1. Cześć Gość. Czy wiesz, że według analizy rynku urządzenia:

    • QNAP - stanowią 63% rynku,
    • Synology i pozostali - tylko 37% rynku?

    To forum przeglądasz dzięki sponsorowi - firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Kompatybilne tunery dvb-t

Dyskusja w 'VideoStation' rozpoczęta przez użytkownika Terminator007, 11 Wrzesień 2012.

Ładowanie...
  1. Yaaro
    Offline

    Yaaro System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    21 Listopad 2012
    Wiadomości:
    197
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    jak dla mnie Stanley99 swoimi zmaganiami i czasem poświęconym na testy zdobyłeś już najwyższy poziom wtajemniczenia w tematyce tunerów :) co do kablówki to u mnie nie ma większych problemów gdyż sygnał w niej nie jest w żaden sposób kodowany...oferta programowa nie jest bogata ale plus taki że w domu kilka telewizorów do każdego kabelek i działa..w kablu też między innymi sygnał z naziemnej. A gdzie zamawiałeś swój tuner Stanley99 ?
     
  2. bednar
    Offline

    bednar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Luty 2013
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Nie wiem jak to robisz ale ja mam ten sam model tuner i tnie mi na maxa w różnym czasie. Tworzy 5 plików 5min, 10min itp., łącznie jakieś 30 minut nagrania. Podłączony jestem do kablówki która też nadaje sygnał DVB-T.
     
  3. JJldn
    Offline

    JJldn Spock Q's Architect

    Dołączył:
    3 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    675
    Miejscowość:
    London / Kielce
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +20 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS712+
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    @Stanley99. Może wyslij @bednar zbędny tuner i założenia się, ze u niego będzie działać bezbłędnie ;)

    Sent from my Moto G
     
  4. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    891
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A ja po ostatniej aktualizacji VS nie mogę narzekać
     
  5. bednar
    Offline

    bednar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Luty 2013
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Jak tylko bedzie nagrywal i nie przerywal chetnie oddam swoj w zamian za cos dzialajacego :)
     
  6. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    @Yaaro:
    Szczerze pisząc wolałbym sobie odpuścić ten "doktorat" z tunerów, poświęcony czas... ale wyszło jak wyszło, człowiek nabiera doświadczenia z... reszta na dole, w mojej stopce ;)
    Trochę Ci zazdroszczę tej niekodowanej kablówki. Niestety u mnie jedyną opcją DVB-C jest Vectra, która nie dość, że koduje, to jeszcze w ofercie ma dla klientów tylko dekodery. Nie można zamówić modułu CI... :-( A właśnie dekodera chciałbym się pozbyć. Co prawda do "ciekawszych programów" (znaczy się mam na myśli TVN Turbo, Discovery, itp.) nie korzystam z kablówki, ale z DVB-S, czyli z satelity, konkretnie w tej chwili z Cyfrowego Polsatu. Problem jest tu podobny, tzn. mam telewizor przystosowany do odbioru DVB-S, ma tuner satelitarny, nawet dwa, lecz do odbioru płatnej tv muszę mieć moduł CI od providera. Niestety nie mogę się w tej sprawie dogadać z CP, szukam zatem innego rozwiązania, innego dostawcy. Ale to już trochę OT.

    Link do sklepu w którym nabyłem PCTV 76e, jedyny który namierzyłem wysyłkowo w PL:
    http://www.2bis.pl/tuner-pc-tv-full-hd- ... 23456.html
    Realizacja w 2 dni, przesyłka Paczkomatem 10zł, bez użerania się z kurierem ;)
    Poza tym chyba jeszcze dostępny gdzieniegdzie w Saturnie.
    W ogóle model chyba na wylocie, jak chyba większość z listy kompatybilnych... swoją drogą ciekawe co będzie za rok, dwa, trzy, jesli ktoś będzie chciał nabyć tuner z listy zatwierdzonych przez Synology.

    @bednar: no cóż mogę Ci odpowiedzieć? Może coś z instalacją, słaby sygnał? Może winien jest jak widzę inny model Synka? (teoria spiskowa ;)) Może faktycznie Mediatech MT4171 (ITE9135) będzie u Ciebie działał poprawnie? Swojego pozbywać się nie mam przymusu - w laptopie pod Windą sprawuje się bez zarzutu... Widzę kosztuje circa 40zł, więc chyba taniej i prościej Ci będzie zamówić w jakimś sklepie, wypróbować, ewentualnie odesłać - od tego roku przysługuje 14 dni na odstąpienie od umowy.
     
