1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Kontroler Domeny Windows

Dyskusja w 'Ogólne zapytania o produkty' rozpoczęta przez użytkownika devwebtel, 24 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    +1 no wygląda na to, że Synology nam sprawy nie ułatwi i nie podąża w stronę wirtualizacji, wiec qnap to chyba jedyna opcja (no, poza PC oczywiście)
     
  2. mpl
    Offline

    mpl Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    11 Marzec 2011
    Wiadomości:
    668
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    2
    Synology:
    712+ 1513+
    Ja już odkładam kasę na qnapa ... i trochę żałuję , że wcześniej o tym nie pomyślałem...
     
  3. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:12
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    coś tam jest dla wirtualizacji:
    virtualbox-x64-4.3.12.spk
     
  4. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może dasz link a nie sam napis?
     
  5. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:12
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
  6. koRnac
    Offline

    koRnac Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  7. devwebtel
    Offline

    devwebtel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    14 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    84
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS213j
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
  8. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zobaczymy czy uda się postawić na DS710+ :)
    CHyba działa tylko muszę jakiś obraz pobrać :)
     
  9. dilbercik
    Offline

    dilbercik System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    173
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:12
    Oceny:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    VT-x musi być włączony w BIOS i procesor ma być 64 - atom z 710 odpada
     
  10. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    :) Spokojnie, może unr3al2-owi się uda... nie takie rzeczy mu wychodziły.
    unr3al2 ma w końcu xpenology, więc pewnie na tym próbuje postawić. Jego CPU wspiera VT-x
     
  11. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Niestety paczka to jedno, a architektura CPU wspierająca wirtualizację to drugie, niestety, tylko modele Synology oparte o procesory i3 uruchamiają virtualboxa, bo tylko one wspierają VT-x.
     
  12. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  13. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    U mnie na 712+ mam komunikat, że zgodnie z zapowiedzią producenta, paczka z linku nie może zostać zainstalowana na mojej architekturze.
     
  14. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    :) Bo w pliku INFO trzeba zmienić na swój procesor :)
    Postawione na DS710+ :)
     

    Załączone pliki:

    • Bez tytułu3.
      Bez tytułu3.png
      Rozmiar pliku:
      21,6 KB
      Wyświetleń:
      82
      MD5 Sum:
      554ab395e33ad153bad4dc27ca391ee4
  15. xmir
    Offline

    xmir Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    12 Marzec 2010
    Wiadomości:
    267
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    17:12
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS211j,DS410,DS413,RS409,XPenek
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    płyta E350M1 czyli AMD
    xpenology=>DSM 5.0-4528 X64
    xpenology rozpoznaje jako =>INTEL Core i3
    odpala się VirualBox =>instaluje się win 7
     
  16. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A jak potem spakować, do zipa, czy tgz?
    Bo po updacie INFO próbuje pakować do zipa i tgz i wywala mi invalid file format przy próbie instalacji
     
  17. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ja otwieram przez z7 i tam edytuje i później się cofam.
     
  18. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    nie mam kompa z windowsem, tylko MacOSX w tym momencie, więc 7z nie wchodzi w rachubę
     
  19. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    daj mi 5 minut to ci wyśle linka na PW
    Jaki ty masz procesor ?? x86 cedarview bromolow
     
  20. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:12
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Z tego co widzę, to mój D425 jest jako pineview
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.