede wiedział dam znać...
     
  8. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Dlaczego nie może ? przecież to jest adres podsieci.
     
  9. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Oczywiście, że w podsieci może, ale Ty masz na zrzucie zero w polu IP.
     
  10. Magnetar
    Offline

    Magnetar Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    17 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    547
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    DS110j
    Ale petarda :shock: :o :o :shock: przy włączonej smb2 hehe :s kuwa idę zamknąć okno żeby mi synek nie wyleciał... i tu mnie zaskoczyli :lol:
     
  11. 2pac76
    Offline

    2pac76 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Marzec 2013
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213+
    witam

    od aktualizacji mam problem z hibernacja systemu


    czy ktos ma podobny problem?
     
  12. steel
    Offline

    steel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+, Xpenology na N54L
    Dopisz sobie częstotliwości na których nadaje twoja kablówka.
    Lokalizacja plików z województw /volume1/@appstore/VideoStation/etc/synodvb_t/Poland/
     
  13. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Kanały z kablowki mam na calym zakresie rozlozone...

    W jaki sposob to dopisac ?


    Zalecacie aby w uzytku domowym ustawic jakis czas na hibernacje dyskow wewnetrznych ? Nie wiem czy jak dyski przechodza w hibernacje to bardziej sie niszcza... i czy lepiej jak hibernacja jest wylaczona a dyski chodza na normalnych obrotach 24h.

    A to odpowiedź jaka dostałem od supportu dotyczącą działania bluetooth:
    Kod (Text):
    1. According to the debug.dat file, his phone GT-I9300 with Bluetooth address 14:89:xx:xx:xx:xx was found and recorded in /var/lib/bluetooth/00_02_72_xx_xx_xx/names. But the Bluetooth feature in DSM 4.2 is only for playing music from DiskStation to Bluetooth audio device which has audio-sink profile (A2DP). Therefore, other Bluetooth devices which have no audio-sink profile such as mobile devices will not be displayed on the Bluetooth control panel
    Normalnie głupota. Najwyższy model samsunga i nie ma niby obsługi A2DP chyba żarty...
     
  14. steel
    Offline

    steel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    9 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+, Xpenology na N54L
    Musisz wiedzieć na jakich częstotliwościach / kanałach nadaje twoja kablówka. Lokalizację plików z województwami podałem wcześniej.
    Tu masz zawartość mojego pliku dla województwa śląskiego dodatkowo z racji że do granicy nie mam zbyt daleko dodałem częstotliwości nadajników (Mux) Czech i po ponownym przeskanowaniu doszło kilka programów TV i radiowych Czeskich nadawanych w MPEG 2
    W twoim przypadku będzie wyglądało to bardzo podobnie z tą różnicą że moim źródłem sygnału jest antena dachowa http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html a w twoim kablówka
    Kod (Text):
    1.  
    2. T 586000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    3. T 610000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    4. T 618000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    5. T 634000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    6. T 698000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    7. T 714000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    8. T 746000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    9. T 802000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    10. T 738000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    11. T 602000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    12. T 690000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    13. T 530000000 8MHz AUTO NONE AUTO AUTO AUTO NONE
    Jak edytować pliki przez Telnet lub SSH znajdziesz na forum.
     
  15. mrskoku
    Offline

    mrskoku System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Synology:
    DS412+
    Re: Odp: Nowy firmware DSM 4.2-3202


    Nie wybieraj swojego regionu tylko kraj - auto, region - default.

    Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
     
  16. Gordon10
    Offline

    Gordon10 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    41
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie po aktualizacji nie wykonuje automatycznie kopii zapasowych... Musiałem zrobić ręcznie. Zobaczę jeszcze jak będzie za tydzień. Myślicie, że sam restart pomoże?
     
  17. KoDa
    Offline

    KoDa Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    69
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411slim
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Rzeczywiście potwierdzam problem - do tego "poprzestawiały" mi się harmonogramy :s

    Gordon10 miałeś może zainstalowana paczke Cronjob editor ?
     
  18. Gordon10
    Offline

    Gordon10 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    41
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Nie mam zainstalowanej tej paczki, harmonogramy są w porządku, ale kopia się nie wykonuje, może trzeba ustawić zadania od nowa...
     
  19. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    485
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Zanim zaczniesz ustawiać, puść je z ręki. Też miałem ten problem ale wygląda na to, że po ręcznym odpaleniu coś się odblokowało (tudzież dopisało gdzie trzeba :)) i poprzedniego wieczora poszły mi wszystkie zadania zgodnie z harmonogramem. Mam nadzieję, że dziś też pójdą. Nie restartowałem Synka.


    CoSTa | http://costa.info.pl
     
  20. Gordon10
    Offline

    Gordon10 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    41
    Local Time:
    02:35
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS716+II
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dzięki za informację :) Poczekam i zobaczę. Mam nadzieję, że u mnie też się odblokuje, bo nie ma sensu mieszać w tych ustawieniach.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.