  7. bednar
    Offline

    bednar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Luty 2013
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    @Stanley99

    Sklep rzeczywiście OK ja też tam kupiłem swój model.

    Słaby zasięg hmm myślę, że to może być to bo mam tylko 2 kreski. Spróbuję z innym tunerem.

    Piszecie coś o DVB-C czy macie jakieś sprawdzone rozwiązanie bo moja kablówka nadaje 60 kanałów w DVB-C i DVB-T standardowy sygnał. Więc może podłączę się do DVB-C sygnału i będzie lepszy.
     
  8. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Uuuuu, trochę kiepsko. Ja mam pełne 5 kresek. Przypuszczam, że właśnie slaby sygnał jest u Ciebie przyczyną problemów. Zmiana tunera raczej niewiele pomoże. A jeśli nabędziesz coś opartego na ITE9135 - choć nie mam na to twardych dowodów - być może jeszcze problemy sobie pomnożysz ;) Oczywiście zrobisz jak zechcesz ;)

    Jesli mogę coś doradzić: może spróbuj zastosować pomiędzy gniazdkiem, z którego odbierasz DVB-T a tunerem, wstawić wzmacniacz szerokopasmowy. Są takie specjalnie przystosowane do stosowania wewnątrz pomieszczeń (nie mylić ze wzmacniaczami antenowymi).
    Takie coś mam i używam jeszcze od czasów tv analogowej w celu podniesienia sygnału, gdyż pomiędzy gniazdkiem, z którego przychodzi mi sygnał DVB-T (u mnie z instalacji zbiorczej na budynku), a odbiornikami (telewizory, oraz tuner w Synku), jest parę metrów kabla. Jeśli jesteś zainteresowany, mogę jutro-pojutrze wstawić fotkę mojego wzmacniacza. Co prawda nabyłem już chyba prawie z 10lat temu, pewnie już dawno niedostępny w handlu, ale może znajdziesz coś podobnego.

    No własnie piszemy o DVB-C, że nie ma żadnych tunerów dedykowanych dla Synka, patrz lista kompatybilnych. Po za tym, jeśli kanały w DVB-C są kodowane, tuner musiałby mieć slot na moduł CI.
    W ogóle DVB-C, to inny standard kodowania (w sensie przesyłania sygnału), inne częstotliwości niż DVB-T, zatem wymaga innych tunerów.
    Znaczy się ja się na tym za bardzo nie znam ;), ale porównaj:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/DVB-C
    http://pl.wikipedia.org/wiki/DVB-T
    Pozdrawiam.

    P.S. Tnij trochę cytaty.
     
  9. bednar
    Offline

    bednar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Luty 2013
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Rzeczywiście spróbuję wzmocnić sygnał.
    A co do dvb-c jest nie kodowany ponieważ jest jeden pakiet i wszystkie kanały za 29zł.
     
  10. Zoltar
    Offline

    Zoltar Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    4 Listopad 2013
    Wiadomości:
    891
    Miejscowość:
    pomorskie
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +18 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS 216, DS216j, DS213j
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja mam 1-2 kreski i VS jakoś daję radę. Myślę że to nie kwestia tunera bo jak ten sam podłączę do kompa to pokazuje sygnał na minimum 80% a telewizory pokazują 100%.
    Raczej próbowałbym wzmocnić sygnał wzmacniaczem jak pisał Stanley99 zamiast wymieniać tuner na inny.
     
  11. bednar
    Offline

    bednar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Luty 2013
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Jeszcze jedno pytanie dotyczace dvb-c. Moja kablowka nadaje cos takiego 630MHz (C 41) / modulacja: QAM64 / symbol rate: 6.875Mbaud (6875kbaud) bo na zwyklym telewizorze dvb-t odbiera sygnal cyfrowy.
    Jak to przekonwertowac na pliki w synodvb_t?
     
