1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Nie działają udostępnione linki gofile.me ....

Dyskusja w 'File Station' rozpoczęta przez użytkownika brunoted, 14 Grudzień 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. brunoted
    Offline

    brunoted Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    3City
    Local Time:
    08:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Sporo udostępniam linków na zewnątrz i ostatnio jakiś problem się pojawia. Czasem nie działa, czasem działa - dziś np. nie działają. Przykładowy link tutaj.
    Downloading from DiskStation
    Próbuje się połączyć i wyskakuje na końcu komunikat "Nie można pobrać plików" z logo Synology
    Nic nie zmieniałem w konfiguracji. Łączę się z zewnątrz z synology, w menagerze udostępnień linki są ważne więc już nie wiem co moze być przyczyną.
    Ma ktoś podobny problem?
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  3. psman
    Offline

    psman System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    30 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    148
    Local Time:
    10:44
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A u mnie teraz nie działa.

    screen.
     
  4. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  5. psman
    Offline

    psman System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    30 Grudzień 2013
    Wiadomości:
    148
    Local Time:
    10:44
    Oceny:
    +7 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Czasami działa, czasami nie działa. Przekopałem internet i problem znany od wielu lat, ale rozwiązania brak ;/
     
  6. mixerx
    Offline

    mixerx Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    28 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    75
    Miejscowość:
    Local Time:
    08:44
    Oceny:
    +6 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Synology DS413, XPEnology
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    psman
    Mam ten sam problem w pracy. Przez pół roku działało ok, od poniedziałku jest problem.
    Ponieważ z link-ów korzystają głownie kontrahenci z Bliskiego Wschodu (musi działać na 100%), dlatego wyłączyłem QC.
    Także szukam rozwiązania, jeśli znajdę wcześniej dam znać.
     
  7. brunoted
    Offline

    brunoted Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    3City
    Local Time:
    08:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No to ja znalazłem rozwiazanie problemu. Kliknąłem w usługę Quick Connect w Panelu i wyskoczyło mi okienko, że zapora sieciowa zablokowała porty 5000 i 5001. Wystarczyło kliknąć zastosuj i po chwili wszystkie linki zaczęły działać. Otwieram bez problemu link z innej sieci. Domyślam się, że sprawa się popsuła po ostatniej aktualizacji systemu.
    @mixerx@mixerx może sprawdź ustawienia QC i zapory.
    @mikhnal@mikhnal jak to się działo, że ty miałeś dostęp? mimo zablokowanych portów?
     
  8. mixerx
    Offline

    mixerx Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    28 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    75
    Miejscowość:
    Local Time:
    08:44
    Oceny:
    +6 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Synology DS413, XPEnology
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Pierwszą rzeczą, którą sprawdziłem to firewall i QC.
    Jak wyłączyłem QC do linki z IP zamiast gofile działają.
    To nie jest problem przekierowania (u mnie porty 5000 i 5001 sa poblokowane, działam na innych).
    Działało to do 12.12.
     
  9. brunoted
    Offline

    brunoted Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Listopad 2012
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    3City
    Local Time:
    08:44
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    To ja sie znów za wcześnie ucieszyłem. Kolega sprawdzał na urządzeniu mobilnym w tmobile i mu działało. Jak sprawdził na sieci upc to już nie...
    zrobiłem jeszcze dwa testy z innymi linkami i jeden działał a dwa nie. Potem ten pierwszy znów przestał działać.
    Bądź tu mądry...
    Wyłączam QC na IP zawsze będzie śmigać. Tylko problem mam bo wydałem już kilkunastu Klientom linki z gofile i teraz muszę im tłumaczyć, że muszą podmienić fragment na IP z tym ciągiem.
     
  10. mixerx
    Offline

    mixerx Zarejestrowany Q Associate

    Dołączył:
    28 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    75
    Miejscowość:
    Local Time:
    08:44
    Oceny:
    +6 / 0 / -2
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Synology DS413, XPEnology
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    No nie tylko IP.
    IP: xxx.xxx.xxx.xxx:3000/sharing/VYyCToyf5
    QC: gofile.me/6rM4d/VYyCToyf5

    Wspólna jest tylko końcówka.
    Najprościej bez zbędnego tłumaczenia zrobisz jak podasz nowy link.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.