1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nowy firmware - 5.1-5022

Dyskusja w 'Firmware (Dyskusja)' rozpoczęta przez użytkownika JJldn, 12 Styczeń 2015.

Ładowanie...
  1. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    14:38
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    SysLog jaki był taki jest skopany. To już ponad 2 miesiące i nie potrafią lub nie chcą tego naprawić.
     
  2. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Z całym szacunkiem do wsparcia ale tam ludzie sobie nie radzą.

    Kod (Text):
    1. Dear. Mr Unr3al2.
    2.  
    3. You have installed on your device add-ons and third party packages. This is not supported in any way by us, this packasges change or delete settings of DSM. Also uninstall this add-on packages will not usually correct the wrong values on the operating system. Your current problems can result from these additional packages.
    4. Please proceed as follows:
    5.  
    6. 1. Disable the third-party packages and check if the problem continues
    7. if no success,
    8. 2. Uninstall the third-party packages and check if the problem continues
    9. if no success,
    10. 3. It is resetting the DSM and check whether the problem still
    11.  
    12. For information on resetting the DiskStation can be found here: http://www.synology.com/de-de/support/tutorials/493
    13.  
    14. Best regards,
    15.  
    16. Ercan Cimen
    17. Technical Support Engineer
     
  3. michau
    Offline

    michau Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    12 Listopad 2009
    Wiadomości:
    780
    Miejscowość:
    Mińsk Mazowiecki
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS1515+ 6GB RAM
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    DS1515+ nie znajduje aktualizacji :)
     
  4. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    14:38
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @unr3al2 odnoszę wrażenie że dopiero jak wgrasz czysty system przyjmują do wiadomości że faktycznie jest z czymś problem.
     
  5. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    @Przemuss: Zadałem im teraz pytanie czy jako support potrafią uruchomić odbieranie logów od innych urządzeń?? Jeśli mają z tym problem niech skontaktują się z działem marketingu.
     
  6. Przemuss
    Offline

    Przemuss Master+ Architect Q's Excellence

    Dołączył:
    11 Październik 2011
    Wiadomości:
    2 007
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    14:38
    Oceny:
    +36 / 0 / -0
    Followers:
    3
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j; DS1511+; RS2212RP+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @unr3al2 słuszne pytanie:D Sprawdziłem zapisywanie logów do jednego wora na DSM 5.1-5022u2 że to niby działa dobrze. Niestety działa tak samo jak przy podziale na urządzenia (tysiące plików).
    Co ciekawe! Synek nie potrafi usunąć wszystkich plików jakie zostaną stworzone.
     
  7. Barti
    Offline

    Barti Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Listopad 2014
    Wiadomości:
    53
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Synology DS215j
    Na moim DS215j aktualizacja przebiegła bez żadnych problemów. :)
    Zauważyłem, że po tej aktualizacji nie było nawet wymagane ponowne uruchomienie serwerka. ;) Pojawił się tylko komunikat, czy odświeżyć stronę. Po wybraniu "Tak" ponownie pojawił się ekran panelu administracyjnego systemu DSM.
    Nie trzeba było nawet logować się ponownie do DSM.
    Ale ja, tak na wszelki wypadek, dodatkowo ręcznie (za pomocą odpowiedniej opcji w DSM) zrestartowałem mojego Synka.
     
  8. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @Barti
    Zuch ;)

    Sent from my Moto G
     
  9. Lukins
    Offline

    Lukins Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    98
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 415+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No brawo Bartku!
     
  10. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    462
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Dzisiaj także zaktualizowałem 5.1-5022 do Update 2. Faktycznie, tak jak napisał @Barti, serwer nie zrestartował się, czas uptime nie został wyzerowany. Poza tym u mnie wszyscy (chyba) zdrowi, tzn. póki co nie zauważyłem, aby z Synkiem działo się coś złego.
     
  11. muzg
    Offline

    muzg Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Listopad 2014
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Pozazdrościć tylko bezproblemowej aktualizacji...
    Niestety nie mogę tego potwierdzić - aktualizowało się automatycznie i z jakiegoś powodu skończyło się na zwieszeniu synka... nawet wciskanie Resetu nie pomagało...
    I wydawało mi się, że wszystko działa ok... VideoStation, DownloadStation, CloudSync dostęp po sieci lokalnej... i nagle przestaje działać dostęp z zewnątrz, CloudSync próbuje połączyć się w nieskończoność przez co synchronizacja z DriveGoogle i Dropbox leży, EZ internet wyrzuca błędem sieci... :/

    Myślałem, że coś się posypało przy aktualizacji więc próba aktualizacji ręcznej (po pobraniu ostatniej paczki z https://www.synology.com/pl-pl/support/ ... /DS214play) - kończy się komunikatem "Nie można dokonać aktualizacji firmware DSM, ponieważ jest to starsza wersja DSM".

    Spotkał się ktoś z takimi symptomami?
     
  12. Hisashi150
    Offline

    Hisashi150 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Kwiecień 2012
    Wiadomości:
    258
    Miejscowość:
    Chorrzów
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS214+
    Ethernet:
    40 GbE
    null 40 GbE

    Zedytuj VERSION na starszy numer najlepiej z przed nstalacji update 1 i spróbuj ponownie ale wtedy czeka cię ponowna instalacja update 1 i 2, a jak to niepomoże to wyjmij dyski i wsadź je do pc i sformatuj partycję systemową nie ruszając partycji danych i zrób reinstall DSM na synhu. U mnie VERSION jest w:
    Kod (Text):
    1. /etc.defaults
     
  13. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Wyszedł Update 3, ale niestety nie wiem, co nowego bo gdy kliknę na (What's new) to wywala błąd:
    Kod (Text):
    1. Fatal error: Call to a member function prepare() on a non-object in /volume1/svn/syno_web3.1/trunk/db/Connection.php on line 78
    Podobnie jest kiedy wejdę na stronę Synology i kliknę na "Release Note"
     
  14. psman
    Offline

    psman System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    30 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    137
    Local Time:
    14:38
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    (2015/03/02)
    Fixed Issues
    - Fixed a security vulnerability related to SAMBA (CVE-2015-0240).
     
  15. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    462
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    DS214play Release Notes
    Version : 5.1-5022 Update 3

    (2015/03/02)
    Fixed Issues
    Fixed a security vulnerability related to SAMBA (CVE-2015-0240).
     
  16. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dzięki panowie :)
    Not much... :-(
     
  17. lukaszny
    Offline

    lukaszny Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS112j
    Po aktualizacji do DSM 5.1-5022 Update 3 - nie mogę zalogować się do phpmyadmina. Odrzuca wcześniej ustawione hasło.
    Prób logowania root bez hasła czy z hasłem od głównego admina nie działa.

    Help!
     
  18. tof
    Offline

    tof Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    8 Styczeń 2013
    Wiadomości:
    512
    Miejscowość:
    Katowice
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Update 3 zainstalowany..

    Nie zanotowałem żadnych problemów z funkcjonowaniem pakietów.

    Sprawdziłem phpMyAdmin - u mnie problem z logowaniem nie istnieje
     
  19. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    U mnie też jest wszystko OK :D
     
  20. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:38
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie z automatu poszlo bez zgrzytow
     

Poleć tę stronę