  12. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Sprawozdanie z testów nagrań PCTV 76e. Przeprowadziłem 7 prób (t1-t7), dwie pierwsze po 4h, następne jechałem po 8h. Nagrywałem najpierw TVP1 i TVP2 HD (MUX3), potem po jednej stacji SD z MUX1 i MUX2, następnie jeszcze tv regionalną z Wrocławia z MUX3. Wszystkie próby zakończone sukcesem, żadnych zerwań. Każde nagranie w pojedynczym pliku. Screen z FileStation:

    Chyba więcej komentować nie trzeba. Synek wciąż ten sam, instalacja antenowa także, zmianie uległ tylko model tunera. Wniosek jest dla mnie jasny. Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak to wyglądało w poprzednich 3 tunerach, wystarczy kliknąć TUTAJ.

    Odnośnie jeszcze sygnału. @Zoltar ma rację: na wskaźnikach zawartych w sprzęcie rtv i oprogramowaniu, różnorakich kreskach, procentach nie można polegać, należy traktować raczej tylko orientacyjnie. W sumie nie wiadomo co programista miał na myśli, np. jedna kreska czy to już dobrze, powinno wystarczyć do poprawnego odbioru, czy już całkiem źle. Sądzę, że aby rzetelnie sprawdzić stan sygnału, należałoby dysponować odpowiednim profesjonalnym miernikiem. Sytuacja jest trochę podobna do kart WiFi - tam też w zależności od dostarczonego software są różne procenty, kreski (np. chociażby "systemowe" w Windows). Dlatego nawet dla orientacyjnego pomiaru warto zainstalować chociażby Inssider (pod Windą), lub WiFi Analyzer (Andek), które pokażą poziom sygnału w dBm.
    Poza tym, jeśli chodzi o telewizory, sądzę, że jednak elektronika ich tunerów jest bardziej wyrafinowana, czulsza, precyzyjniej zestrojona, bardziej odporna na szumy, zakłócenia, itp. niż za przeproszeniem w gó.ienkach za kilkadziesiąt zł. Dlatego telewizor może w danym punkcie przyłączenia jeszcze odbierać, tunerek USB już nie.

    @bednar: do wzmocnienia sygnału używam czegoś mniej więcej podobnego:
    http://www.mediamarkt.pl/legnica/akceso ... ,id-183117
    z tym, że swój nabyłem z 8-10lat temu. Także w MM i chyba w podobnej cenie ok 80zł. Ważne, aby wzmacniacz umieścić jak najbliżej gniazdka, z którego przychodzi sygnał z "zewnątrz" (wejście połączyć jak najkrótszym przewodem), a nie przy samym odbiorniku (tunerze, telewizorze). Chodzi o to, aby podnieść sygnał przed wpuszczeniem w kabel do odbiornika(ów). W przeciwnym przypadku sygnał będzie wzmacniany razem z szumami wnoszonymi przez kabel. Sugeruję jednak najpierw przejrzeć swoją instalację, sprawdzić kable, gniazda, złączki, rozgałęźniki, wtyczki, czy co tam jeszcze masz. Może to wystarczy.

    Hm, czyli jak rozumiem, kanały z Twojej kablówki są odbierane w telewizorze przez tuner DVB-T, nie DVB-C? A czy próbowałeś dopisać tę częstotliwość 630MHz do pliku regionu (najlepiej stworzyć własny), patrz wątek TUTAJ ?
    Pozdrawiam.
     

    Załączone pliki:

  13. bednar
    Offline

    bednar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Luty 2013
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Tak dopisałem ale nic z tego. Próbowałem nawet coś takiego:
    Kod (Text):
    1. T 630000000 8MHz  AUTO AUTO QAM64 AUTO AUTO AUTO
    2. T 638000000 8MHz  AUTO AUTO QAM64 AUTO AUTO AUTO
    3. T 646000000 8MHz  AUTO AUTO QAM64 AUTO AUTO AUTO
    4. T 654000000 8MHz  AUTO AUTO QAM64 AUTO AUTO AUTO
    5. T 662000000 8MHz  AUTO AUTO QAM64 AUTO AUTO AUTO
    6. T 670000000 8MHz  AUTO AUTO QAM64 AUTO AUTO AUTO
    7. T 678000000 8MHz  AUTO AUTO QAM64 AUTO AUTO AUTO
    Ale też lipa. Natomiast wykorzystałem Auto -> Default i znalazł mi wszystkie kanały DVB-T nadawane w moim rejonie i na tym polu sukces.
    A tak na marginesie to można zrobić kopię ustawionych kanałów?

