1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nowy firmware - 5.1-5022

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika JJldn, 12 Styczeń 2015.

Ładowanie...
  1. Barti
    Offline

    Barti Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Listopad 2014
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Synology DS215j
    U mnie również ostatnia aktualizacja "poszła" bez problemów.
    Tak, jak poprzednio, tym razem również nie był wymagany restart serwerka, ale mimo to sam go tak na wszelki wypadek zrobiłem. :)
     
  2. pbrud
    Offline

    pbrud Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS-214+
    u mnie bezproblemowo przy braku niestandardowych aplikacji na Synku.
     
  3. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Probowales zresetowac haslo w MariaDB?
     
  4. lukaszny
    Offline

    lukaszny Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112j
    Ostatecznie udało się zresetować hasło przez PuTTY. Reset hasła w MariaDb przez centrum pakietów kończył się niepowodzeniem - zupełnie nie reagował na przycisk resetu hasła.

    Ale jeszcze coś jest nie tak - nie wpuszcza mnie do bazy przez zewnętrzne IP. Wywala mi błąd mysql 28000
     
  5. AMA
    Offline

    AMA Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Styczeń 2011
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS211+
    U mnie poszło bez problemów. Ale nadal nie można w odtwarzaczu wideo odtwarzać plikow z rozszerzeniem avi. Skandal.
    Andrzej
     
  6. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    U mnie czysto i płynnie jednak syslog dalej działa jak działał..
    Bynajmniej u mnie na ds214+ a na ds212j nie sprawdzałem od czasu migracji głównego servera na ds214+..
     
  7. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 012
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @Hisashi150 syslog dalej źle działa.
     
  8. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE
    hmm pod bętą 5.2 jest troszkę lepiej..
     
  9. trustworthy
    Offline

    trustworthy Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    404
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Czy po aktualizacji DSM do wersji 5.1-5022 Update 3 nie macie problemów z żadnymi paczkami?
    Ja niestety mam - z Download Station - wszystko niby jest OK, dodaje zadania pobierania, ale przy każdym wyskakuje błąd: "czas zwłoki połączenia minął".
    Nic nie zmieniałem, nie wiem, o co może chodzić... Macie jakieś wskazówki? DNS i brama OK.
    Na razie widzę problem jedynie z DS i dodawaniem zadań pobierania.
    Sprawdziłem porty - na http://www.canyouseeme.org/ widzę taki komunikat przy porcie 16881: Reason: Connection refused

    Czy to oznacza, że ISP zablokował port? UPC twierdzi, że nie...
     
  10. konet
    Offline

    konet Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    18 Maj 2013
    Wiadomości:
    35
    Miejscowość:
    Düsseldorf
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 1815+ 8 GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie tez troche od jakiegos czasu sypie sie Downloader. Czasem (prawie za kazdym razem) jak sciagam pliki to zamiast calego pliku to sciagnie mi cos co ma 26 kb i pisze ze gotowe. Musze wtedy jeszcze raz wlaziac na plik, wrzucac go do sciagania i wtedy zaciagnie normalnie.
     
  11. trustworthy
    Offline

    trustworthy Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    404
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    No i padł nawet dostęp z zewnątrz... Wspaniale.
    Zmapowane dyski działają, po LANie mogę się dostać.
    Z zewnątrz nie - strona internetowa nie jest dostępna.

    Ale IP zostało zarejestrowane w usłudze DDNS Synology.

    Chyba ta wersja softu jest do bani...
     
  12. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 012
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @trustworthy raczej router i ustawienia w sieci.
     
  13. konet
    Offline

    konet Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    18 Maj 2013
    Wiadomości:
    35
    Miejscowość:
    Düsseldorf
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 1815+ 8 GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ustaw moze dns w synku na 8.8.8.8
     
  14. trustworthy
    Offline

    trustworthy Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    404
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    @Przemuss, w ustawieniach routera nic nie zmieniałem.
    Sprzęt od roku co najmniej nie ruszany.
    Download Station wysypał się po aktualizacji paczki do wersji Beta.
    DNS w serwerze i na routerze ustawiony googlowski.

    [Edit] na eMule wszystko działa.Problem jest tylko z BT.
     
  15. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 012
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @trustworthy moja odpowiedz dotyczyła:
     
  16. trustworthy
    Offline

    trustworthy Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    404
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Shit, sorry! Wywalało mi wczoraj masę błędów. Prawdopodobnie pomógł kilkakrotny restart modemu.
    Mam modem-router. W UPC twierdzili, że nie widzą, aby modem był aktywny.
    Po kilkukrotnym restarcie dostęp do synka mam, ale BT w Download Station nadal nie działa.
    Jak sprawdzam port 16881 online, to mam info: odmowa połączenia.
     
  17. Robssson
    Offline

    Robssson Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    witam wszystkich

    od dwóch dni mam dziwną sytuację z moim ds212j. Zainstalowany 5.1-5022 jednak w linijce status mam cały czas na czerwono "system jest zajęty" miałem ustawione automatyczne aktualizacje. Nie mogę zrestartować ani wyłączyć serwera, przy każdej takiej próbie informuje mnie że trwa aktualizacja. System niby działa ale coś jest nie tak. Ma ktoś jakąś radę? Mam go wyłączyć wtyczką? :)
     
  18. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 012
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    SysLog jak nie działał tak nie działa. Poszło kolejne zgłoszenie ale jestem wręcz pewien że zaproponują wgrać DSM na nowo czego oczywiście nie uczynię.
     
  19. jurekt49
    Offline

    jurekt49 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS213
    Dokładnie miałem to samo w moim DS213 po aktualizacji update 2.
    Wyłączenie z prądu pomogło, system wrócił do poprzedniej wersji DSM.
     
  20. Robssson
    Offline

    Robssson Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    12:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212j
    Zadziałało :) system wrócił do poprzedniej wersji, dzięki serdeczne.
     

Poleć tę stronę