1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nie działają udostępnione linki gofile.me ....

Dyskusja w 'File Station' rozpoczęta przez użytkownika brunoted, 14 Grudzień 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. brunoted
    Offline

    brunoted Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    3City
    Local Time:
    21:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sporo udostępniam linków na zewnątrz i ostatnio jakiś problem się pojawia. Czasem nie działa, czasem działa - dziś np. nie działają. Przykładowy link tutaj.
    Downloading from DiskStation
    Próbuje się połączyć i wyskakuje na końcu komunikat "Nie można pobrać plików" z logo Synology
    Nic nie zmieniałem w konfiguracji. Łączę się z zewnątrz z synology, w menagerze udostępnień linki są ważne więc już nie wiem co moze być przyczyną.
    Ma ktoś podobny problem?
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  3. psman
    Offline

    psman System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    30 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    137
    Local Time:
    23:27
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A u mnie teraz nie działa.

    screen.
     
  4. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  5. psman
    Offline

    psman System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    30 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    137
    Local Time:
    23:27
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czasami działa, czasami nie działa. Przekopałem internet i problem znany od wielu lat, ale rozwiązania brak ;/
     
  6. mixerx
    Offline

    mixerx Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    28 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    75
    Miejscowość:
    Local Time:
    21:27
    Oceny:
    +6 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Synology DS413, XPEnology
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    psman
    Mam ten sam problem w pracy. Przez pół roku działało ok, od poniedziałku jest problem.
    Ponieważ z link-ów korzystają głownie kontrahenci z Bliskiego Wschodu (musi działać na 100%), dlatego wyłączyłem QC.
    Także szukam rozwiązania, jeśli znajdę wcześniej dam znać.
     
  7. brunoted
    Offline

    brunoted Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    3City
    Local Time:
    21:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No to ja znalazłem rozwiazanie problemu. Kliknąłem w usługę Quick Connect w Panelu i wyskoczyło mi okienko, że zapora sieciowa zablokowała porty 5000 i 5001. Wystarczyło kliknąć zastosuj i po chwili wszystkie linki zaczęły działać. Otwieram bez problemu link z innej sieci. Domyślam się, że sprawa się popsuła po ostatniej aktualizacji systemu.
    @mixerx@mixerx może sprawdź ustawienia QC i zapory.
    @mikhnal@mikhnal jak to się działo, że ty miałeś dostęp? mimo zablokowanych portów?
     
  8. mixerx
    Offline

    mixerx Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    28 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    75
    Miejscowość:
    Local Time:
    21:27
    Oceny:
    +6 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Synology DS413, XPEnology
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Pierwszą rzeczą, którą sprawdziłem to firewall i QC.
    Jak wyłączyłem QC do linki z IP zamiast gofile działają.
    To nie jest problem przekierowania (u mnie porty 5000 i 5001 sa poblokowane, działam na innych).
    Działało to do 12.12.
     
  9. brunoted
    Offline

    brunoted Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    3City
    Local Time:
    21:27
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    To ja sie znów za wcześnie ucieszyłem. Kolega sprawdzał na urządzeniu mobilnym w tmobile i mu działało. Jak sprawdził na sieci upc to już nie...
    zrobiłem jeszcze dwa testy z innymi linkami i jeden działał a dwa nie. Potem ten pierwszy znów przestał działać.
    Bądź tu mądry...
    Wyłączam QC na IP zawsze będzie śmigać. Tylko problem mam bo wydałem już kilkunastu Klientom linki z gofile i teraz muszę im tłumaczyć, że muszą podmienić fragment na IP z tym ciągiem.
     
  10. mixerx
    Offline

    mixerx Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    28 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    75
    Miejscowość:
    Local Time:
    21:27
    Oceny:
    +6 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Synology DS413, XPEnology
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    No nie tylko IP.
    IP: xxx.xxx.xxx.xxx:3000/sharing/VYyCToyf5
    QC: gofile.me/6rM4d/VYyCToyf5

    Wspólna jest tylko końcówka.
    Najprościej bez zbędnego tłumaczenia zrobisz jak podasz nowy link.
     

Poleć tę stronę