1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nowy Firmware DSM 4.1-2647

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika mikhnal, 2 Październik 2012.

Ładowanie...
  1. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W Panelu sterowania > DDNS masz podany zewnętrzny adres IP Twojego Synka. Spróbuj wejść w przez http://ip_zewn/wordpress

    Może router czegoś nie przepuszcza? Konfigurowałeś router ręcznie czy za pomocą EZ-Internet?
     
  2. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Sprawdź, co ci się pojawia po wpisaniu http://nazwa_ddns:port_synka/ oraz sprawdź czy masz wszystko poprawnie wpisane w Usługi www/wirtualny host
     
  3. JacekS
    Offline

    JacekS Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    Router wszystko przepuszcza co ma przepuszczać, konfigurowałem go ręcznie, bo EZ-Internet go nie zna. Zresztą nie ufam automatom a od wejścia po IP to zaczynałem diagnostykę. Z zewnątrz jakby był wyłączony, w LAN'ie działa poprawnie z małym wyjątkiem: nie da się wejść na wordpress'owski wp-admin przekroczony czas odpowiedzi strony. Coś ta poprawka złego zrobiła i nie wiem co.
     
  4. JacekS
    Offline

    JacekS Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P 1 GbE
    Znalazłem przyczynę o włos od powrotu do wcześniejszej wersji !!!
    Skurczybyk zmienił IP diskstation.
    Ciekawe czy komuś jeszcze zdarzyło się coś podobnego ?
     
  5. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie znasz dnia ani godziny, kiedy provider zmieni Ci IP...
     
  6. ptyku
    Offline

    ptyku Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Luty 2011
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j, DS213
    a hibernacja dalej nie działa poprawnie (ds213)
     
  7. zbyszekg46
    Offline

    zbyszekg46 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Październik 2012
    Wiadomości:
    13
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j, DS214+DS916+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Witam.
    Jestem tu poraz pierwszy wiec z góry przepraszam za gafy.
    Mam taki problem.
    Po aktualizacji dsm 4.1-2647 mój serwerek DS212j przestał być widoczny w sieci wewnętrznej jako serwer multimedialny.
    Nie widzi go tv samsung ani mój komputerek poprzez All Share samsunga.
    W sieci normalnie go widzę i mogę dostać się do jego katalogów.
    Oczywiście widzę go przez www i mogę nim zarzadzac.
    Jakieś sugestie co zrobić ?
    Nadmieniam że nie jestem biegłym informatykiem.
     
  8. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    Sprawdz czy masz wlaczona usluge media server: package center - media server - status: running. Czesto zdarza sie, ze ta usluga sie wylacza i wtedy DLNA jest niewidoczne.
     
  9. zbyszekg46
    Offline

    zbyszekg46 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Październik 2012
    Wiadomości:
    13
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j, DS214+DS916+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    W tym problem właśnie że wszystko jest włączone i skonfigurowane aby DLNA było widoczne. Chyba że o czymś nie wiem. Media server jest w stanie "Działa".
     
  10. 3r3rc3
    Offline

    3r3rc3 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1511+; DS1512+
    A Plex serwer dziala? (jesli oczywiscie moze na tej wersji DSa). Ja po jednym z upgradow mialem podobnie. Nie pamietam juz co zrobilem. Chyba reinstalacje media serwera i restart.
     
  11. zbyszekg46
    Offline

    zbyszekg46 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Październik 2012
    Wiadomości:
    13
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212j, DS214+DS916+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Witam. Plex serwer też nie działał. Ale wszystko już wróciło do normy. Zatrzymałem wszystkie pakiety, odinstalowałem media serwer, restart serwera, i instalacja mediaserwera. Po tym uruchomiłem resztę i wszystko gra. Dzięki za pomoc.
     
  12. balegro
    Offline

    balegro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Październik 2012
    Wiadomości:
    7
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Witam, czy możecie mi pomóc z logowaniem do DSM, po aktualizacji firmware iPad z ios6 nie loguje sie na serwer.
    Dzięki.
     
  13. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: Odp: Nowy Firmware DSM 4.1-2647

    Opisz dokładnie jakie masz ustawienia.

    Wysłane z mojego GT-I9100
     
  14. balegro
    Offline

    balegro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Październik 2012
    Wiadomości:
    7
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Nic w ustawieniach nie zmieniałem, server jest w sieci lokalnej iPad także, ten z iOS 5 loguje się przez Safari bez problemu a drugi z iOS 6 wyświetla komunikat o błędnej nazwie użytkownika lub hasła.
     
  15. radek1234
    Offline

    radek1234 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Marzec 2012
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    DS 212j
    Hibernacja nie działa. Procek pracuje na 100% cały czas.
    Czy można zastosować wcześniejszą łatkę na hibernację?
    Pozdro
     
  16. bandzior79
    Offline

    bandzior79 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Listopad 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Witam
    Niestety mój DS110j podczas aktualizacji zawiesił się i przestał odpowiadać na jakiekolwiek próby połączenia się oraz wszelkie przyciski.
    Po odłączeniu od prądu i ponowny podłączeniu niestety już się nie podniósł, miga tylko niebieska dioda i LAN.
    SA też go nie wykrywa.
    Czy istnieje jakakolwiek możliwość postawienia go na nogi czy już tylko serwis?

    Pozdro
     
  17. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    485
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Reset ustawień? Przyciskiem z tyłu obudowy (w instrukcji będzie dokładnie gdzie to leży) drania i może wstanie. Powodzenia!


    CoSTa | http://costa.info.pl
     
  18. bandzior79
    Offline

    bandzior79 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Listopad 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS110j
    Dzięki za odpowiedź
    Niestety nie reaguje na reset z tyłu obudowy, status dalej bez zmian.
    Zostaje tylko serwis?
     
  19. marcusp
    Offline

    marcusp Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    8 Marzec 2011
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Potwierdzam problem z iPadem i iPhone, oba iOS 6 - przy próbie zalogowania na synology dostaję komunikat o błędnej nazwie użytkownika lub haśle. Logowanie z w/w przez SSH działa bez problemu.
     
  20. CoSTa
    Offline

    CoSTa Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    13 Luty 2012
    Wiadomości:
    485
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mrugająca niebieska dioda niestety nie wróży dobrze. U mnie skończyło się na serwisie i wymianie płyty głównej ale to po wywaleniu korków się działo i nic poza niebieską diodą mi nie mrugnęło nawet. Niestety bez serwisu się chyba nie obędzie :/


    CoSTa | http://costa.info.pl
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.