1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Licytacja DS 710+, warto?

Dyskusja w 'Ogólne zapytania o produkty' rozpoczęta przez użytkownika ded, 14 Sierpień 2013.

Ładowanie...
  1. szk8
    Offline

    szk8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Sierpień 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    02:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    Dzis NAs dotarł :) Ma jeszcze pół roku gwarancji :) Zabieram się za aktualizacje DSM bo jeszcze wersja 3 w nim siedzi. podlacze 2x WD RED i testuje. Mam nadzieje że bede zadowolony
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Niemożliwe jest, żebyś nie był zadowolony.
     
  3. szk8
    Offline

    szk8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Sierpień 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    02:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    Jeżeli da rade z ta jedną kamerką to będę zadowolony :)
     
  4. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  5. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jak to wersja 3 :/ Był niby bez dysków.
     
  6. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: Licytacja DS 710+, warto?

    Można sprawdzić jaki był firmware instalowany nawet bez dysków;)

    Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. szk8
    Offline

    szk8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Sierpień 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    02:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    Był bez dysków. Na wersji softu 3. Teraz juz wsadziłem 2x1Tb WD RED i sie zastanawiam jak je ustawić :) A nie mam czasu czytać i się doszkalać więc pewnie dopiero jutro ogarnę to.

    @unr3al2 jak Ty zrobiłeś ze masz DS 4.3? Mi update automatyczny zrobił soft tylko do 4.2 :/
     
  8. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Betę pobiera się i instaluje ręcznie.
     
  9. lmisiura
    Offline

    lmisiura Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    15 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    38
    Miejscowość:
    kraków
    Local Time:
    04:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213+
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Re: Odp: Licytacja DS 710+, warto?

    Ja bym to kupił.
    Miałem ds213+ ale wymieniłem na ds713+
    Bez porównania. Za jakiś czas wystawię ds213+ na allegro - tylko nie wiem ile to warte?
    Jakieś sugestie?

    # fix literówki

    Wysyłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Odp: Licytacja DS 710+, warto?

    Ja mam swojego ds710+ już dwa lata i na razie nie planuje zmiany ;)

    Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. szk8
    Offline

    szk8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Sierpień 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    02:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    Nie działa to tak jakbym chciał :/ Nagrania mają dziwne freezy tzn obraz się zatrzymuje i potem jest przeskok o np 5s do przodu. A przy nagrywaniu z kamery bezpośrednio na dysk w komputerze nie ma tego problemu. Obciążenie procesora to niecałe 20% podczas nagrywania więc nie wiem co może być nie tak. A pozatym po aktualizacji softu przeglądarki cały czas alarmują że brak jakiegoś certyfikatu (certyfikat serwera nie jest zgodny z adresem URL). Myślałem że będzie to lepiej działać zwłaszcza że na DS213j kolegi nagrywa mi z tej kamery płynnie.
     
  12. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może to wina 4.3 Beta.
    Ja u siebie nie zaobserwowałem jakiś problemów.
    Znajdź te nagranie, co ci przerywa i zgraj je na dysk. Może z lokalnie będzie OK
     
  13. ded
    Offline

    ded Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    20 Maj 2013
    Wiadomości:
    769
    Miejscowość:
    Ciechanów
    Local Time:
    02:48
    Oceny:
    +14 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Dell T20 G3220 + XPEnology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Od razu mówiłem, że się nie nada- sprzedaj go puki jeszcze jest coś wart. Poszło PW w tej sprawie ;) :p
     
  14. szk8
    Offline

    szk8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Sierpień 2013
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    02:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS710+
    Żadne PW nie dotarło. Jak będe miał chwile wolna to zresetuje ustawienia może to coś pomoże. A wgrałem DSM 4.2 póki co.
     
  15. ded
    Offline

    ded Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    20 Maj 2013
    Wiadomości:
    769
    Miejscowość:
    Ciechanów
    Local Time:
    02:48
    Oceny:
    +14 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    Dell T20 G3220 + XPEnology
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Podśmiechujki sobie robię :p Po prostu ostrzyłem na niego zęby, więc tak jak pisałem wcześniej- jeśli będziesz się go pozbywał to daj mi znać.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.