1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

neostrada.tp

Dyskusja w 'Serwer WWW' rozpoczęta przez użytkownika jarema34, 17 Sierpień 2013.

Ładowanie...
  1. tralek
    Offline

    tralek Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Marzec 2013
    Wiadomości:
    367
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS112+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
  2. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: neostrada.tp

    Ad 1
    Na tapatalk - niestety nie.
    Poprawione.

    Ad2
    php
    Kod (Text):
    1. header("Location:http://www.pronas.pl");
    html
    Kod (Text):
    1. <META HTTP-EQUIV="REFRESH" CONTENT="0; URL=http://pronas.pl ">
     
  3. skowron
    Offline

    skowron Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    28 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    236
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:49
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Re: Odp: neostrada.tp

    Chyba się nie rozumiemy, nie mówimy o odświeżaniu strony. I to tylko wtedy jak na nią wejdziesz, bo samo to się nie będzie wyzwalać co określony czas. Chodziło mi o ipka którego pobrał mój router, tym samym jest zewnętrznym adresem pod którym mogę zobaczyć swoją sieć z zewnątrz.. dobra mniejsza o większość, nie będę się kłócił Ty odświeżaj sobie tak jak napisałeś.. a ja będę sobie kisił tą swoją domenę na swoim synku mając dynamiczne ip.. za mniej więcej tyle samo co wykupienie stałego ipka u dostawcy.. mi działa, Tobie działa.. nie drąż..

    PS. Aha i też używam tapatalk i tam jest opcja cytowania i działa.
     
  4. spoogie
    Offline

    spoogie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214
    Można użyć zwykłej domeny (*.info, *.net itp) w celu podłączenia naszego synka do sieci. Wystarczy wykupić domene u jakiegoś dostawcy (home, godaddy itp), podpiąc pod domene dnsy z http://freedns.afraid.org/, na tej stronie znajedziecie całe skrypty np w cron które pomagają aktualizować ip pod domenę.
    Osobicie mam podpiętą domenę *.info nie na synku a na routerze z tomato od shibby który obsługuje freedns bez problemu.
    :)
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: neostrada.tp

    Co ile odświeża ci się domena w cron??


    Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalk 4
     
  6. spoogie
    Offline

    spoogie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214
    Cron odświeża domenę co 5 minut.
    Skrypt gotowiec do crona na stronie freedns.afraid.org wygląda mniej więcej tak:
    0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55 * * * * sleep 41 ; wget -O - http://freedns.afraid.org/dynamic/update.php? >> /tmp/freedns_<domena>.log 2>&1 &
    Polecam, wszystko free (prócz domeny ;)), działa bez zarzutu.
     
  7. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    No i znalazłem coś takiego pod plikiem : update.sh.txt
    Kod (Text):
    1.  
    2. #!/bin/sh
    3. #FreeDNS updater script
    4.  
    5. UPDATEURL="http://freedns.afraid.org/dynamic/update.php?_YOURAPIKEYHERE_"
    6. DOMAIN="_YOURDOMAINHERE_"
    7.  
    8. registered=$(nslookup $DOMAIN|tail -n2|grep A|sed s/[^0-9.]//g)
    9.  
    10.   current=$(wget -q -O - http://checkip.dyndns.org|sed s/[^0-9.]//g)
    11.        [ "$current" != "$registered" ] && {                          
    12.           wget -q -O /dev/null $UPDATEURL
    13.           echo "DNS updated on:"; date
    14.   }
    15.  
    Rozumiem, że ten skrypt powinienem zapisać gdzieś u siebie (np. /bin/sh).
    Powinienem także zmienić _YOURDOMAINHERE_ na nazwę swojej domeny zarejestrowanej "gdzieś tam" (ja właśnie czekam na potwierdzenie) , ale z dopisanymi DNSami z http://freedns.afraid.org
    oraz _YOURAPIKEYHERE_ , ale nie wiem co to jest ?
    Następnie dodaję taki wpis do pliku etc/crontab

    Kod (Text):
    1.  
    2. #minute   hour   mday   month   wday   who   command
    3. 0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55   *   *   *   root    cd /usr/bin/sh/; /usr/bin/sh/update.sh
    4.  
    Czy mógłby mi ktoś doradzić ? :roll:
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.