1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

McAfee za free

Dyskusja w 'AntiVirus Essential / AntiVirus-McAfee' rozpoczęta przez użytkownika unr3al2, 8 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pobieramy oryginalną paczkę z centrum pakietów i rejestrujemy wersję trial.
    Kolejny krok to odinstalowanie najnowszej paczki.

    Pobieramy paczkę z lokalizacji :
    http://global.download.synology.com...ee/1.3-2322/McAfee_AntiVirus-x64-1.3-2322.spk
    Instalujemy.

    Ta wersja paczki nie blokuje McAfee po okresie trial.
    Cieszymy się darmowym McAfee z możliwością pobrania najnowszej bazy wirusów.

    Jeśli przeszkadza nam informacja o aktualizacji to logujemy się do SSH i wchodzimy do:
    Kod (Text):
    1. /var/packages/AntiVirus-McAfee/
    i edytujemy plik INFO.
    Zmieniamy wersję z 1.3-2322 na np 1.5-2328

    Koniec :)

    Nowsza wersja paczki poprawia lukę licencji i głównie tylko to :)

    Paczka na procesory : x86 bromolow cedarview avoton kvmx64 bromolowhost evansport"
     

    Załączone pliki:

  2. b3rok
    Offline

    b3rok Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    22:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS1512+
    Dzięki za info. Hmmmm nie potrafię zlokalizować: /var/packages/AntiVirus-McAfee/ - jest to prawidłowa ścieżka?
     
  3. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ścieżka jest prawidłowa.
     
  4. Lukins
    Offline

    Lukins Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    98
    Local Time:
    22:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 415+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    F..k jakie to proste! Namęczyłem się trochę nad mikropoznaniem SSH oraz vi, przebyłem drogę od logowania na adminie z brakiem edycji pliku do roota z edycją i... działa! Nierealne! Masz u mnie skocza (wypiję za Ciebie, co by się nie zmarnowało).

    p.s. Ścieżka jest jak najbardziej poprawna, w SSH po odpaleniu go trzeba "przeskoczyć" komendą 'cd' od razu do wzmiankowanego katalogu (cd /var/packages/AntiVirus-McAfee/) i wyedytować plik INFO. Ja edytowałem w Vi bo jest zaimplementowany w SSH, które jest częścią systemu (na Macu), nie sprawdzałem jak to jest na PC, ale jak znam te dwa systemy to na windzie będzie do tego pierdylion programów łącznie z gigawsparciem, więc pewnie będzie jeszcze łatwiej. Dopiszę tylko, że - jak już było wzmiankowane - logujemy się jako root (nie admin) na haśle admina (SSH root@xxx.xxx.xx.xx - system poprosi o hasło i dajemy hasło admina). Jeśli zmieniliśmy w sekcji 'Bezpieczeństwo' port SSH na inny niż 22, to podajemy odpowiedni port w komendzie logowania, lub na tę chwilę zmieniamy na synku port SSH na 22. Co ważne, w SSH na macu jak przeskoczymy do katalogu /var/packages/AntiVirus-McAfee/ (cd /var/packages/AntiVirus-McAfee/) to ta ścieżka się nie wyświetla, cały czas jest prompt DiskStation> (mimo, że jesteśmy już w tym katalogu). Możemy dać komendę ls (wyświetlą się pliki) - będziemy wiedzieć, czy jesteśmy w dobrym miejscu, edytujemy - polecam Vi, bo może trochę dziwny, ale działa - tu (http://www.gabo.hi.pl/linux/vi-help.htm) są opisane podstawy Vi i one wystarczą. Co ważne - wczytania pliku do Vi dokonujemy z oryginalną wielkością liter nazwy pliku, czyli Vi INFO, a nie Vi info, bo plik nazywa się INFO a nie info (w tym drugim przypadku będzie pusty plik, stworzony przez edytor). No reszta według tutoriala unreala, no i pomocy wspomnianej strony. Uf.
     
  5. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziękuje za medal :D
     
  6. rmb4
    Offline

    rmb4 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Marzec 2015
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    Witam,
    Na moim DS nie chce się zainstalować ta paczka :

    McAfee_AntiVirus-x64-1.3-2322.spk.zip

    mam komunikat że dana wersja nie jest obsługiwana przez Diskstation :-(

    pomoże ktoś ?
     
  7. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  8. rmb4
    Offline

    rmb4 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Marzec 2015
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    Właśnie spróbowałem tej paczki i zobaczymy co będzie ;)
    Dzięki za info.
    Dam znać za 29 dni czy na tej wersji też działa update po upływie wersji trial.
     
  9. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jutro już będziesz wiedział czy Ci dni spadają.
     
  10. rmb4
    Offline

    rmb4 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Marzec 2015
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    Dni spadają :-(. czyli jest lipa ? czy może po upływie triala dalej będą bazy aktualizowały się ?
     
  11. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Po upływie triala nie będą aktualizowane bazy.
    Wykonałeś takie kroki
    1) instalacja paczki z centrum pakietów
    2) rejestracja
    3) odpalenie paczki w celu sprawdzenia liczby dni.
    4) odinstalowanie obecnej paczki
    5) instalacja paczki McAfee_AntiVirus-evansport-1.3-2322.spk
     
  12. rmb4
    Offline

    rmb4 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Marzec 2015
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    00:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53 802.11ac
    Dokładnie tak zrobiłem.
     
  13. Lukins
    Offline

    Lukins Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    98
    Local Time:
    22:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 415+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Komputera? Masz na myśli Synology? Bo komputer to się z terminalem jakimś raczej kojarzy, stacjonarnym albo laptopem, ale mówimy tu o programie na NAS przecież.
     
  14. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Obawiam się, że posty do skasowania :)
    Problemy z komputerem to chyba nie tu :)
     
  15. Lukins
    Offline

    Lukins Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    98
    Local Time:
    22:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 415+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    No.
    Co Unreal, to Unreal, zawsze powtarzam dzieciom ;)
     
  16. iquest
    Offline

    iquest Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Maj 2013
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    22:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    W moim przypadku na 412+ po zainstalowaniu zgodnym z przedstawiona procedurą i uruchomieniu programy wyświetla "Operacja nie powiodła się" ? można poruszać się po programie ale za każdym razem jest ten komunikat. Jakie rozwiązanie ?
     

Poleć tę stronę