    Wracam do nagrywania, próbowałem nagrać wczoraj TVP ABC - Wieczorynka również sukces. Ale nagrywając już Kabarety wczoraj z Polsatu już - błąd. Więc inwestuję w wzmacniacz i sprawdzę czy to kwestia sygnału.
     
  14. wojtek_gtx
    Offline

    wojtek_gtx Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    17 Listopad 2014
    Wiadomości:
    44
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:43
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Dzisiaj zakupiłem w Carrefour tuner DVB-T "Omega OUDT3" inna nazwa to "OMEGA USB DVB-T TUNER T300 NANO" za całe 49,99PLN.
    Tuner działa znakomicie, nagrywa streamuje na telefon (android).
    Polecam, tani, malutki.

    U mnie Synology DS212 - DSM5.1
     
  15. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Jaki chipset?

    Wiesz, mój pierwszy tuner Mediatech MT4171, o którym pisałem elaboraty TUTAJ, a także i w tutejszym wątku, też jest tani i malutki. Kupiłem onegdaj w Auchan za bodaj ok. 40zł. Też na pierwszy rzut oka w Synku działa znakomicie: wykrywa wszystkie kanały, nagrywa, strumieniuje i na peceta (VS, VLC), i na Androida, jest EPG.
    Problem objawia się na rzut oka drugi: po pewnym czasie zrywa nagrywanie, pojawiają się zakłócenia, często już po 0,5-1h, a najbardziej jakby z programów na MUX3, tam gdzie TVP1 i 2 HD. Bardzo rzadko przeszedł "długodystansowy" test nagrywania 4h, a 8h nigdy. Co ciekawe ten sam tuner wpięty do peceta (i tej samej instalacji antenowej) na oprogramowaniu pod Windows nic nie zrywa, nie pixeluje. 8h ciągłego nagrywania nie stanowi dla niego żadnego problemu. Również co ciekawe, identyczny objaw zrywania miały testowane przeze mnie dwa inne tunery oparte (akurat tak się złożyło) na tym samym chipsecie ITE9135. Zastanawiające.
    Radykalnym rozwiązaniem - przynajmniej w moim przypadku - okazał się zakup tunera z oficjalnej listy kompatybilnych, oraz zwierający inny chipset. Zresztą wszystko ze szczegółami jest w poprzednich postach w tutejszym wątku.

    Zatem pokaż wyniki kilku testów ciągłego nagrywania, tak po kilka godzin, chociaż po 4-5h. Zwykle żaden film, koncert, itp. nie trwa dłużej. Z TVP1 i TVP2 HD, a także kanałów z innych publicznych MUX-ów. (MUX1 i MUX2) Jeżeli wszystkie nagrania będą w pojedynczych plikach, oraz zakończone w harmonogramie sukcesem - możemy wstępnie nominować Twój tuner do listy kompatybilnych ;)

    Pozdrawiam.

    ===========================
    [EDIT]
    @bednar: niestety nie potrafię pomóc w sprawie (nie)odbierania tego sygnału 630MHz z kablówki. Z ciekawości tylko spytam: skąd masz te parametry? (630MHz (C 41) / modulacja: QAM64 / symbol rate: 6.875Mbaud (6875kbaud) ) Pokazuje Ci jakiś Twój telewizor z tunerem DVB-T?

    Jeśli zaś chodzi o skanowanie przez Auto->Default - rzeczywiście, spojrzałem do pliku Default i chyba zawiera wszystkie częstotliwości używane w DVB-T na świecie ;) Faktycznie, można to wykorzystać, jeśli nie znamy częstotliwości MUXów odbieranych z naszej instalacji antenowej. Nawet nie wiedziałem - to było we wcześniejszych wersjach VS / DSM? (przygodę z Synkiem zaczynałem od DSM 4.3)
    Z tym, że wykryte kanały mogą czasem się powtarzać, jeśli jesteśmy w zasięgu kilku takich samych MUX-ów. Np. ja mam taka sytuację: MUX3 odbieram z nadajnika ze Ślęży (sygnał silniejszy) i z Legnicy (słabszy, chociaż mam bliżej, ale anteny są skierowane na Ślężę). Poza tym, jeśli znamy częstotliwości "swoich" MUX-ów, oraz trzymamy tylko te częstotliwości we własnym pliku (topic TUTAJ), skanowanie będzie znacznie szybsze.

