1. Cześć Gość. Przeglądasz forum dzięki firmie QNAP oraz zespołowi QNAP Club Polska.

Klucz HASP programu COMARCH FPP

Dyskusja w 'HASP' rozpoczęta przez użytkownika Franiu, 22 Styczeń 2015.

Ładowanie...
  1. Franiu
    Offline

    Franiu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    22:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212 (firma); DS214play (dom)
    Witam,

    Czy ktoś korzysta z klucza NET HASP USB podłączonego do Synology programu FPP firmy COMARCH? Na razie mam DS212, który nie obsługuje tej paczki, ale myślę o wymianie, która byłaby uzasadniona między innymi prawidłową współpracą z tym kluczem.
     
  2. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    22:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam klucz Comarcha ale nie testowałem bo Synka który obsługuje klucze hasp mam w domu a nie w firmie.
     
  3. Franiu
    Offline

    Franiu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    22:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212 (firma); DS214play (dom)
    O widzę, że masz DS713+ którego właśnie brałem pod uwagę jako następce DS212, obsługującego tego HASPA. Czy jest szansa, abyś sprawdził czy to pójdzie? Będę wdzięczny i piwo nawet postawię (jestem z Łodzi więc nawet byłoby to piwo realne, a nie tylko wirtualne :) ). Mogę też podjechać do Ciebie ze swoim kluczem jeżeli ułatwiłoby to sprawę.
     
  4. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    22:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Powiem tak. Wziąć klucz do domu i tylko sprawdzić czy wykrywa i działa ale czy działa z programem juz nie sprawdzę.
     
  5. Franiu
    Offline

    Franiu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    22:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212 (firma); DS214play (dom)
    Ok dzięki. Zawsze cos.
     
  6. pepe_lodz
    Offline

    pepe_lodz Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    26 Maj 2010
    Wiadomości:
    542
    Local Time:
    22:42
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS713+ (4GB Ram)
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam
    Czy udało Ci się sprawdzić działanie tego klucza ? Bo ja nie miałem jak tego zrobić i nawet nie miałem kiedy...
     
  7. Franiu
    Offline

    Franiu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Kwiecień 2013
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    22:42
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    DS212 (firma); DS214play (dom)
    NIe, nic z tym nie robiłem. Czekałem na info od Ciebie czy wogóle warto zaczynać temat. :)
     
  8. Era73
    Offline

    Era73 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Czerwiec 2012
    Wiadomości:
    50
    Local Time:
    00:42
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    kilka tego będzie
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ja w wolnych chwilach bym poszukał switcha usb po ip - bardziej uniwersalne rozwiązanie
     

Poleć tę stronę