    Niestety, nie wiem, jak wykonać kopię już ustawionych kanałów (czyli widocznych po skanowaniu, edycji kolejności, itp.). A zapewne gdzieś są przechowywane, w jakimś pliku. Może odezwie się ktoś bieglejszy w tych sprawach.
     
  16. bednar
    Offline

    bednar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Luty 2013
    Wiadomości:
    58
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +8 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    @Stanley99 Takie dane ma moja kablówka na stronie.
    Wracając do nagrywania. Zrestartowałem Synka i to chyba pomogło. Nagrywałem dużo i długo i wszystko zakończyło się powodzeniem. Więc potwierdzam mój PCTV 76e działa jak należy.
     
  17. Stanley99
    Offline

    Stanley99 Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Listopad 2013
    Wiadomości:
    466
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS214play
    Gdzieś czytałem, że DVB-C i DVB-T mają inne systemy kodowania. Ale ja się na tym nie znam, tyle co b.ogólnikowo z Wikipedii. Pewnie na forum są mądrzejsi, bardziej szkoleni "w tych tematach".
    To fajnie, nie będziesz musiał inwestować we wzmacniacz ;)
    Mój PCTV 76e także. Od momentu zakupu ani razu nie przyłapałem go, żeby z nagrywaniem było coś nie tak, o co było nietrudno w poprzednich tunerach na IT9135 ;)

    ==========================
    Do kolegi wojtek_gtx:
    coś mi się wydaje, że ten Twój tuner "Omega OUDT3" inna nazwa to "OMEGA USB DVB-T TUNER T300 NANO" jest na układzie IT9135.
    Dlatego zanim polecisz go na forum, polecam potestować trochę dłużej. Zwłaszcza nagrywanie, przynajmniej po kilka godzin. Nie mam co prawda twardych dowodów, ale jak już tu wiele razy pisałem, 3 modele tunerów opartych na IT9135 miały u mnie identyczne problemy. Kolejny z bardzo podobnymi kłopotami: MediaTech MT4161 - patrz topic TUTAJ. Wg. informacji, które można wyszukać w necie także zawiera chipset IT9135. Czyli można powiedzieć 4-ty tuner, który zrywa nagrywanie w VS, oraz oparty na takim samym układzie scalonym. Dla mnie zbieg okoliczności co najmniej zastanawiający .
     
  18. FragleS
    Offline

    FragleS Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2013
    Wiadomości:
    6
    Miejscowość:
    Żyrardów
    Local Time:
    17:43
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-412 10 Mbps
    Mam pytanie, posiadam dwa tunery (dwa osobne urządzenia) na układzie IT9135. Oba tunery są widoczne przez serwer DS 212j. VS widzi i wyszukuje kanały, natomiast mam problem z TV Headend. Mianowicie tunery nie są widoczne do momentu jak nie zatrzymam usługi TV Headend i nie odpalę z termianala SSH takiej linii: chmod -R 777 /dev/dvb/adapter0. Oczywiście później odpalam TVHeadend i tunery są widoczne, ale do czasu uruchomienia od nowa serwera.

    Czy istnieje jakiś sposób, żeby temu zaradzić?
     
  19. wojtek_gtx
    Offline

    wojtek_gtx Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    17 Listopad 2014
    Wiadomości:
    44
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    18:43
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS212
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Nie miałem czasu ostatnio bawić się nagrywaniem ale nagrałem film z TVP "sen o warszawie" i film nagrał się w całości .
    Generalnie mało z tej funkcjonalności korzystam a bardziej zależy mi na streamingu który mi nie działa na PC (na androida działa)
     
  20. orcad
    Offline

    orcad Nowy użytkownik Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2014
    Wiadomości:
    17
    Miejscowość:
    Bielsko-Biała
    Local Time:
    15:43
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS412+
    Ethernet:
    10 Mbps
    null 10 Mbps
    Witam wszystkich

    chodzi mi o jeden problem nabyłem karte DVB-T (omega) nas identyfikuje je tak (Zolid Mini DVB-T Stick - Integrated Technology Express, Inc.)
    używam Wideo station w opcjach nagrywanie TV był wykrywane jak urządzenie USB karta działała nagrywała itp. dziś po przerwę energii elektrycznej załączyłem NAS i co sie okazało nie wykrywa mi karty na USB i zamiast zaklatki USB mam napis "DTV" czy ktoś się z tym spotkał ?
    bardzo bym prosił o jakoś odpowiedz
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.